Facebook Pixel Βασίλισσα η Ρεάλ, αυτοκράτορας ο Κριστιάνο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-06-03 23:40:00

Βασίλισσα η Ρεάλ, αυτοκράτορας ο Κριστιάνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Βασίλισσα η Ρεάλ, αυτοκράτορας ο Κριστιάνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρεάλ έφτασε τα 12 Τσάμπιονς Λιγκ κι έγινε η πρώτη που κάνει το repeat, διαλύοντας τη Γιουβέντους με 4-1 χάρη σε 2 γκολ του Ρονάλντο και από ένα των Κασεμίρο,Ασένσιο! Δεν έφτανε η γκολάρα του Μάντζουκιτς για τη Γιουβε...

Η θρυλική Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της! Με τη νίκη 4-1 επί της Γιουβέντους στο Κάρντιφ της Ουαλίας οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το 12ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους, ενώ ταυτόχρονα έγιναν η πρώτη ομάδα (με το τωρινό σύστημα, από το 1992) που καταφέρνει να σηκώσει την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη φορά!

To ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν -απρόσμενο για τελικό- τρελό ρυθμό και τη Γιουβέντους να μπαίνει καλύτερα στο ματς. Οι Ιταλοί πίεσαν στα πρώτα λεπτά και απείλησαν με ωραία ενέργεια και σουτ του Ιγκουαΐν στο 4’ που έδιωξε ο Νάβας, ενώ στο 7’ ο Κοσταρικανός γκολκίπερ επενέβη καθοριστικά σε πολύ ωραίο σουτ του Πιάνιτς.

Η Ρεάλ άρχισε να ισορροπεί παίρνοντας την κατοχή της μπάλας. Όχι μόνο αυτό, αλλά ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία. Οι Μαδριλένοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ρονάλντο έδωσε στον Καρβαχάλ, αυτός γύρισε ξανά την μπάλα από τα δεξιά στον Πορτογάλο, ο οποίος σκόραρε με ωραίο δεξί πλασέ στην κίνηση στο 20’!

Η Γιουβέντους δεν το έβαλε κάτω, αλλά αντίθετα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε άμεσα. Στο 27’ ο Σάντρο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ιγκουαΐν έστρωσε με το στήθος στον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης έπιασε ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι αιφνιδιάζοντας πλήρως το Νάβας και ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Στο 33’ λίγο έλειψε η Ρεάλ να ξαναπάρει το προβάδισμα, αλλά η κεφαλιά του Ρονάλντο από καλή θέση κατέληξε μακριά από την εστία. Ο ρυθμός του ματς έπεσε μετά από αυτή τη φάση, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Ρεάλ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο, απολαμβάνοντας σχεδόν την καθολική κατοχή της μπάλας. Οι Μαδριλένοι προειδοποίησαν με τα σουτ των Μόντριτς (54’) και Ίσκο (59’) και δικαιώθηκαν για την υπεροχή πετυχαίνοντας δυο γκολ σε τρία λεπτά.

Στο 61’ το μακρινό σουτ του Κασεμίρο κόντραρε στον Κεντίρα και νίκησε τον Μπουφόν για το 2-1. Όχι μόνο αυτό, αλλά στο 64΄ήρθε η… καταστροφή για τους Ιταλούς. Ο Μόντριτς σέντραρε από τα δεξιά και ο Ρονάλντο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έκανε το 3-1!

Οι Τορινέζοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Σε κανένα σημείο δεν κατάφεραν να απειλήσουν με εξαίρεση μια κεφαλιά του Σάντρο στο 82’. Η Ρεάλ ήλεγξε το ματς και λίγο έλειψε μάλιστα να πετύχει και 4ο σε προσπάθεια, ενώ στο 83’ ουσιαστικά τελείωσαν όλα. Ο Κουαδράδο έκανε αψυχολόγητη ενέργεια χτυπώντας εκτός φάσης ύπουλα τον Ράμος και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε!

Το κερασάκι στην τούρτα της πανηγυρικής κατάκτησης του τροπαίου έβαλε ο πιτσιρικάς Μάρκο Ασένσιο που εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Μαρσέλο κι έκανε το τελικό 4-1 από κοντά!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (66’ Κουαδράδο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Πιάνιτς (71’ Μαρκίζιο), Κεντίρα, Άλβες, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89’ Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82’ Ασένσιο), Μπενζεμά (77’ Μπέιλ), Ρονάλντο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags