Facebook Pixel Έκλεισαν τα πρώτα εισιτήρια: "Καυτός" Λούκας, διασυρμός για Μπεσίκτας, πρωτιά για Νάπολι, αυτοκτονία Παρί!
| 2016-12-07 00:39:00

Έκλεισαν τα πρώτα εισιτήρια: "Καυτός" Λούκας, διασυρμός για Μπεσίκτας, πρωτιά για Νάπολι, αυτοκτονία Παρί!

Έκλεισαν τα πρώτα εισιτήρια: "Καυτός" Λούκας, διασυρμός για Μπεσίκτας, πρωτιά για Νάπολι, αυτοκτονία Παρί!

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε χατ τρικ στη νίκη της Άρσεναλ στη Βασιλεία που έδωσε την πρωτιά αφού η Παρί δεν νίκησε την Λουντογκόρετς. Οι Τούρκοι ισοπεδώθηκαν με 6-0 από τη Ντιναμό Κιέβου και αποκλείστηκαν, ενώ η Νάπολι πήρε διπλό πρωτιάς επί της Μπενφίκα!

1ος Όμιλος

Βασιλεία - Άρσεναλ 1-4

Η Βασιλεία "καιγόταν" για το τρίποντο ώστε να έχει ελπίδες για την 3η θέση, ωστόσο δεν στάθηκε αντάξια των περιστάσεων. Οι Ελβετοί ηττήθηκαν εύκολα από την Άρσεναλ με  με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Πέρεθ που έκανε χατ τρικ σε 47 λεπτά! Οι Άγγλοι κατέβασαν ρυθμό από τη στιγμή που η εξέλιξη στο Παρί Σεν Ζερμέν - Λουντογκόρετς, πήραν τη νίκη με τελικό σκορ 4-1 και πανηγύρισαν την πρωτιά του ομίλου.

Παρί Σεν Ζερμέν - Λουντογκόρετς 2-2

Τεράστια έκπληξη από τη Λουντογκόρετς που έφτασε μια ανάσα από τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της μέσα στο Παρίσι! Οι Βούλγαροι θα έπαιρναν την 3η θέση όπως και να έχει εξαιτίας της ήττας της Βασιλείας στο άλλο παιχνίδι, αλλά συνόδευσαν την πρόκριση στο Europa League με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αποτέλεσμα. Η Λουντογκόρετς πορηγήθηκε με τον Μισιτζάν, ισοφαρίστηκε από τον Καβάνι, αλλά δεν πτοήθηκε και με το γκολ του Βάντερσον παραλίγο να "ξεράνει" την Παρί, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις με τον Ντι Μαρία και έχασε την πρώτη θέση!

2ος Όμιλος

Ντιναμό Κιέβου - Μπεσίκτας 6-0

Το πλέον απρόσμενο αποτέλεσμα της βραδιάς και ένα στραπάτσο που η Μπεσίκτας δεν θα ξεχάσει ποτέ. Οι Τούρκοι ήθελαν νίκη επί της αδιάφορης Ντιναμό στο Κίεβο ώστε να περάσουν στους "16"για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Όχι μόνο δεν την πήραν, αλλά πέρασαν μαι εφιαλτική βραδιά ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ με 4-0 από το ημίχρονο και παίζοντας με παίκτη λιγότερο! Πάντως, το πέναλτι με αποβολή που σφυρίχθηκε σε βάρος τους έκανε το σκορ 2-0 ήταν μια αμφιλεγόμενη απόφαση που άλλαξε τις ισορροπίες. Σα να μην έφτανε αυτό, οι Τούρκοι δέχθηκαν ακόμα μια αποβολή στο δεύτερο μέρος και γνώρισαν ταπεινωτική ήττα με 6-0!

Μπενφίκα - Νάπολι 1-2

Ένα παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση, έφτασε τελικά να έχει σημασία μόνο για την πρωτιά εξαιτίας της εξέλιξης που πήρε από νωρίς το ματς της Μπεσίκτας. Τελικά, η Νάπολι "καθάρισε" το ματς κερδίζοντας με 2-0 χάρη στα γκολ των Καγιαχόν και Μέρτενς και κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου. H Μπενφίκα μείωσε με τον Χιμένεθ, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει κάτι παραπάνω.

3ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ 4-0

Ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα διεξήχθη στη Βαρκελώνη αφού τα πάντα στον 3ο όμιλο είχαν ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη αγωνιστική. Το μόνο που απέμενε να μάθουμε ήταν το αν ο Λιονέλ Μέσι θα πετύχαινε δυο γκολ ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με 11 γκολ σε φάση ομίλων. Τελικά, ο Αργεντινός έβαλε μόνο ένα και μεγάλος πρωταγωνιστής ήτανο Αρντά Τουράν στη νίκη των Καταλανών με 4-0.

Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ 1-1

Τί κι αν το παιχνίδι ήταν αδιάφορο; Η αποκλεισμένη Σέλτικ προβλημάτισε για ακόμα μια φορά τη Μάντσεστερ Σίτι κοντράροντάς την στα ίσια όπως και στο ματς του πρώτου γύρου (3-3). Οι Σκωτσέζοι προγήθηκαν με πολύ όμορφο γκολ του Ρόμπερτς, ο οποίος  αγωνίζεται δανεικός από τη Σίτι στην ομάδα της Γλασκώβης! Οι Πολίτες ισοφάρισαν άμεσα με τον Ιενάτσο. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ στο δεύτερο 45λεπτο και το ματς έληξε με σκορ 1-1.

4ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα το μεγάλο ματς της βραδιάς βάσει ονομάτων. Η Ατλέτικο είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ωστόσο ηττήθηκε χάνοντας την ευκαιρία να γίνει μόλις  η έκτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων με το απόλυτο των νικών. Η Μπάγερν επικράτησε με 1-0 χάρη σε μια πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Λεβαντόφσκι.

PSV Αϊντχόβεν - Ροστόφ 0-0

Ματς-τελικός για το EuropaLeague, καθώς στην Αϊντχόβεν αρκούσε νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να "κλέψει" την 3η θέση. Ωστόσο, οι πρωτοεμφανιζόμενοι στον θεσμό Ρώσοι άντεξαν, πήραν την ισοπαλία με 0-0 και θα συνεχίσουν στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τους -απογοητευτικούς τη φετινή σεζόν- πρωταθλητές Ολλανδίας.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Άρσεναλ 14 (18-6)

2. Παρί Σεν-Ζερμέν 12 (13-7)

3. Λουντογκόρετς 3 (6-15)

4. Βασιλεία 2 (3-12)
 

 

Βασιλεία - Αρσεναλ 1-4

(78΄ Ντουμπιά - 8΄,16΄,47΄ Λούκας Πέρεθ, 53΄ Ιγουόμπι)

Παρί Σ.Ζ. - Λουντόγκορετς 2-2

(61΄ Καβάνι, 90+2΄Ντι Μαρία - 15΄ Μισιτζιάν, 69΄ Βάντερσον)
 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Νάπολι 11 (11-7)

2. Μπενφίκα 8 (9-10)

3. Μπεσίκτας 7 (9-14)

4. Ντινάμο Κιέβου 5 (8-6)
 

 

Μπενφίκα - Νάπολι 1-2

(87΄ Χιμένες - 60΄ Καγεχόν, 79΄ Μέρτενς)

Ντιναμό Κιέβου - Μπεσίκτας 6-0

(9΄ Μπεσιέντιν, 30΄πεν. Γιαρμολένκο, 32΄ Μπουγιάλσκι, 45+3΄ Γκονζάλες, 60΄ Σίντορτσουκ, 77΄ Μοράες)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Μπαρτσελόνα 12 (16-4)

2. Μάντσεστερ Σίτι 8 (11-9)

3. Γκλάντμπαχ 5 (5-8)

4. Σέλτικ 2 (4-15)
 

 

Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ 4-0

(16΄ Μέσι, 50΄,53΄,67΄ Αρντά Τουράν)

Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ 1-1

(8΄ Ιεανάτσο - 4΄ Ρόμπερτς)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Ατλέτικο 15 (7-2)

2. Μπάγερν 12 (14-6)

3. Ροστόβ 5 (6-12)

4. Αϊντχόφεν 2 (4-11)
 

 

Μπάγερν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

(28΄ Λεβαντόφσκι)

Αϊντχόφεν - Ροστόφ 0-0

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags