Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ο Αραούχο... βοήθησε την ΑΕΚ που την έβγαλε καθαρή από τον Αρετόπουλο - Τι γίνεται με αντί-Μάνταλο»
| 2017-11-07 08:05:00

«Ο Αραούχο... βοήθησε την ΑΕΚ που την έβγαλε καθαρή από τον Αρετόπουλο - Τι γίνεται με αντί-Μάνταλο»

του Γιώργου Κτενά
«Ο Αραούχο... βοήθησε την ΑΕΚ που την έβγαλε καθαρή από τον Αρετόπουλο - Τι γίνεται με αντί-Μάνταλο»

Μια συνέντευξη από το... μέλλον για πρωτάθλημα, Χιμένεθ και όχι μόνο.

Μεγάλο πλεονέκτημα έχει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με τον Μανόλο Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου της, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Τάσος Τσατάλης.

Ο δημοσιογράφος της Ώρα των Σπορ και της Εφημερίδας των Συντακτών, σχολίασε ακόμα ότι η Ένωση έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα ως ομάδα, κάτι που φάνηκε και εναντίον του ΠΑΟΚ.

Αναφέρθηκε στην αποβολή του Αραούχο, στην εμφάνιση των Λιβάγια και Ανέστη αλλά και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που πλησιάζει, χαρακτηρίζοντας φαβορί τους Πράσινους.

Ακόμα, μίλησε για την επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τις κινήσεις που περιμένει να κάνει η ομάδα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.    

«Είχα γράψει πριν από το ντέρμπι ότι η ΑΕΚ έχει κάποια θετικά στοιχεία και τα έχει δυναμώσει μέσα από τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτά αφορούν την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, την ορμητικότητα που έχει δείξει σε όλα τα μεγάλα ματς, ακόμα και σε εκείνα που είχαν στραβώσει άσχημα. Όπως το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού. Όλες αυτές οι καταστάσεις σημαδεύουν την ομάδα και την κάνουν δυνατότερη για ανάλογες προκλήσεις. Αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι δεν θα μπορούσαν να είχαν αποτυπωθεί με καλύτερο τρόπο, από ό,τι έγινε εναντίον του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ειδικά μετά από την αποβολή του Αραούχο», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο:

«Ποτέ δεν βοηθάει μια αποβολή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με τις ιδιαιτερότητες των δύο ομάδων, αποδείχτηκε ότι η αποβολή σάστισε τον ΠΑΟΚ γιατί ένιωσε την υποχρεώση ότι πρέπει να πάρει το ματς. Στην ΑΕΚ λειτούργησαν συσπειρωτικά όλα τα στοιχεία που ανέφερα προηγουμένως. Καθοριστικό στοιχείο ήταν και το γεγονός ότι η ΑΕΚ την έβγαλε καθαρή από το 1΄ μέχρι το 35΄, καθώς ο διαιτητής δεν τα πήγαινε καλά. Έδειχνε διάθεση να προστατεύσει τον ΠΑΟΚ ο Αρετόπουλος, το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν του έδωσε την ευκαιρία».

Ο Λιβάγια έκανε πολλά πράγματα στο γήπεδο χθες, εκτός από το γκολ πήρε και την αποβολή του Σαμπράνο. Ξεχώρισες άλλον;

«Μπορεί να ακουστεί τετριμμένο, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να μην διακρίθηκε. Ο Λιβάγια ήταν το κλειδί του αγώνα και λόγω του γκολ αλλά και λόγω της κάρτας που πήρε στο κέντρο του γηπέδου από τον Σαμπράνο. Τον "άδειασε" και μηχανικά ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε μαρκάρισμα για κάρτα. Αλλά ο Λιβάγια το έχει αυτό, άσχετα από την έφεση που έχει και στο γκολ. Παίκτης - κλειδί για την ΑΕΚ, χωρίς να θέλω να μειώσω τους υπόλοιπους, είναι ο Ανέστης. Στα τελευταία 3-4 παιχνίδια εμφανίζεται σταθερά σε υψηλό επίπεδο και, μάλιστα, είναι πολύ καλός σε τομείς που μέχρι πρόσφατα δεχόταν κριτική. Όπως είναι, για παράδειγμα, οι έξοδοι. Δίνει ασφάλεια στα τελευταία παιχνίδια με την παρουσία του. Ειδικά χθες, που σακατεύτηκε στη διάρκεια του αγώνα. Θεωρώ, πάντως, ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο για τον Ανέστη, καθώς πρόσφατα είχε γίνει αλλαγή προσώπου στην εκγύμναση των τερματοφυλάκων και δείχνει ότι λειτουργεί ευεργετικά».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Χιμένεθ;

«Τον προπονητή σε μια ομάδα πρέπει να τον κρίνουμε σε βάθος χρόνου. Πρέπει να ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τον περασμένο Γενάρη και να δούμε τι είχε παραλάβει και τι έχει φτιάξει. Έχουν γίνει καταπληκτικά πράγματα, αρκεί μόνο να θυμηθούμε πώς ήταν η ψυχολογία όλων εκείνο το διάστημα. Μπήκε σε ευρωπαϊκό όμιλο, που ήταν υπέρβαση, διεκδικεί την πρόκριση ως φαβορί σε αυτόν τον όμιλο παρότι για χρόνια δεν είχε συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα. Υπήρξε μια δύσκολη περίοδος με τον Αστέρα, αλλά αυτό οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι όλοι περίμεναν και ήθελαν σε εκείνο το ματς να άνοιγε η διαφορά. Ο Χιμένεθ, λοιπόν, είναι το Νο1 στην Ελλάδα και δεν υπάρχει σύγκριση στο δικό του αποτύπωμα στην ΑΕΚ σε σχέση με το αποτύπωμα που έχουν αφήσει οι άλλοι προπονητές στις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Θεωρώ ότι με τον Χιμένεθ στον πάγκο της, η ΑΕΚ έχει μεγάλο πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα».

Τι βλέπεις στη μάχη του τίτλου;

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγάλο φαβορί. ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι κοντά. Ίσως και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μπει σε αυτή τη μάχη, αρκεί να ισορροπήσει μέσα στα προβλήματα που έχει και να πάρει βαθμούς σε εκτός έδρας παιχνίδια. Η ΑΕΚ μετά από ένα μεγάλο και δύσκολο διάστημα, με αγωνιστικά προβλήματα και απουσίες, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην Ευρώπη σε πολύ καλή θέση και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πολύ δύσκολα δεν θα είναι μέχρι το τέλος στη μάχη του τίτλου. Θα παίξει ρόλο και η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν στο μυαλό των ανθρώπων της ΑΕΚ περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για να καλύψουν το κενό του Μάνταλου. Αν και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ο Κονέ θα υπολογίζεται κανονικά, κι αυτή είναι εσωτερική μεταγραφή. Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο για να αισθανθεί έτοιμος ο παίκτης. Για τις υπόλοιπες θέσεις, το λογικό είναι ο προπονητής και οι υπεύθυνοι να αποφασίσουν τι χρειάζεται να κάνουν. Εκτός από τα προφανή, καθώς η ΑΕΚ χρειάζεται έναν παίκτη πίσω από τον Λόπες και οπωσδήποτε από τη στιγμή που δεν είναι ικανοποιημένος ο προπονητής από τους Πατίτο - Τρίστανσον, η λογική λέει ότι θα δει και τη θέση του αριστερού εξτρέμ».

Η ΑΕΚ έχει στη συνέχεια, μετά από τη διακοπή, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά σχετικό καλό πρόγραμμα μέχρι να αντιμετωπίσει ξανά τον Ολυμπιακό. Πώς βλέπεις αυτή την εξέλιξη;

«Μέχρι να συναντηθεί με τον Ολυμπιακό, στον δεύτερο γύρο, έχει όντως παιχνίδια στα μέτρα της. Μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έχει περισσότερα να κερδίσει εναντίον του Παναθηναϊκό, παρά να χάσει. Ακόμα κι αν δεν πάρει τους τρεις βαθμούς στη Λεωφόρο και ο Ολυμπιακός κερδίσει το δικό του παιχνίδι, θα ισοβαθμίσουν. To παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο, στην έδρα του, που έδειξε και εναντίον του Ολυμπιακού ότι μπορεί να βγάλει καλά στοιχεία. Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός για τη νίκη, λόγω της έδρας του, και περιμένω την ΑΕΚ να βασιστεί στα στοιχεία που έχουμε πει. Είναι ευκολότερο να τα βγάλει στο ΟΑΚΑ βέβαια, αλλά κάποια στιγμή αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα βγάλει και εκτός έδρας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags