Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες Νικολάου για ΑΕΚ, Χιμένεθ, Ν. Φιλαδέλφεια - «Τίτλους και στην... Ευρώπη»!
| 2017-12-08 18:18:00

Φοβερές ατάκες Νικολάου για ΑΕΚ, Χιμένεθ, Ν. Φιλαδέλφεια - «Τίτλους και στην... Ευρώπη»!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερές ατάκες Νικολάου για ΑΕΚ, Χιμένεθ, Ν. Φιλαδέλφεια - «Τίτλους και στην... Ευρώπη»!

Οι εξελίξεις με το γήπεδο και η πορεία σε πρωτάθλημα και Europa.

Την άποψη ότι η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και ευρωπαϊκό τίτλο, σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Λάκης Νικολάου.

Ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου και νυν επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας, αναφέρθηκε ακόμα στην πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά και στον εκρηκτικό χαρακτήρα του Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος παθιάζεται με την ΑΕΚ.

Αναφέρθηκε στο ρόστερ της Ένωσης, αλλά και στο γήπεδο που ετοιμάζεται αυτό το διάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλύτερα από την Αούστρια. Νομίζω ότι η τακτική ήταν να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που θα δώσει το παιχνίδι, αλλά πάντα με σκοπό να μη δεχτούμε γκολ. Το καταφέραμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε ανοιχτεί περισσότερο για να πάρουμε τη νίκη, αλλά σημασία είχε να πάρουμε την πρόκριση. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή η τακτική μας, αλλά και η διαχείριση στο έμψυχο δυναμικό», ήταν το αρχικό σχόλιο του Λάκη Νικολάου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα 8 διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ χωρίς ήττα, αλλά και την παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου:

«Δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας, ο Χιμένεθ κάνει πολύ καλή δουλειά και το δείχνουν τα αποτελέσματα που έχει. Ξέχωρα από κάποιες ιδιαιτερότητές του, που κάθε άνθρωπος τις έχει, καθώς κάποιες φορές είναι εκρηκτικός, έχει πάθος, αλλά είναι πάθος για την ομάδα. Όσον αφορά τα 8 διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς ήττα, είναι σαφές ότι μετά από τα πέτρινα χρόνια που περάσαμε, η ομάδα δείχνει ότι βρίσκεται σε πλήρη ανάρρωση για να διεκδικήσει τίτλους. Αν αυτοί θα είναι τίτλοι στην Ελλάδα ή ευρωπαϊκοί, δεν είναι κάτι που το ξέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι διεκδικούμε ξανά τίτλους».

Μπορεί να χωρέσει δύο καρπούζια σε μια μασχάλη η ομάδα; Να συνεχίσει στην Ευρώπη αλλά να κάνει και στην Ελλάδα πρωταθλητισμό;

«Δεν είναι δύσκολο. Η ομάδα δουλεύει και πηγαίνει καλά, ροτέισον γίνεται. Δυστυχώς έχουμε δύο τραυματισμούς που μας έβγαλαν δύο βασικούς εκτός 11άδας, αλλά είναι σαφές ότι η ομάδα έχει αναρρώσει και διεκδικεί ξανά τίτλους. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ότι διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε. Η επιτυχία αν έρθει θα είναι στις ομάδες που δουλεύουν σωστά. Και η ΑΕΚ δουλεύει σωστά».

Θέλετε να εξειδικεύσετε λίγο περισσότερο αυτό που λέτε;

«Όλα πάνε καλά στην ομάδα και γίνεται δουλειά σε βάθος, σε όλους τους τομείς. Φτιάξαμε και φυσικοθεραπευτήριο στα Σπάτα, εξοπλισμένο και οργανωμένο, με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρούνται δεξιά και αριστερά πια οι παίκτες. Η ΑΕΚ βαδίζει σε καθαρά σωστές επαγγελματικές βάσεις. Και οι ακαδημίες λειτουργούν σωστά, τις παρακολουθώ. Πρέπει να είμαστε αισόδοξοι».

Πώς είδατε τούς παίκτες στο χθεσινό παιχνίδι; Για παράδειγμα την παρουσία του Τσιντώτα, που δείχνει ότι υπάρχει πολύ καλή λύση πίσω από τον Ανέστη.

«Η πίεση δεν ήταν μεγάλη, κι αυτό πολλές φορές μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε έναν τερματοφύλακα όταν χρειαστεί να αντιδράσει σε δύο - τρεις φάσεις. Χθες ο Τσιντώτας ήταν σωστός σε όλες τις φάσεις που χρειάστηκε. Η ΑΕΚ διαθέτει τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακες. Αλλά ευρύτερα έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με τη δυνατότητα να στελεχώσουν την ομάδα ακόμα και μετά τις ατυχίες των τραυματισμών. Στον πάγκο υπήρχουν ο Γιακουμάκης, ο Μπακασέτας, ο Κλωναρίδης. Κι άλλοι, μην αναφέρομαι ονομαστικά. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και βλέπετε ότι παρά τις ατυχίες που έχουμε, υπάρχουν λύσεις για την ομάδα».

Κλείνοντας, πείτε μου δύο λόγια για το γήπεδο.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που έχει αρχίσει. Υπάρχουν γκρίνιες από άτομα που παρεμβαίνουν, πρέπει να κλείσουν μια για πάντα όλα αυτά τα θέματα. Υπάρχουν ιδεοληψίες που δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της Νέας Φιλαδέλφειας. Υπάρχουν στρεβλωμένες σκέψεις, που δεν βλέπουν σωστά την υπόθεση γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρότι θα αποδώσει στην πόλη. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι συνδεδεμένη με την πόλη και η ουσία του έργου είναι ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει στις ρίζες της».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags