Ο Ούγκο Αλμέιδα, έχοντας αγωνιστεί στην Τουρκία με την φανέλα της Μπεσίκτας, μίλησε στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Οσμανλίσπορ για τους «32» του Europa League. Ο επιθετικός της ΑΕΚ σε ρόλο κατασκόπου αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες των «ερυθρόλευκων».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Fanatik» ο Πορτογάλος φορ έκανε ειδική μνεία για τους Φορτούνη, Σεμπά και Ιντέγε, αλλά τόνισε πως αμυντικά η ομάδα του Ολυμπιακού είναι αδύναμη και κατέληξε λέγοντας πως η ομάδα του Πειραιά παίρνει δύναμη από τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες στο ρόστερ του. Έχει δυνατό κέντρο και επίθεση. Η άμυνά του δεν είναι το ίδιο καλή όσο οι άλλες δύο γραμμές. Αλλά είναι πραγματικά καλοί στο επιθετικό κομμάτι. Χρησιμοποιούν τα άκρα με αποτελεσματικότητα και έχουν έμπειρους παίκτες μεσοεπιθετικά. Οι πιο αξιοσημείωτοι παίκτες είναι ο μέσος Κώστας Φορτούνης, με τους Σεμπά και Ιντέγε.

Από τη στιγμή που το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι στην Ελλάδα, ίσως είναι καλύτερο να παίξει (η Οσμανλίσπορ) ένα κοντρολαρισμένο παιχνίδι και να ψάξει γκολ σε γρήγορες επιθέσεις. Έτσι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Όμως, στο ποδόσφαιρο τα παιχνίδια δεν κερδίζονται πριν παιχτούν. Τα στατιστικά δεν επιβεβαιώνονται πάντα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που νιώθει σε αυτά τα ματς και την υποστήριξη του κόσμου της»