Παρότι έχει γραφτεί και κυκλοφορεί ευρέως ως σενάριο, η αλήθεια είναι πως δεν παίζεται τίποτα μεταξύ Καρντόσο και Τράμπζονσπορ. Αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα από τον μάνατζερ του Παραγουανού που βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα, αλλά δεν είπε κουβέντα περί ενδεχόμενη επιστροφής του παίκτη στην πρώην ομάδα του, όπως είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα.

Ούτως ή άλλως, ο διεθνής φορ δεν έφυγε από την Τουρκία με τις καλύτερες των συνθηκών αφού ο σύλλογος του οφείλει χρήματα και οι σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών δεν είναι καλές. Επίσης, ο Παραγουανός άνοιξε λογαριασμό με τον Ολυμπιακό και σιγά σιγά ανεβαίνει αγωνιστικά, συνεπώς δεν παρουσιάζει τάσεις φυγής.

Πέραν τούτου, η Τράμπζονσπορ αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δύσκολα θα της επέτρεπαν, ακόμα κι αν το ήθελε, να κάνει κίνηση για την απόκτηση ενός παίκτη με «βαρύ» συμβόλαιο, όπως ο Καρντόσο. Η οικονομική κατάσταση των Τούρκων, βέβαια, έχει βελτιωθεί αισθητά αφού ξέφυγαν από τον αφόρητο κλοιό της UEFA και του Financial Fair Play. Θα κάνουν κανονικά μεταγραφές, αλλά μια κρούση για επιστροφή του Παραγουανού δεν είναι στα σχέδιά τους.

Κάπως διαφορετική είναι η υπόθεση του Φελίπε Πάρντο, που επίσης φέρεται να ενδιαφέρει την Τράμπζονσπορ. Στη δική του περίπτωση, το ενδιαφέρον των Τούρκων εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά δεν είναι τόσο έντονο όσο παλαιότερα.