Facebook Pixel Sportdog.gr | Με «χρυσές» αλλαγές και σωτήρα Ζίβκοβιτς η Ξάνθη!
| 2017-10-01 20:10:00

Με «χρυσές» αλλαγές και σωτήρα Ζίβκοβιτς η Ξάνθη!

Sportdog Team
Με «χρυσές» αλλαγές και σωτήρα Ζίβκοβιτς η Ξάνθη!

Οι Ακρίτες «καθάρισαν» στην Κέρκυρα (2-0) με τις αλλαγές να κάνουν όλη τη δουλειά και τον Σέρβο γκολκίπερ να πιάνει τα… άπιαστα!

Στην 6η θέση «σκαρφάλωσε» η Ξάνθη, η οποία νίκησε με 2-0 στην έδρα της Κέρκυρας φτάνοντας τους 9 βαθμούς. Τα γκολ για τους Ακρίτες πέτυχαν οι Μεχία με πλασέ σε τετ α τετ (65’) και Σιλά με υπέροχο δεξί σουτ 85’). Η Κέρκυρα έχασε ευκαιρίες, αλλά βρήκε απέναντί της τον εξαιρετικό γκολκίπερ της Ξάνθης, Ζίβκοβιτς, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαλάφα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που έσωσε την Ξάνθη κρατώντας το μηδέν. Στο 49’ και στο 50’ ο  γκολκίπερ των Ακριτών… κατέβασε ρολά αποκρούοντας αρχικά το σουτ του Νούνες και εν συνεχεία την εξ’ επαφής κεφαλιά του Τουράμ! Σα να μην έφτανε αυτό, στο 77’ έδιωξε με τα πόδια τον «κεραυνό» του Παμλίδη από πολύ κοντινή απόσταση!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε την Κέρκυρα με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννακόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σιόντης και Γρομητσάρης, δεξί μπακ ο Σπίνουλας και αριστερό ο Ντιόγκο. Στον άξονα έπαιξαν οι Αρτυματάς και Μπαλάφας, με τον Παμλίδη «δεκάρι», τον Γκόμες δεξιά και τον Επστάιν αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Τουράμ.

Ο Βοσνιάδης ήταν άτυχος και δεν μπόρεσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, αφού είδε ένα από τα δυνατά του όπλα, τον Επστάιν, να τραυματίζεται και να αποχωρεί στο 43’, ενώ στο 72’ ο Μπαλάφας αποβλήθηκε.

Όσο για την Ξάνθη, παρατάχθηκε με σχήμα 4-3-3 από τον Μίλαν Ράσταβατς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκοβιτς, με την άμυνα να αποτελείται από τους Μπαξεβανίδη, Σβάρνα, Λισγάρα και Κασάδο από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα στον άξονα αποτέλεσαν οι Καμαρά, Ντε Λούκας και Μεχία. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Γέντρισεκ, έχοντας δεξιά του τον Μπρίτο και αριστερά τον Κίκε.

Ο Ράσταβατς τράβηξε… άσσους από το μανίκι του με την αλλαγές που έκανε. Ο Ρότσε έδωσε την ασίστ για το γκολ του Μεχία μόλις δυο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Σιλά μπήκε επίσης αλλαγή και πέτυχε το 2-0!

Kέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (46’ Βενέτης), Τουράμ (70’ Ντουαλά), Γκόμες, Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (43’ Νούνες), Ντιόγκο, Γρομητσάρης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γέντρισεκ (63’ Ρότσε), Λισγάρας, Ντε Λούκας, Κασάδο, Μπρίτο (87’ Κάστρο), Καμαρά, Σβαρνάς, Μεχία, Κίκε (78’ Σιλά).

Η ΦΑΣΗ: Δίχως να έχει δείξει κάτι το αξιοσημείωτο νωρίτερα, η Ξάνθη προηγήθηκε στο 65’, ρίχνοντας το ηθικό των παικτών της Κέρκυρας. Σκόρερ ήταν ο Μεχία, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Γιαννακόπουλο σε τετ α τετ. Τη μισή δουλειά, ωστόσο, έκανε ο Ρότσε, ο οποίος μπήκε στο 63’ και δυο λεπτά αργότερα έβγαλε φοβερή ασίστ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: O Γιώργος Κομίνης είχε καλή διαιτησία. Σωστά απέβαλε τον Μπαλάφα με δεύτερη κίτρινη στο 72’. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του, που ακύρωσαν σωστά δυο γκολ στο πρώτο μέρος (Σβάρνας για Ξάνθη στο 15’ και Γκόμες για Κέρκυρα στο 27’) υποδεικνύοντας οριακά οφσάιντ σε δύσκολες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Ξάνθη στάθηκε αρκετά τυχερή, αφού γλίτωσε σε τρεις περιπτώσεις έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά της. Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και οι 3 βαθμοί που ανέβασαν τους Ακρίτες στη βαθμολογία.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Η Ξάνθη πήρε σημαντικό «διπλό» πετυχαίνοντας μάλιστα δυο γκολ, τη στιγμή που μέχρι σήμερα είχε τρία στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές.

Όσο για την Κέρκυρα, μπορεί να ηττήθηκε, όμως έκανε καλή εμφάνιση. Παρά τον τραυματισμό του Επστάιν και την αποβολή του Μπαλάφα, έφτιαξε καλές ευκαιρίες και δεν σκόραρε επειδή την εμπόδισε ο εκπληκτικός Ζίβκοβιτς.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 1-0 του Μεχία

To 2-0 του Σιλά

Τα highlights της αναμέτρησης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags