OΕρνέστο Βαλβέρδε είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα, από την οποία παρουσιάστηκε στο «Καμπ Νόου».

Ο Βάσκος προπονητής υπέγραψε το συμβόλαιό του (2+1 χρόνια), εν συνεχεία επιθεώρησε τα αποδυτήρια και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, φωτογραφήθηκε και έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Βαλβέρδε:

Ευχαριστώ άπαντες στη Μπαρτσελόνα για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω ότι θα φανώ αντάξιος μέσω της δουλειάς μου. Είναι μεγάλη ευθύνη για εμένα να είμαι σε έναν τέτοιο σύλλογο. Έχω πάθος για αυτό το πρότζεκτ και ελπίζω ότι θα ευχαριστηθώ την παρουσία μου εδώ. Με την δουλειά μου ελπίζω ότι θα βοηθήσω ακόμα περισσότερο αυτόν τον μεγάλο σύλλογο», ήταν τα πρώτα λόγια του Βαλβέρδε στο πάλκο του «Καμπ Νου. 

«Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι με επέλεξαν και είμαι εδώ σήμερα. Είναι προνόμιο να είμαι προπονητής της Μπαρτσελόνα. Είναι μεγάλη ευθύνη για εμένα και ελπίζω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Φεύγω από μια ομάδα ξεχωριστή για εμένα, την Αθλέτικ, και η σχέση που είχα με την προηγούμενη ομάδα μου είναι παράδειγμα. Ήταν η οικογένειά μου και ήταν δύσκολη η απόφαση να αποχωρήσω. Μακάρι να ζήσω κάτι ανάλογο και εδώ. Γνωρίζω ότι υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις, αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρχει μεγάλη πίεση, έχουν αφήσει σπουδαία κληρονομιά οι προηγούμενοι προπονητές, όπως ο Γκουαρδιόλα, ο Ενρίκε, ο Βιλανόβα, ο Μαρτίνο. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και αυτό μου αρέσει. Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα, το στυλ παιχνιδιού της, αυτό που καθιέρωσαν οι προηγούμενοι τεχνικοί βάζοντας καθένας τις δικές του ιδέες. Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ με τους σπουδαίους παίκτες που έχουμε στο ρόστερ», τόνισε αρχικά ο Βάσκος και συμπλήρωσε: 

«Θέλω να βοηθήσω όλους τους παίκτες, από τον Μέσι και τον Ινιέστα μέχρι τους υπόλοιπους να γίνουν καλύτεροι και ταυτόχρονα να πετύχει η ομάδα. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί σε καλές και άσχημες στιγμές». 

Στη συνέχεια, ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε για τον Μέσι και «πέταξε» μια τρομερή ατάκα, τονίζοντας πως θέλει να τον βοηθήσει να… γίνει καλύτερος!

«Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί του και ελπίζω να τον βοηθήσω να γίνει καλύτερος. Για να είμαι ειλικρινής, πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει... Να τον βοηθήσω να συνεχίσει να μας εκπλήσσει με όλα όσα κάνει μέσα στο γήπεδο», είπε για τον Αργεντινό σούπερ σταρ.