Facebook Pixel Με… φόρα από πέρυσι ο Πανιώνιος!
| 2017-08-20 21:07:00

Με… φόρα από πέρυσι ο Πανιώνιος!

Με… φόρα από πέρυσι ο Πανιώνιος!

Σε ένα ματς που χάθηκαν δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη στην Κέρκυρα με 1-0, με τον Ντουρμισάι να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Παρά τις πολλές αποχωρήσεις βασικών παικτών σε σχέση με πέρυσι, ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε έτοιμος και... κυνικός στην έδρα της Κέρκυρας και κατάφερε να φύγει από το νησί με σημαντική νίκη. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα επικράτησαν 1-0 στην έδρα της Κέρκυρας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, καθώς μπόρεσαν σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις να εκμεταλλευτούν μία εξ αυτών με… δράστη τον Ντουρμισάι στο 53’.

Δύο χαμένα πέναλτι σε ένα ημίχρονο!

Παρά το σχετικό άγχος της πρεμιέρας, οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά το ματς είχε καλό ρυθμό, αν και δεν είχε φάσεις. Η Κέρκυρα, προφανώς και λόγω έδρας, «πάταγε» καλύτερα και ήλεγχε το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε και να πλησιάσει καλά – καλά στην αντίπαλη εστία.

Και ενώ λοιπόν το ματς πήγαινε… σβηστά, στο 38ο λεπτό σε μία ανύποπτη φάση, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι-δώρο. Ο Μπανανά έχοντας χάσει εντελώς το σημείο που ήταν η μπάλα στον αέρα, την βρήκε με το χέρι και αμέσως ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τουράμ ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε την αριστερή γωνία, όμως ο Κότνικ έπεσε σωστά και απέκρουσε!

AΑυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου, καθώς στο 44ο λεπτό, υπήρξε νέα παράβαση, αλλά αυτή την φορά στην περιοχή της Κέρκυρας. Ο Ιωάννου ανέτρεψε τον Λάμπρου και ο διαιτητής έδειξε αμέσως πέναλτι, υπέρ του Πανιωνίου αυτή την φορά. Ωστόσο, ούτε οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ από τα έντεκα βήματα. Ο Μασούντ ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε την αριστερή πλευρά της εστίας του Γιαννακόπουλου, όμως ο τερματοφύλακας έπεσε σωστά, βρήκε την μπάλα και την έστειλε στην εστία, ενώ ο Ιρανός φορ στην συνέχεια της φάσης, κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία!

Ένα γκολ ήταν αρκετό

Μετά την… αναστάτωση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η έναρξη στο δεύτερο μέρος. Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Κέρκυρα, πετυχαίνοντας το γκολ που έψαχνε και το οποίο ήταν αρκετό για να… γίνει η δουλειά και να φύγουν από το νησί με το «διπλό».

Στο 55ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζισαφί, ο Ντουρμισάι πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Παρά το γρήγορο γκολ, οι γηπεδούχοι δεν τα… έχασαν και προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, ωστόσο δεν ήταν τυχεροί. Συγκεκριμένα, τρία λεπτά αργότερα ο Τουράμ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια με ωραίο σουτ, όμως ο Κότνικ έπεσε σωστά και έσωσε την εστία του.

Από το 60’ και μετά, η Κέρκυρα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης. Οι Νησιώτες είχαν την κατοχή, κυκλοφόρησαν την μπάλα, όμως οι Κυανέρυθροι ήταν άριστα στημένοι κράτησαν άνετα το υπέρ τους σκορ. Η μόνη στιγμή που απειλήθηκαν, ήταν η φάση του 84ου λεπτού, όπου ο Μπανανά έκανε το λάθος, όμως ο Τουράμ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά στο τετ α τετ με τον Κότνικ. Έτσι λοιπόν, το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Πανιώνιος ξεκίνησε με το… δεξί στο πρωτάθλημα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κέρκυρα (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Βενέτης, Σοϊλέδης, Τουράμ, Ζορμπάς, Σπίνουλας (77' Γκόμες), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (61' Μεληκιώτης), Ντιόγκο (80' Ντε Βάργκας), Νούνες.
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούρας (81' Παπαγεωργίου), Μασούντ, Λάμπρου (90+3' Σαραμαντάς), Ντουρμισάι (86' Ταπόκο).
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags