Facebook Pixel Ο Άγιος Βασίλης «έφερε» Καρντόσο στον Ολυμπιακό!
| 2016-12-19 17:32:00

Ο Άγιος Βασίλης «έφερε» Καρντόσο στον Ολυμπιακό!

Ο Άγιος Βασίλης «έφερε» Καρντόσο στον Ολυμπιακό!

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος γράφει για τον Όσκαρ Καρντόσο που λίγο πριν τα Χριστούγεννα έγινε «δώρο» για τον Πάουλο Μπέντο και άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να «ξελασπώνει» τον Ολυμπιακό.

Δεν ξέρουμε αν, γενικά, υπάρχει το πνεύμα του Άγιου Βασίλη, αλλά ο Πάουλο Μπέντο λογικά αισθάνεται «ωφελημένος» από τον Άγιο και το πρόωρο δώρο που του έκανε φέτος. Μιλάμε, φυσικά, για την αγωνιστική ανάταση του Όσκαρ Καρντόσο, η οποία ήρθε right on time που λένε και στο χωριό μου.

Ο Παραγουανός γκολτζής βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα του και για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος, όχι μόνο βρήκε δίχτυα, αλλά πέτυχε γκολ νίκης που αυξάνουν την διαφορά από τους δεύτερους της κατάταξης σε εννέα βαθμούς. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό όφελος του Ολυμπιακού από τον Καρντόσο.

Ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα, φέτος έχει από τα μεγαλύτερα συμβόλαια των Πειραιωτών και σε συνδυασμό με την κληρονομιά που κουβαλάει το όνομα του από τις «χρυσές» σεζόν της καριέρας του, είχαν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες για τις φετινές επιδόσεις του. Μέχρι τον Δεκέμβριο όμως, ο Καρντόσο δεν θύμιζε σε τίποτα τον επιθετικό που «έτρεμαν» όλες οι ευρωπαϊκές άμυνες.

Στο λιμάνι, όπως διέρρεαν κύκλοι της ΠΑΕ, υπήρχε και υπάρχει πίστη για τις ικανότητες του Καρντόσο. Σήμερα, μετά από τα συνεχόμενα γκολ και τις ασίστ του Παραγουανού, άρχισαν να χαμογελάνε. Καθώς είναι αλήθεια πως τον Ιανουάριο αναμένεται να υπάρξει επιθετική λειψανδρία στον Ολυμπιακό με τα σημερινά δεδομένα. Ο Ιντέγε θα λείπει στο Κόπα Άφρικα, ο Πασιέντσα έχει «μετακομίσει» στην Πορτογαλία λόγω του προβλήματος στην καρδιά και στην ουσία καθαρός επιθετικός πέρα από τον Καρντόσο δεν θα υπάρχει διαθέσιμος.

Επιπλέον, ο Πάουλο Μπέντο, όπως έχουμε ξαναγράψει, πιστεύει πολύ στην βοήθεια που θα του προσφέρει στις επιθετικές λύσεις της ομάδας ο Παραγουανός. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα αυτό που χρειάζεται από αυτόν αλλά και η δημιουργία φάσεων με τις κινήσεις χωρίς την μπάλα και οι ασίστ που προσφέρει όταν «σπάει» τη μπάλα στους συμπαίκτες του

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Πάουλο Μπέντο μπορεί να στείλει ένα ευχαριστήριο γράμμα στον Άγιο Βασίλη γιατί ο Καρντόσο ανεβάζει στροφές την στιγμή που η ομάδα του τον χρειάζεται περισσότερο. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που προσέφερε στην ομάδα και κράτησαν την διαφορά ασφαλείας στο πρωτάθλημα από τους διώκτες της αλλά και η ψυχολογική ανάταση που αισθάνεται ο κόουτς καθώς βλέπει πως το πλάνο του, όσον αφορά το μακροπρόθεσμο ροτέισον, «βγαίνει»…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags