Είδα αρχικά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ και στη συνέχεια το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Όταν είδα το αθηναϊκό ντέρμπι, τρόμαξα με το πόσο αργός ήταν ο ΠΑΟΚ, με μικρές πάσες, κοντινές και προβλέψιμος. Απέναντι σε μία πολύ κακή ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος, είχε μπλοκαρισμένους τους Μυστακίδη και Ενρίκε. Ο Μυστακίδης φωνάζει ότι η θέση του είναι 8άρι, γιατί έχει καλό διασκελισμό αλλά είναι αναποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός. Η θέση του, που την ψάχνουν τόσο καιρό, είναι 8άρι. Ο Ενρίκε είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να σκοράρει, αλλά χάνει στον τομέα του μυαλού. Παίζει με το συναίσθημα και όχι με τη λογική. Γι' αυτό είναι επικίνδυνος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όταν χαθεί η μπάλα.

Ο Κλάους, σε όσα μοναστήρια κι αν πάει, όποιον άγιο κι αν επικαλεστεί, είναι αξιομνημόνευτο και άξιο προσοχής το απλανές βλέμμα που έχει και το γεγονός ότι δεν φτιάχνεται από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε γκολ από το 6άρι του χθες, σε λάθος απόκρουση του Γκόλια (βασική αρχή για τερματοφύλακα και μπακ είναι ότι διώχνουν την μπάλα στην πλάγια γραμμή, όχι ευθεία), αναδεικνύει την έλλειψη βοήθειας στο γκολ, από την μπροστινή γραμμή.

Όσον αφορά το 10άρι του ΠΑΟΚ, είτε παίξει ο Ουάρντα είτε ο Μπίσεσβαρ είτε ο Πέλκας και οι τρεις μαζί δεν κάνουν ένα Φορτούνη στα 30 του. Οπότε το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν, είναι να ψάξει και να βρει ένα καλό 10άρι. Είναι λίγος ο Ουάρντα. Γιατί αν ήταν παιχταράς και όχι λίγος, δεν θα υπήρχε κανένα πειθαρχικό θέμα. Θα το είχαν βάλει κάτω από το συρτάρι.

Όσον αφορά το ντέρμπι, να πω ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Αλλά το δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να προβληματίσει τον Ουζουνίδη. Τόσο για την κατακόρυφη πτώση, όσο και γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στα χαφ. Εκείνος που κάνει τη διαφορά είναι ο Μπεργκ, αλλά το μυστικό για το γεγονός ότι είναι τόσο ανεβασμένος, αφορά τις βοήθειες που παίρνει από τον Εμποκού (που είναι καταπληκτικός αθλητής, διεισδυτικός κ.λπ.) και τον Κλωναρίδη (που είναι στο τοπ της φόρμας του).

Φωνάζει όμως ο Παναθηναϊκός ότι χρειάζεται επιτελικό μέσο, γιατί ο Βιγιαφάνιες είναι κατά κάποιον τρόπο αδύναμος κρίκος. Εκτελεστικά είναι άθλιος, αν και θα μπορούσε χθες να καθαρίσει το ματς. Αν θέλεις να ανεβάσεις επίπεδο την ομάδα, πρέπει να πάρεις ένα 10άρι στη θέση του. Χρειάζεται έναν πιο νταή Βιγιαφάνιες, που να σκοράρει περισσότερο. Επίσης υπάρχει έλλειψη χαφ στο κέντρο, γιατί ο Ζέκα και ο Κουρμπέλης έχουν επωμιστεί όλο το βάρος και ο Λουντ δεν είναι παίκτης για τα κιλά του Παναθηναϊκού.

Στην ΑΕΚ, τέλος, όταν είδαν ότι με το σφιχτό 4-5-1 δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη, το έψαξαν αλλιώς. Γύρισε το ματς με MVP τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του τα τελευταία 3-4 χρόνια. Έχασε επιθετικά γιατί έβαλε τον Αραούχο στην πλευρά, παρά το γεγονός ότι σκόραρε και πήρε μεγάλο ρίσκο με την απόφαση να βγάλει τον Σιμόες. Και ο Θεός ο ίδιος μπορεί να βγει από την ΑΕΚ, όταν θέλει να ρισκάρει για να πάρει αποτέλεσμα, αλλά ο Σιμόες όχι.