Την άποψη ότι δεν υπάρχει θέμα επανάληψης του τελικού, όπως σχολίασε χθες στα social media o υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Κούλης Αποστολίδης.

Ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του Δικέφαλου, τι πρέπει να κάνει για να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αλλά και στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που είναι θέμα της Πολιτείας και όχι των Σαββίδη - Μελισσανίδη.

Κύριε Αποστολίδη, υπάρχει η άποψη στον ΠΑΟΚ ακόμα και για επανάληψη του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ, λόγω όσων έχουν γραφτεί και ειπωθεί. Τι πιστεύετε;

"Σχήμα λόγου είναι η πρόταση να γίνει ξανά ο τελικός, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο ΠΑΟΚ με την εικόνα που είδαμε να έχει στο γήπεδο και παρά τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αθήνας, άξιζε να κατακτήσει το Κύπελλο. Και το κατέκτησε".

Θεωρείτε ότι έχει διαταραχτεί η συμμαχία με την ΑΕΚ για την κάθαρση που επιδιώκουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Έχω διαφορετική άποψη για τη συμμαχία, καθώς η λεγόμενη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι θέμα ούτε αρμοδιότητα ενός ή δύο ιδιοκτητών ΠΑΕ, επιχειρηματιών κ.λπ. Γιατί στην πρώτη περίπτωση που θα θιχτούν τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου, οι συμμαχίες διαλύονται. Γι' αυτό και είναι ευθύνη της Πολιτείας, με τα αθλητικά όργανα που έχει κ.λπ., να καθαρίσει τον χώρο του ποδοσφαίρου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να λειτουργήσουν όλοι".

Το Κύπελλο μπορεί να αποτελέσει τον προάγγελο και για ένα πρωτάθλημα;

"Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει βήματα βελτίωσης, τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά - οργανωτικά. Χρειαζόταν για πολλούς λόγους, ακόμα και ψυχολογικούς, ένας τίτλος. Από εδώ και πέρα είναι ευοίωνη η κατάσταση για να θεωρηθεί ο συγκεκριμένος τίτλος ως απαρχή και όχι ως τέλος για την ομάδα".

Τι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να γκρεμίσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή την επόμενη σεζόν;

"Θα πρέπει να φέρει ποιοτικούς παίκτες, με προσωπικότητες. Και να χτίσει νοοτροπία για να μην υπολογίζει τους Αθηναίους μέσα στην Αθήνα. Ενώ στη Θεσσαλονίκη, φέτος, τους κέρδισε και τους τρεις, στην Αθήνα χάνει μέρος της δυναμικής του. Αυτό βλετιώνεται με την προσθήκη ποιοτικών ποδοσφαιριστών και με το χτίσιμο νοοτροπίας".