Ο Μίκαελ Σκίμπε, αν και απέφυγε να διαλέξει αντίπαλο για τα μπαράζ (ανάμεσα σε Ιταλία, Κροατία, Δανία και Ελβετία), εμφανίστηκε σίγουρος πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα πάει στην τελική φάση του Μουντιάλ στην Ρωσία.

«Σε όλους τους ομίλους υπήρχαν εξαιρετικές ομάδες, ο δικός μας ήταν μια χαρά. Σχετικά με το αποψινό παιχνίδι, πίστευα ότι πρέπει να παίξουμε γρήγορα ώστε να κουραστεί το Γιβραλτάρ και να έρθει το γκολ, περίμενα να είναι πιο εύκολο για εμάς στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν δύσκολοι οι αγώνες των προκριματικών, όπως θα είναι και τα μπαράζ, πιστεύω όμως ότι θα καταφέρουμε να πάμε στην Ρωσία.

Από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ακόμη τον αντίπαλο, δεν μπορώ να προετοιμάσω τα πλάνα μου, ωστόσο χαίρομαι που δεν έχουμε πολλούς τραυματίες. Θέλω να πάμε σε καλή κατάσταση στα μπαράζ ώστε να προκριθούμε, έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίζονται τώρα στις ομάδες τους, αλλά σε 4-5 εβδομάδες θα έχουν επιστρέψει και θα είναι απολύτως έτοιμοι για να μας βοηθήσουν, δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός στην κάμερα του Cosmote Sport TV.

«Εάν δεν είσαι ομάδα δεν γίνεται να προχωρήσεις»

«Είχαν καλό προαίσθημα γιατί είχαν προηγηθεί τα φιλικά σε Αυστραλία και Ολλανδία όπου τα είχαμε πάει καλά.

Ο στόχος μας ήταν να βρούμε τον δρόμο για τη Ρωσία και έχουμε ακόμη αυτή τη δυνατότητα. Εάν δεν παίξεις ως ομάδα δεν μπορείς να προχωρήσεις. Πιστεύω ότι τα έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα και θα βρούμε τον τρόπο να πάρουμε και το εισιτήριο στα μπαράζ.

Όλη η πορεία ήταν εξαιρετική. Μπορούμε να θυμηθούμε ακόμη και το ματς με την Εσθονία, όμως κι ο ένας βαθμός αποδείχτηκε σημαντικός για την κατάταξη», ανέφερε στην συνέχεια στον ΣΚΑΙ.

Για τα μπαράζ: «Όχι, όχι δεν έχω κάποια προτίμηση. Είμαι χαρούμενος για το ότι βρισκόμαστε εδώ και θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα να μάθουμε με ποια ομάδα θα κληρωθούμε».