Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν καλύτερη αμυντική οργάνωση με τον Σιμόες στον άξονα και είχαν σαν αντίπαλο τον ίδιο τους τον εαυτό. Υπήρχε υπερβολικό άγχος και έλλειψη κίνησης στους κενούς χώρους. Ολοι οι ποδοσφαιριστές ήταν στη θέση τους και ο μόνος που έφευγε από το πλάνο ήταν ο Πατίτο. Ακούμε διαρκώς πως ο Πατίτο είναι απείθαρχος, ότι δεν κρατά τη θέση του, όμως αν δεν έφευγε και ο Αργεντινός από τα αριστερά θα ήταν αδύνατον να βγάλει κάποια επίθεση η ΑΕΚ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μία ταλαιπωρία, η ΑΕΚ δεν είχε ιδέες, ο Παράσχος είχε κρατήσει ανασταλτικά τις πτέρυγες παίρνοντας καλές βοήθειες από τους Μανούσο, Αποστολόπουλο και ο άξονας της ΑΕΚ ήταν πολύ βαρύς.

Ο Αλμέιδα δεν κουνιόταν, ενώ ο Γιόχανσον βρέθηκε σε τραγική κατάσταση. Ο Σουηδός έκανε το χειρότερό του παιχνίδι στην Ελλάδα και η είσοδος του Γαλανόπουλου στο 63ο λεπτό φρέσκαρε κάπως το κέντρο της Ενωσης. Ο Πλατανιάς έχασε γιατί δεν μπορούσε να απειλήσει. Το μοναδικό διάστημα που βγήκε μπροστά ήταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Με την είσοδο του Γαλανόπουλου η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα. Από το 63ο λεπτό ανέβασε τις γραμμές της, έκλεισε τον Πλατανιά και έψαχνε το χρυσό γκολ με κάποιο στημένο. Ιδέες δεν είχε όμως κέρδισε πολλά στημένα και δίκαια προηγήθηκε. Από την εικόνα που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Μοράις μετά το πρώτο γκολ, φάνηκε πως υπήρχε πολύ άγχος, απελευθερώθηκε η ΑΕΚ μετά το 1-0 και βγήκαν ενέργειες που δεν τόλμαγαν ούτε να σκεφτούν όσο το παιχνίδι ήταν στο 0-0.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ εκτός από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μπορεί να κρατήσει τη θετική εμφάνιση του Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια. Εχει σαφώς καλύτερες προοπτικές από τον Ανέστη, την ασφάλεια αμυντικά που προσφέρει η παρουσία του Σιμόες στον άξονα, το γεγονός πως ο Πορτογάλος έβγαλε 90λεπτο, τη θετική συνεισφορά του Γαλανόπουλου στο διάστημα που μπήκε αλλαγή και ότι σκόραραν οι Μάνταλος, Αραβίδης.

εφημερίδα "Goal"