Ο Κάρλος Ζέκα δεν δεν μπορούσε να κρύψει την πικρία του για την ταπεινωτική ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τονίζοντας στη Nova ότι μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Παρ' όλα αυτά, ο αρχηγός έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης λέγοντας ότι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα όσο η κατάκτηση του τίτλου είναι ακόμα εφικτή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ήταν έτοιμος να παίξει, παρά το γεγονός ότι αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στις στατικές φάσεις και αυτό μας κόστισε ακριβά. Η συγκέντρωση είναι πολύ σημαντική σε τέτοια ντέρμπι, δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα σε αντίστοιχες φάσεις, κόρνερ και φάουλ, αλλά τελικά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι.

Ήμουν έτοιμος να αγωνιστώ, είχα προπονηθεί κανονικά μια-δυο φορές πριν την Κυριακή και ξεκίνησα τελικά βασικός, αλλά όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην προπόνηση και στον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του ματς και πάνω στην ένταση ένιωσα ενοχλήσεις, κατάλαβα ότι πήγαινα προς το χειρότερο, συννεννοήθηκα με τον προπονητή μου και αποφασίσαμε τελικά να αντικατασταθώ.

Ξέραμε καλά ότι είναι δύσκολο να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο με τον τρόπο που θέλουμε, να πιέσουμε ψηλά τον Ολυμπιακό αντί να τους περιμένουμε στην άμυνα και να είμαστε εμείς αυτοί που θα επιτεθούμε. Τελικά, δεν καταφέραμε ουσιαστικά να πάιξουμε ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση απόψε. Δεν κρύβομαι ποτέ όταν η ομάδα μου δεν παίζει καλά και αυτό ακριβώς έγινε σήμερα, δεν παίξαμε καθόλου καλά.

Δεν ξέρω αν είναι συγγνώμη προς τους φιλάθλους μας είναι αρκετό, σαν αρχηγός του Παναθηναϊκού πάντως θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη και να τους υποσχεθώ ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος της σεζόν για να μην έχουμε ξανά τέτοια αρνητικά αποτελέσματα. Καταλαβαίνω τους φιλάθλους μας, επαναλαμβάνω ότι ένα συγγνώμη δεν είναι αρκετό αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο τη δεδομένη στιγμή.

Αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν δοθεί μόνο οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Όσο υπάρχουν έστω και μαθηματικές πιθανότητες πρέπει να θεωρούμε ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι εφικτή και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Όσο υπάρχουν πιθανότητες για τον τίτλο, θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε.

Ασφαλώς ο προπονητής μας είπε κάποια πράγματα στο ημίχρονο, τα οποία είναι καλύτερα να μείνουν μέσα στα αποδυτήρια. Φυσικά, προσπάθησε να μας σπρώξει προς το καλύτερο, μας έδωσε συμβουλές και έκανε κάποιες τακτικές αλλαγές, γιατί το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν πολύ άσχημο. Ωστόσο, δεν θα πω περισσότερα για το τι μας είπε ο προπονητής μας, είναι καθαρά εσωτερικό ζήτημα».