Η καριέρα του στον Ολυμπιακό πέρασε από… 40 κύματα τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο όχι μόνο κατάφερε να «επιβιώσει» παρά την έντονη κριτική των δημοσιογράφων και τις μουρμούρες της εξέδρας, αλλά πλέον λογίζεται και ως ένας από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Πάουλο Μπέντο.

Ο λόγος για τον Σεμπά, ο οποίος παρότι δεν είναι «φαντεζί» στο παιχνίδι του, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, με όλους τους προπονητές που έχουν περάσει τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Μάρκο Σίλβα τον έφερε και τον έκανε βασικό, με τον κόσμο να… βράζει για τον «άμπαλο», ενώ το ίδιο συνέβη αργότερα τόσο με τον Βίκτορ όσο και με τον Μπέντο. Και μπορεί όλοι στην αρχή να έγραφαν ότι παίζει επειδή είναι «στρατιώτης» και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του προπονητή, ωστόσο φέτος δείχνει πως ξέρει και μπάλα.

Ο Βραζιλιάνος είναι από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού στη σεζόν που διανύουμε, ενώ πλέον βοηθάει πάρα πολύ τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των Πειραιωτών, αλλά και στη δημιουργία φάσεων. Ουσιαστικά, "τραβάει" την ομάδα στα δύσκολα, μαζί με τον Φορτούνη και σίγουρα είναι από τους πιο ουσιαστικούς παίκτες των Πρωταθλητών με την μπάλα στα πόδια του.

Οι φετινές, εξαιρετικές, εμφανίσεις του λοιπόν, έχουν προσελκύσει και το ενδιαφέρον ξένων μάνατζερ, οι οποίοι όσο και να σας φαίνεται περίεργο, τον «τσεκάρουν» και τον… διαφημίζουν στο εξωτερικό για μεταγραφή.

Δεν λέμε ότι έχει βρει ομάδα ή ότι φεύγει το καλοκαίρι, απλά μεταφέρουμε την πληροφορία που έφτασε στο SportDog, ότι ήδη κάνουν Scouting τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, ενώ μάθαμε επίσης ότι «διαφημίζεται» στους ξένους συλλόγους ως… ευπώλητος. Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν θα ζητήσει κανένα τρελό ποσό για τον Σεμπά, ενώ δεν είναι τυχαίο, πως οι μάνατζερ του έχουν κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης!