Facebook Pixel Με Ιντέγε «παστελωτή» και Καρντόζο «ερχόμενο»!
| 2016-12-06 16:27:00

Με Ιντέγε «παστελωτή» και Καρντόζο «ερχόμενο»!

Με Ιντέγε «παστελωτή» και Καρντόζο «ερχόμενο»!

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος γράφει για το «κανόνι» του Ολυμπιακού, Μπράουν Ιντέγε, και αναλύει τις σκέψεις των ερυθρολεύκων για την επιθετική τους γραμμή μετά τις γιορτές.

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των ερυθρολεύκων για τις φετινές επιδόσεις του κεντρικού επιθετικού τους Μπράουν Ιντέγε. Ο Νιγηριανός επιθετικός διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, αισθάνεται καλά στην Ελλάδα και σκοράρει με κάθε τρόπο λύνοντας τους «γόρδιους δεσμούς» που δένουν οι αντίπαλες άμυνες.

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος ο πρώην επιθετικός της Γουέστ Μπρόμγουιτς έχει σκοράρει 9 φορές και έχει δώσει μία ασίστ στο πρωτάθλημα, μία φορά στο κύπελλο Ελλάδος σε μία συμμετοχή και μία φορά στα κύπελλα Ευρώπης σε 7 συμμετοχές. Δηλαδή σε 18 παιχνίδια έχει σκοράρει 11 τέρματα για την ομάδα του και έχει «σερβίρει» άλλο ένα.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτή η δουλειά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πάουλο Μπέντο δείχνει να εμπιστεύεται τον Νιγηριανό επειδή στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι ο επιθετικός-κολώνα. Ο Ιντέγε τρέχει, πιέζει, μαρκάρει, διεκδικεί ψηλές μπαλιές και γενικότερα δεν αφήνει δευτερόλεπτο σε ησυχία το αντίπαλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μην είναι εύκολη η ομαλή δημιουργία «στρωτού» παιχνιδιού από τον εκάστοτε αντίπαλο, αλλά και να μην επιτρέπει στην αντίπαλη ομάδα να ντουμπλάρει με επιτυχία τα εξτρέμ και τα πλάγια μπακ των ερυθρολεύκων που αρέσκονται να απειλούν συνεχώς τους αντιπάλους τους.

Ο Πάουλο Μπέντο, όμως, έχοντας παρατηρήσει την αγωνιστική συμπεριφορά του Ιντέγε σε βάθος χρόνου προβληματίζεται για το αν μπορεί να υπάρξει διάρκεια φορμαρίσματος πολλών μηνών. Έχοντας ως γνώμονα την περασμένη σεζόν, όπου ο πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων ήταν σαν να… εξαφανίστηκε μετά τον Γενάρη, υπάρχει προβληματισμός για τις λύσεις που θα πρέπει να βρεθούν στο σκοράρισμα εφόσον εμφανιστεί και φέτος η «κοιλιά» του Ιντέγε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει πως δουλεύοντας στον Ολυμπιακό οφείλει να έχει έτοιμες λύσεις σε περίπτωση που «μπουκώσει» ο Ιντέγε και πως έχει στον πάγκο του ως εναλλακτική λύση τον Όσκαρ Καρντόζο, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που θαύμαζε η υφήλιος τα περασμένα χρόνια. Όμως, έναν επιθετικό του βεληνεκούς του Παραγουανού δεν πρέπει ποτέ να τον υποτιμάς καθώς πάντοτε μπορεί να επανέλθει σε υψηλούς ρυθμούς και να «ξεχαρβαλώσει» τις αντίπαλες άμυνες ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Είναι τέτοια η ποιότητα και η εμπειρία του Καρντόζο που γνωρίζει και ο ίδιος πως η χρονιά του Ολυμπιακού δεν τελείωσε τον Νοέμβριο. Ξέρει, λοιπόν, ότι η ομάδα θα χρειαστεί την πολύτιμη βοήθεια του από τον Φεβρουάριο και έπειτα όπου διαχρονικά έρχονται τα μεγάλα ζόρια για τους ερυθρολεύκους στην Ευρώπη.

Αυτό είναι κάτι στο οποίο υπολογίζει ο Μπέντο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα μετά την «επιστροφή» του Πασιένσια στην Πόρτο λόγω του καρδιακού προβλήματός του, έχει ξεμείνει με μόνο δύο επιθετικούς και αυτό βάζει τον Πορτογάλο σε σκέψεις για τον αν πρέπει να αποκτηθεί και άλλη επιθετική λύση τον Γενάρη.

Αυτό, σίγουρα, ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης με τον Γιάννη Βρέντζο την περασμένη εβδομάδα. Πλέον το μόνο που μένει να δούμε είναι με ποιον τρόπο θα καταφέρει να «ενεργοποιήσει» τον Όσκαρ Καρντόζο ή αν θα επιλέξει στη λύση της μεταγραφής άλλη αξιόπιστης λύσης για την επίθεση της ομάδας. Γιατί μόνο με τον Ιντέγε, το ρίσκο θα είναι μεγάλο… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags