Facebook Pixel Πού ήταν αυτός ο ΠΑΟΚ με Έστερσουντ; "Ξυπνάει" ο Δικέφαλος, έριξε τρία στην Κέρκυρα
| 2017-08-27 21:04:00

Πού ήταν αυτός ο ΠΑΟΚ με Έστερσουντ; "Ξυπνάει" ο Δικέφαλος, έριξε τρία στην Κέρκυρα

Πού ήταν αυτός ο ΠΑΟΚ με Έστερσουντ; "Ξυπνάει" ο Δικέφαλος, έριξε τρία στην Κέρκυρα

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ που δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο από την Κέρκυρα επικρατώντας τελικά με 3-1. Πρίγιοβιτς, Πέλκας και Μακ τα γκολ του Δικεφάλου.

Στην άδεια Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν πολλά σκαλιά ανώτερος από την Κέρκυρα και παρότι ανησύχησε προς στιγμήν από την ισοφάριση του Νούνιες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά από χαζό πέναλτι του Σάκχοφ, κατάφερε να φτάσει σε μια εύκολη επικράτηση.

Το σκορ για τους Θεσσαλονικείς άνοιξε ο Πρίγιοβιτς με όμορφη κεφαλιά στο 42', ο Πέλκας έκανε το 2-1 στο 53' και ο Μακ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 59', ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με όσα παρουσίασε στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης απέναντι στην Έστερσουντ.

Ο Ρέι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μαλεζάς - Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, ο Μάτος δεξιά και ο Λεβέκ αριστερά στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Σάκχοφ και Κάτσε ήταν στα χαφ, με τους Λημνιό, Πέλκα και Κάμπος σε τριάδα πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Όσο για την Κέρκυρα, οι Φαίακες παρατάχθηκαν με τους Γιαννακόπουλο, Σπίνουλα, Βενέτη, Ιωάννου, Γκόμες, Κόντο, Ντιόγο, Σιόντη, Νούνιες, Ντουάλα και Ζορμπά.

Δοκάρι ο Λεβέκ, γκολ ο Πρίγιοβιτς, χαζό πέναλτι ο Σάκχοφ

Ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή τα ηνία του ματς, ωστόσο εκτός από κάποια μακρινά σουτ δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην εστία του Γιαννακόπουλου. Ο τελευταίος ανησύχησε με ένα σουτ Λημνιού στο 9' και του Κάτσε στο 15', όμως η πρώτη σημαντική απειλή ήρθε στο 22'. Ο Λεβέκ έκανε το σουτ από αριστερά και η μπάλα στάματησε στο αριστερό δοκάρι του κίπερ της Κέρκυρας.

Στο 24' έχασε την πρώτη καλή φάση του ο Πρίγιοβιτς, ενώ στο 39' ο Σέρβος επιθετικός σούταρε πεσμένος στο έδαφος με τον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει. Στο 41' ο Σάκχοφ αστόχησε ολομόναχος μέσα από την μικρή περιοχή, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ με κεφαλιά.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι, που έπαιζαν μπροστά σε άδειες εξέδρες δεν μπόρεσαν να χαρούν πολύ το προβάδισμα αυτό. Η ακίνδυνη μέχρι εκείνο το σημείο Κέρκυρα κέρδισε ένα... χαζό πέναλτι από τον Σάκχοφ και ο Νούνιες ευστόχησε για το 1-1 του ημιχρόνου.

"Καθάρισε" με Πέλκα και Μακ

Οι παίκτες του Λουτσέσκου χρειάστηκαν έξι λεπτά για να "καθαρίσουν" την Κέρκυρα και να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Αφού απώλεσε δύο καλές ευκαιρίες με τον Κάτσε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 53' με κοντινή προβολή του Πέλκα, έπειτα από σέντρα του Μάτος.

Το γκολ έδωσε ρυθμό και... όρεξη στον Δικέφαλο, που πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 59' με τον νεοεισελθόντα στο ματς, Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος πήρε τη θέση του Λημνιού στο 58' και ένα λεπτό μετά δέχτηκε την όμορφη μπαλιά του Κάμπος, γράφοντας το 3-1 με εξαιρετικό τελείωμα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Μάτος και τον Μακ, όμως δεν πίεσε ιδιαίτερα για ένα ακόμα γκολ, φτάνοντας τελικά στην άνετη νίκη με 3-1 απέναντι στην Κέρκυρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λεβέκ (65' Πούγγουρας), Κάτσε, Σάκχοφ, Λημνιός (58' Μακ), Κάμπος, Πέλκας, Πρίγιοβιτς (79' Κουλούρης)

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Γκόμες, Κόντος (62' Μπάουμαν), Ντιόγο, Σιόντης, Νούνες (53' Επστάιν), Ντουάλα, Ζορμπάς (76' Μεληκιώτης)

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags