Facebook Pixel Τρέλανε την Τούμπα ο πεντάστερος ΠΑΟΚ - Και τώρα... τελικός!
| 2017-04-30 20:57:00

Τρέλανε την Τούμπα ο πεντάστερος ΠΑΟΚ - Και τώρα... τελικός!

Τρέλανε την Τούμπα ο πεντάστερος ΠΑΟΚ - Και τώρα... τελικός!

Με πέντε ποδοσφαιριστές του να σκοράρουν ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-1 την Κέρκυρα στην Τούμπα και πλέον σκέφτεται τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ.

Πέντε γκολ πριν τον τελικό με την ΑΕΚ έβαλε ο Δικέφαλος δείχνοντας σε τρομερή κατάσταση, ύστερα και από το 4-0 επί του Παναθηναϊκού. Πέντε διαφορετικοί σκόρερς στην Τούμπα (Κάτσε, Κουλούρης, Μπίσεσβαρ, Ουάρντα και Πρίγιοβιτς).

Πώς παρατάχθηκαν

Μετά την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με αρκετές αλλαγές στο ματς με την Κέρκυρα, επιλέγοντας τον Μπρκιτς στο τέρμα, τους Μαλεζά - Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, τον Δεληγιαννίδη αριστερά και τον Κίτσιου δεξιά. Κάτσε και Κάνιας ήταν τα δύο χαφ, με τριάδα μπροστά τους Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Ουάρντα, με επιθετικό τον Κουλούρη.

Για την Κέρκυρα ξεκίνησαν οι Koυτζαβασίλης, Επστάιν, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος, Γεωργακόπουλος και Ονίλο.

ΠΑΟΚ εναντίον... Κουτζαβασίλη!

Ο Δικέφαλος μπήκε ορεξάτος και με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και από το ξεκίνημα του αγώνα με την Κέρκυρα την έβαλε στα "καρέ" της, "βομβαρδίζοντάς" την!

Στο 5' απείλησε με τον Μπίσεσβαρ, αλλά ο Κουτζαβασίλης είπε "όχι", ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 7' η κεφαλιά του Ενρίκε. Στο 12' ο κίπερ των Φαιάκων σταμάτησε το σουτ του Ουάρντα και στο 14' έβαλε... στοπ και σε εξαιρετική προσπάθεια του Ενρίκε.

Μέχρι το 21' ο Κουτζαβασίλης τα έβγαζε όλα, αλλά μετά ο Δικέφαλος γύρισε τον... διακόπτη και κατάφερε να κάνει... πάρτυ. Στο 30' ο Ενρίκε έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Κάτσε με κεφαλιά - ψαράκι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, με την Κέρκυρα να ισοφαρίζει ένα λεπτό μετά, στην πρώτη καλή φάση της, με όμορφο πλασέ του Παμλίδη.

Ο... χορός των γκολ είχε ξεκινήσει, καθώς στο 32' ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Ενρίκε έβγαλε και πάλι σέντρα, αυτή τη φορά από αριστερά και ο Κουλούρης πετάχτηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας των Κερκυραίων και έγραψε το 2-1. Τρία γκολ στην Τούμπα μέσα σε τρία λεπτά. Όχι κι άσχημα!

Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Κέρκυρα, ήρθε και το πέναλτι του Κόντου στον Κίτσιου στις καθυστερήσεις για να πάει ο ΠΑΟΚ με διαφορά δύο τερμάτων στα αποδυτήρια. Ο Μπίσεσβαρ το εκτέλεσε εύστοχα, λοιπόν, στο 45+1' και διαμόρφωσε το 3-1 του πρώτου 45λεπτου.

Και τώρα... ΑΕΚ!

Οι παίκτες του Ίβιτς έριξαν κατακόρυφα ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, με τον Σέρβο τεχνικό να κάνει μέχρι και αλλαγή τερματοφύλακα, βάζοντας τον Σιαμπάνη στη θέση του Μπρκιτς. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ακόμα δύο τέρματα, ένα με τον Ουάρντα και ένα με τον Πρίγιοβιτς.

Ο Αιγύπτιος πήρε την ωραία μπαλιά από τον Κουλούρη και πλάσαρε σωστά τον Κουτζαβασίλη για το 4-1 στο 61', ενώ ο Πρίγιοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 83' με ένα πανέμορφο γκολ. Με απίστευτο τσίμπημα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ιωάννου και με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον πορτιέρο της Κέρκυρας.

Προς το τέλος του ματς οι φίλοι του Δικεφάλου φώναξαν συνθήματα εν όψει του τελικού με την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ πλέον να μπαίνει ως πρώτος στα πλέι οφ της Superleague και να σκέφτεται μόνο το σπουδαίο παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου (6/5) απέναντι στην "Ένωση". 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς (46’ Σαμπάνης), Μαλεζάς, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Κάτσε, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (58’ Πρίγιοβιτς), Ουάρντα, Ενρίκε (69’ Χαρίσης), Κουλούρης.

Κέρκυρα (Χριστοφοράκης): Κουτζαβασίλης, Επστάιν, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος (87’ Τρεπεκλής), Ονϊλο (63’ Τζανουλίνος), Γεωργακόπουλος (76’ Γκαμάγκας).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags