Facebook Pixel Άρθρο για ΑΕΚ: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γιατροί είναι περιττοί
| 2017-01-14 16:51:00

Άρθρο για ΑΕΚ: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γιατροί είναι περιττοί

Άρθρο για ΑΕΚ: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γιατροί είναι περιττοί

Απογοήτευση, λέει, στους οπαδούς της ΑΕΚ επειδή ο Τσιγκρίνσκι υποτροπίασε και δεν θα παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πού είναι όμως το περίεργο; Το περίεργο ήταν που ο Δημητράκης είχε καταφέρει να βγάλει εφτά ματς σερί. Τεράστια επιτυχία. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Κι αν μάλιστα προσθέσουμε και δύο του Κυπέλλου, η σούμα βγάζει εννιά. Με εννιά συμμετοχές στα δεκαεννιά επίσημα παιχνίδια, σχεδόν δηλαδή στα μισά, οι ΑΕΚτζήδες πρέπει να λένε και δόξα τω Θεώ. Αντί να γκρινιάζουνε.

Να το πούμε αλλιώς: ας υποθέσουμε ότι ο γείτονάς σου, απέναντι, έχει μια σπάνια Μερσεντές. Παλιά, συλλεκτική αλλά με σοβαρά μηχανικά προβλήματα. Κάθε λίγο και λιγάκι τον βλέπεις το πρωί να ταλαιπωρείται και να παλεύει για να τη βάλει μπροστά.

Τις μισές μέρες το αυτοκίνητο λείπει και είναι στο συνεργείο. Κι ενώ τα βλέπεις όλα αυτά και τα ξέρεις, επειδή σου αρέσουνε οι αντίκες κι επειδή ο γείτονας την πουλάει τη Μερτσέντες κοψοχρονιά, πας και την αγοράζεις. Τις πρώτες μέρες το αμάξι ρολάρει και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Κάποια στιγμή όμως χτυπάει μπιέλα και για δύο μήνες είναι στο συνεργείο.

Κι ο μάστορας σε πάει από σήμερα σε αύριο. Κι εκεί που πας να το πάρεις από το συνεργείο για να πας ένα μεγάλο ταξίδι, σου βγάζει καινούργια αβαρία. Τι κάνεις; Πώς αντιδράς; Εκπλήσσεσαι; Ξαφνιάζεσαι; Θυμώνεις; Νευριάζεις; Παίρνεις τηλέφωνο τον γείτονα και του βάζεις χέρι ότι σου πούλησε μάπα αυτοκίνητο;

Αν το κάνεις, την απάντηση θα την έχει έτοιμη: «Πλάκα μου κάνεις; Τόσα χρόνια δεν το έβλεπες, δεν το ήξερες; Οτι το αμάξι τις περισσότερες μέρες ήτανε στο συνεργείο, παρά στον δρόμο. Και γι' αυτό ακριβώς το πήρες τόσο φτηνά».

Ετσι πάει. Ο Τσιγκρίνσκι (φωτό) πέρυσι στην Ουκρανία είχε 19 συμμετοχές σε 39 επίσημα παιχνίδια. Πρόπερσι, 7 συμμετοχές σε 52 παιχνίδια. Το 2013-14, τέσσερις συμμετοχές σε 41 παιχνίδια, ενώ το 2011-12, εννιά συμμετοχές σε 34 παιχνίδια. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο ποδοσφαιριστής είχε παίξει σε 54 από τα 210 παιχνίδια των ομάδων του. Δηλαδή, ένα στα τέσσερα.

Γι' αυτό λέμε ότι, έχοντας εφέτος εννιά στα 19, πρέπει στην ΑΕΚ να κάνουνε και τον σταυρό τους. Κι αυτά ο Καίσαρης δεν τα λέει τώρα. Εκ των υστέρων. Τα έγραφε εκ των προτέρων, εδώ στο «Goal». Στις 23 Ιουλίου πέρυσι, πριν από έξι μήνες: «Στην ΑΕΚ, η σεζόν θα παιχτεί σε δύο στοιχήματα. Σχετικά με τις μεταγραφικές επιλογές στις δύο κολόνες σε άμυνα και επίθεση.

Στον Τσιγκρίνσκι και στον Αλμέιδα. Ταλαιπωρημένος από σοβαρό τραυματισμό ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος ταλαιπωρήθηκε σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες τις δύο προηγούμενες σεζόν, έχοντας σκοράρει μόλις πέντε φορές». Στις 2 Αυγούστου είχα επανέλθει: «Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή (τον Τσιγκρίνσκι) που κουβαλάει πολλές αβαρίες. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα τελευταία επτά χρόνια έχει 62 συμμετοχές».

Ξέρανε, λοιπόν, τι παίρνανε με τον Τσιγκρίνσκι (όπως και με τον Αλμέιδα). Κι όταν μάλιστα τους λέγανε «τι πήγατε και κάνατε με τον Ουκρανό», απαντάγανε ότι τον πέρασε από εξετάσεις ο Λάκης ο Νικολάου και τον βρήκε περδίκι. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, που μιλάνε από μόνες τους, οι γιατροί είναι περιττοί. Δεν χρειάζονται. Πώς γίνεται κάποιος που είναι καλά να είναι εδώ και πέντε χρόνια μία μέσα, μία έξω; Απλά, δεν γίνεται να είναι καλά. Πώς γίνεται κάποιος, για τον οποίο πριν από εφτά χρόνια η Μπαρτσελόνα είχε δώσει 25 εκατομμύρια για να τον αγοράσει, να έρχεται στην Ελλάδα στα 30 του χρόνια με τρεισήμισι κατοστάρικα συμβόλαιο; Οσα παίρνει ο Κουτρουμπής. Αυτά.

εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags