Ο πεπειραμένος τεχνικός μίλησε για την εικόνα των "πράσινων" στην ήττα από την ΑΕΚ, για τον απαιτητικό κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά και τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, ενώ αναφέρθηκε στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και στη θέση που πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί σοβαρα το τριφύλλι.
 
Ακόμα, σχολίασε την παρουσία τού Ολυμπιακού στο Final 4 της Ευρωλίγκας, καθώς θεωρεί ότι οι Πειραιώτες μπορούν να βρεθούν στην κορυφή τού ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Kύριε Αλεξανδρή, πώς είδατε την τελευταία νίκη τής ΑΕΚ επί του Παναθηναίκού;

"Όταν η ΑΕΚ αγωνίζεται στο γήπεδό της, δηλαδή έχει την έδρα της και τον κόσμο της, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Έδειξε ότι με την παρουσία του Μανωλόπουλου, τον οποίο γνωρίζω και ξέρω ότι προετοιμάζει πολύ καλά τα παιχνίδια, μπόρεσε να πάρει μία σημαντική νίκη. Ο Μανωλόπουλος πήρε άριστα σε θέματα τακτικής, έπαιξε όπως έπρεπε, άφησε τον Παναθηναϊκό να λειτουργήσει κυρίως με ατομικές ενέργειες, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μπορούσε στην επίθεση να λειτουργήσει ειδικότερα με τον Μαυροειδή, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα και βγάζοντας με καλύτερες προϋποθέσεις τα σουτ - Αντίθετα κανένα σουτ τού Παναθηναϊκού δεν έγινε με καλές προϋποθέσεις".

Μπορεί η ΑΕΚ να μπει σφήνα στους δύο μεγάλους τού ελληνικού μπάσκετ ή είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι τέτοιο;

"Από πλευράς ΑΕΚ και Αγγελόπουλου γίνεται μεγάλη προσπάθεια και το εκτιμώ ως άνθρωπος του μπάσκετ. Δεν ήρθε η ώρα ακόμα για μεγάλη ανατροπή, γιατί αυτό προϋποθέτει μεγαλύτερα μπάτζετ και συμμετοχή. Αλλά το γεγονός ότι υπάρχει φιλοδοξία, κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που επενδύονται τα χρήματα, δείχνει ότι τουλάχιστον η ΑΕΚ βρίσκεται στον σωστό δρόμο ή, έστω, ψάχνει τον σωστό δρόμο. Άλλωστε και το όνομά της ομάδας στον χώρο του μπάσκετ, αλλά και ευρύτερα στον χώρο τού ελληνικού αθλητισμού, είναι εξαιρετικά μεγάλο".

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, έτσι όπως τον βλέπουμε αυτό το διάστημα, είναι ψυχολογικό ή αγωνιστικό;

"Αν δεν έχεις προπονητή που μπορεί να επιβάλλει τους κανόνες που θέλει, δεν γίνεται να προχωρήσεις, Προφανώς και δεν μιλάμε για το μέγεθος του Πασκουάλ, κανείς δεν το αμφισβητεί. Αλλά η δουλειά και οι συνθήκες που είχε στην Μπαρτσελόνα, ήταν διαφορετικές από αυτές που έχει τώρα στον Παναθηναϊκό. Εκεί δεν είχε την ίδια πίεση, δεν είχε τον ίδιο απαιτητικό πρόεδρο, αλλά ούτε και το ίδιο απαιτητικό φίλαθλο κοινό. Πιστεύω, έτσι όπως το βλέπω, ότι δεν έχει τον έλεγχο της ομάδας. Κι αυτόν τον έλεγχο τον κερδίζεις όχι μόνο με την αγωνιστική σου παρουσία, αλλά από το πώς αντιμετωπίζεις τα προβλήματα για να μπορείς να έχεις κοντά σου τους παίκτες. Αυτό δεν το είδα. Υπάρχει, βέβαια, πάντα η δικαιολογία ότι δεν έστησα εγώ την ομάδα κ.λπ., αλλά οι ομάδες έτσι είναι. Δεν μπορείς να αλλάξεις όλο το ρόστερ σε μία ομάδα και να φέρεις αποκλειστικά τους παίκτες που σου αρέσουν. Ένας προπονητής δουλεύει κάτω από όλες τις συνθήκες".
 
Μπορεί να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός αν περάσει στους τελικούς, απέναντι στον Ολυμπιακό;
 
"Και βέβαια μπορεί να τα καταφέρει, γιατί θα είναι διαφορετικά παιχνίδια, με άλλη φιλοσοφία, από άλλες ομάδες. Θα εξαρτηθούν πολλά, άλλωστε, από την παρουσία τού Ολυμπιακού στο Final 4. Το πλεονέκτημα της έδρας που έχει ο Ολυμπιακός και η παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, δίνουν στον Ολυμπιακό κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσει κανείς τον Παναθηναϊκό! Σε αυτά τα ματς μετράνε ο εγωισμός, η φιλοδοξία της ομάδας, του κόσμου, της διοίκησης κ.λπ. Οπότε κάποιο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν πρέπει κανείς να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό".
 
Η σεζόν φτάνει στο τέλος, τι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό για να αλλάξει η κατάσταση;
 
"Είναι θέμα προπονητή, δηλαδή το πώς θέλει να στήσει την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, για αυτό και κέρδισε το πλεονέκτημα της έδρας στην Ευρωλίγκα. Άσχετα αν δεν παρουσιάστηκε εναντίον τής Φενερμπαχτσέ όπως έπρεπε. Ο Πασκουάλ είναι αρκετά έμπειρος για να δει ποιοι από το ρόστερ ταιριάζουν μεταξύ τους, με ποιους να τους πλαισιώσει, για να δημιουργήσει έναν Παναθηναϊκό όπως τον ονειρεύονται. Δεν είναι δύσκολο σε αυτό το επίπεδο, αλλά σίγουρα χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα. Θα πω μόνο μία θέση που πρέπει να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός: Στη θέση 1. Εκεί πρέπει να βρεθεί παίκτης που να συνδυάζει τα στοιχεία που έχει ο Καλάθης (είναι δημιουργικός αλλά υστερεί στο σουτ) και ο Τζέιμς (είναι καλός στο σκοράρισμα, αλλά δεν είναι δημιουργικός)".
 
Πείτε μας δύο λόγια για την παρουσία τού Ολυμπιακού στο Final 4 και πώς την περιμένετε.
 
"Ο Ολυμπιακός, το είπα πολλές φορές, είναι ευτυχής γιατί έχει τους βασικούς του παίκτες για πολλά χρόνια μαζί. Είναι κορμός από Έλληνες παίκτες που είναι πρωταγωνιστές και όχι συμπληρωματικοί, σε ώριμη ηλικία, που έχουν κερδίσει τίτλους σαν ομάδα, με τον ίδιο προπονητή. Έχει σειρά, δηλαδή, ως ομάδα. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο Σφαιρόπουλος έκανε ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Στήριξε όσους έχουν τραυματιστεί, κι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η ομάδα έχει μέταλλο, έχει αυτοπεποίθηση, δεν αλλάζει παίκτες σαν τα πουκάμισα, ακόμα κι όταν έχει ατυχίες.
 
Εκτιμώ ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο Final 4 και δεν πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορείς να τον καταβάλει. Δίνω πολλές ελπίδες στον Ολυμπιακό για να αποτελέσει την έκπληξη και να διεκδικήσει το τρόπαιο".  
 
Τέλος, πείτε μας δύο λόγια για την ομάδα σας, τον Ηρακλή, που βρίσκεται σε τροχιά ανόδου στην Α1.
 

"Είμαστε στα πλέι οφ και διεκδικούμε την άνοδο, αν και τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια. Μια πολύ καλή και ιστορική ομάδα, ο Πανιώνιος, πήρε απευθείας την άνοδο λόγω της διαφοράς πόντων στο μεταξύ μας παιχνίδι. Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη σειρά τώρα θα παίξουμε άλλη μία πολύ δύσκολη σειρά, με τον Φάρο. Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια και να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας".