Facebook Pixel Ο... βασιλιάς Κριστιάνο σκότωσε την Μπάγερν στην παράταση - Στους "4" η Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-04-19 00:15:00

Ο... βασιλιάς Κριστιάνο σκότωσε την Μπάγερν στην παράταση - Στους "4" η Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο... βασιλιάς Κριστιάνο σκότωσε την Μπάγερν στην παράταση - Στους "4" η Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον τεράστιο Ρονάλντο να κάνει χατ τρικ και να φτάνει τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ απέκλεισε τη Μπάγερν στην παράταση σε ένα τρελό ματς (4-2). Πάνε για τη δεύτερη σερί κούπα οι Μαδριλένοι!

Η Μπάγερν μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, με δεδομένο ότι ήταν αυτή που έψαχνε ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Οι Βαυαροί είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 9’ με τον Λεβαντόφσκι να σουτάρει, τον Μαρσέλο να απομακρύνει με αυτοθυσία και τον Ρόμπεν να σουτάρει άουτ στην επαναφορά. Η ευκαιρία αυτή «ξύπνησε» τη Ρεάλ, η οποία ισορρόπησε το παιχνίδι και σιγά σιγά άρχισε να παίρνει τον έλεγχο.

Παρά το γεγονός ότι είχαν ούτως ή άλλως προβάδισμα πρόκρισης, οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν στην υπόλοιπη διάρκεια του πρώτου μέρους και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 26’ ο Καρβαχάλ σούταρε λίγο άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα οι αμυντικοί της Μπάγερν απομάκρυναν πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Ράμος. Στο 36’ ο Ρονάλντο νικήθηκε από τον Νόιερ πλασάροντας από πλάγια θέση και στο 43’ εκ νέου ο Πορτογάλος έγινε αποδέκτης της πάσας του Μαρσέλο μετά από κούρσα του Βραζιλιάνου, αλλά σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Η Μπάγερν μπήκε στο δεύτερο μέρος ακριβώς όπως και στο πρώτο, μόνο που αυτή τη φορά ευτύχησε να πετύχει το γκολ που αναζητούσε. Οι Βαυαροί προειδοποίησαν στο 51’ με τον Ρόμπεν να κάνει το κοντινό πλασέ και τον Μαρσέλο να απομακρύνει σωτήρια πάνω στη γραμμή.  Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι από τον Κασεμίρο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λεβαντόφσκι κάνοντας το 1-0. Μάλιστα, στο 54’ οι Βαυαροί είχαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0, αλλά ο Βιδάλ αστόχησε από τη μικρή περιοχή μετά από μπαλιά του Ρόμπεν.

Σε εκείνο το σημείο ο  ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά για το επόμενο 20λεπτο, μέχρι που ήρθαν όλα… τούμπα από το πουθενά! Στο 76’ ο Ρονάλντο έκανε το 1-1 με φοβερή κεφαλιά από άψογη σέντρα του Κασεμίρο φέρνοντας ανακούφιση στο «Μπερναμπέου»… για μερικά δευτερόλεπτα! Από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μίλερ επιχείρησε να «στρώσει» με το στήθος στον Λεβαντόφσκι, ο Ράμος παρενεβλήθη και στην προσπάθειά του να απομακρύνει πέτυχε αυτογκόλ. Προηγούμενη με 2-1, πλέον η Μπάγερν είχε σκορ παράτασης!

Οι Βαυαροί, ωστόσο, βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση λίγο αργότερα εξαιτίας του Αρτούρο Βιδάλ. Ο Χιλιανός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και καταδίκασε την ομάδα του να παίξει με παίκτη λιγότερο, όπως ακριβώς συνέβη και στο πρώτο παιχνίδι! Παρά την πίεση που άσκησαν οι Μαδριλένοι, δεν έφτιαξαν κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ και το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί ήταν λογικό η Ρεάλ να έχει την υπεροχή και την κατοχή μπάλας χάρη στο αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά η Μπάγερν παραμόνευε για να βγάλει «φαρμακερές» αντεπιθέσεις. Στο 97’ ο Νόιερ απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Ρονάλντο, κάτι που επανέλαβε στο 99’ με το κοντινό συρτό πλασέ του Ασένσιο. Ενδιάμεσα, στο 98’ η Μπάγερν είχε βγει με πρϋοποθέσεις στην κόντρα, αλλά ο Κόστα έκανε λάθος πάσα χαλώντας τη φάση.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 105’. Ο Ράμος βρήκε τον Ρονάλντο με ωραία μπαλιά στην περιοχή. Ο Πορτογάλος ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο βοηθός, κοντρόλαρε και σκόραρε από κοντά για το 2-2. Η Μπάγερν είχε καταρρεύσει στο δεύτερο μέρος της παράτασης, με αποτέλεσμα ο Μαρσέλο να ντριμπλάρει τους πάντες στο 109’ και να δώσει έτοιμο γκολ στον Ρονάλντο για το 3-2, το χατ τρικ του Πορτογάλου και το 100ό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Το τελικό 4-2 έκανε ο Ασένσιο με δεξί πλασέ στο 112’ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ρεάλ και την πρόκρισή της στα ημιτελικά.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (71' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (64' Μάρκο Ασένσιο).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (75' Τόμας Μίλερ), Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί (75' Ντόουγκλας Κόστα), Λεβαντοβσκι (88' Κίμιχ).

*κόκκινη 85' Βιδάλ

Σκόρερ: 76', 104' και 109' Κρ. Ρονάλντο, 114' Ασένσιο / 53' πέν. Λεβαντόβσκι, 78' αυτ. Ράμος

Γήπεδο: "Santiago Bernabéu", Μαδρίτη

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags