Ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας ανέλυσε τις φάσεις του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και τόνισε ότι υπήρξε άγνοια κανονισμού του fair play από τους παίκτες του Παναθηναϊκού πριν το γκολ της Ένωσης, ενώ μίλησε και για την άσεμνη χειρονομία του τεχνικού των Κιτρινόμαυρων, Μανόλο Χιμένεθ.

Αναλυτικά όσα είπε για το αθηναϊκό ντέρμπι στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

"Ο διαιτητής ο Καλογερόπουλος έκανε καλή διαιτησία. Φαινόταν από την αρχή ότι ήταν ήρεμος και από το πως κινείται στο γήπεδο. Δεν είχε προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγιναν και φάσεις.. όμως όταν μια ομάδα βάζει γκολ στο 10ο λεπτό, τότε υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που θα υπήρχε σε ένα ματς που δεν μπαίνει γκολ γρήγορα. 

Πρέπει να κάνουμε δύο παρατηρήσεις κανονισμού και συμπεριφοράς. Του προπονητή της ΑΕΚ που έκανε λάθος. Το παραδέχθηκε ο άνθρωπος, εκ των υστέρων φυσικά. Αυτό έπρεπε να το κάνει στη συνέντευξη Τύπου. Θα ήταν και διαφορετική η αντιμετώπιση από όλο τον κόσμο. 

Έχουμε και μια περίπτωση στο χτύπημα φάουλ του ΠΑΟ, αν υπάρχει χτύπημα από την εξέδρα ή σφύριγμα από τον διαιτητή εκ των υστέρων. Πρώτα από όλα πρέπει να παρατηρήσαμε όλοι ότι του Καλογερόπουλου του πέφτει η σφυρίχτρα γιατί ένας παίκτης του ΠΑΟ έπεσε επάνω του. Αυτό έγινςε στιγμιαία. Το σφύριγμα με το χτύπημα φαίνεται ότι έγινε την ίδια στιγμή άρα δεν μπορούμε να κακίσουμε τον διαιτητή, ότι βιάστηκε να χτυπήσει. Αν υπήρχε σφύριγμα από την εξέδρα το μόνο που μπορούσε ήταν να το πει στον 4ο και να κάνει βγει ανακοίνωση. 

Πάμε σε ένα άλλο γεγονός που ο Ουζουνίδης είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ΑΕΚ δεν έπαιξε fair-play. Εδώ δείχνει άγνοια κανονισμού ο παίκτης του ΠΑΟ. Όταν η μπάλα σκάσει ή ξεφουσκώσει δεν είναι ανάγκη να την βγάλει, το λέει στο διαιτητή για να αρχίσει το παιχνίδι με ελεύθερο. Ο παίκτης του ΠΑΟ τι έκανε; Την έβγαλε πλάγια και μετά ο παίκτης της ΑΕΚ πήρε την καλή την μπάλα και συνέχισε... Το λάθος λοιπόν, είναι του παίκτη του ΠΑΟ".