O χρόνος πιέζει ασφυχτικά τον Παναθηναϊκό κι αν δεν βρεθούν χρήματα το αμέσως επόμενο διάστημα, τότε οι εξελίξεις θα είναι δραματικές για τον σύλλογο.

Γι' αυτό και οι Πράσινοι έχουν βγάλει «στο σφυρί» όλους τους καλούς παίκτες σε μια προσπάθεια να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ρευστό, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που επείγουν για να βγει η τρέχουσα σεζόν.

Ήδη το deal για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο θεωρείται κλεισμένο και, όπως σας ενημερώσαμε από χθες, ο διεθνής πορτιέρο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να πάει στην Πορτογαλία για εξετάσεις και υπογραφές.

Τα χρήματα που θα πάρει το Τριφύλλι από την Μπενφίκα είναι, όπως σας αποκαλύψαμε από την πρώτη στιγμή, πολύ λιγότερα από τα 1,7 εκατ. ευρώ που κυκλοφόρησαν αρχικά, ακόμα και από το 1,5 εκατ. ευρώ που γράφεται σήμερα, λόγω και του ποσοστού μεταπώλησης που είχε κρατήσει η Στουτγκάρδη ύψους 15% (και όχι 10%).

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης και του Ρόμπιν Λουντ στη Σταντάρ Λιέγης, κάτι που σας αποκάλυψε πρώτο sportdog.gr, αν και οι διαπραγματεύσεις με τους Βέλγους δεν είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο όσο παρουσιάζονται σήμερα. Οι Πράσινοι, πάντως, κοιτάζουν πώς μπορεί να αποκομίσουν χρήματα και από τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχοντας ως «σύμμαχο» Έλληνα αντζέντη (που είχε ασχοληθεί το καλοκαίρι και με το «φλερτ» της Σταντάρ για τον Νίκλας Χουλτ), μιας και από τον Γενάρη ο παίκτης θα έχει δικαίωμα υπογραφής σε ομάδας της αρεσκείας του, από τη στιγμή που οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του σταμάτησαν μετά τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις.

Όσον αφορά τον Νίκλας Χουλτ, το sportdog.gr αποκάλυψε πρώτο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της ΑΕΚ, η οποία περιμένει τις εξελίξεις για να κινηθεί την κατάλληλη στιγμή. Φυσικά, για τον Σουηδό άσο ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο να βρει χρήματα, αν δεν προκύψει κάποια πρόταση από το εξωτερικό. Η Ένωση, άλλωστε, θα περιμένει ο παίκτης να μείνει ελεύθερος για να «χτυπήσει» κι αυτό το μήνυμα μπορεί να διαμηνύσει στον διεθνή μπακ.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Ροντρίγκο Μολέντο, να πάρει δηλαδή την ελευθέρας του, αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο Τριφύλλι. Μάλιστα, για τον Βραζιλιάνο στόπερ φέρεται να ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ, οποίος είχε προσεγγίσει τον παίκτη και προς το τέλος της περασμένης περιόδου.

Πάντως, στον Παναθηναϊκό ευελπιστούν ότι μπορούν να πάρουν καλά χρήματα από τον Γιώργο Κουτρουμπή. Σήμερα γράφεται για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της Κροτόνε και για πιθανή πώληση στην ιταλική ομάδα με ποσό που μπορεί να φτάσει το 1,3 εκατ. ευρώ. Βέβαια, αυτό το ποσό κρίνεται υπερβολικό, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει ένα deal με λιγότερα χρήματα. Εξάλλου, το περασμένο καλοκαίρι οι Ιταλοί ζητούσαν τον Έλληνα στόπερ ως δανεικό με οψιόν αγοράς.

Παράλληλα, ένας ακόμα παίκτης που έχει βγει «στο σφυρί» είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης, αν και σε αυτή την περίπτωση οι απαιτήσεις των Πράσινων, που ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ, κρίνονται υπέρογκες. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν παίκτη που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο λίγο καιρό και δύσκολα μπορεί να προσελκύσει «μνηστήρες» στο εξωτερικό που να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τόσα χρήματα. Δεν αποκλείεται, όμως, να βρεθεί αγοραστής με ένα πολύ μικρότερο ποσό που πάλι θα αποτελέσει σημαντική «ανάσα» για το Τριφύλλι.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr