Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γκαρσία όπως... Βαλβέρδε, αυτοί οι παίκτες θα νιώσουν καλά - Ο Λεμονής φεύγει επειδή...»
| 2018-01-02 15:30:00

«Γκαρσία όπως... Βαλβέρδε, αυτοί οι παίκτες θα νιώσουν καλά - Ο Λεμονής φεύγει επειδή...»

του Γιώργου Κτενά
«Γκαρσία όπως... Βαλβέρδε, αυτοί οι παίκτες θα νιώσουν καλά - Ο Λεμονής φεύγει επειδή...»

Ο «Ισπανός» Αλέξανδρος Λοθάνο αναλύει τον υποψήφιο νέο τεχνικό των ερυθρολεύκων.

Κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία και πίεση ψηλά είναι τα θέλω του Όσκαρ Γκαρσία από τους ποδοσφαιριστές του, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο ειδικός στο ισπανικό ποδόσφαιρο, Αλέξανδρος Λοθάνο.

Άριστος γνώστης ευρύτερα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ο Αλέξανδρος Λοθάνο, έκανε λόγο για έναν επικοινωνιακό προπονητή που θέλει οι ποδοσφαιριστές του να διασκεδάζουν στο παιχνίδι, ενώ τόνισε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και του ελληνικού πρωταθλήματος, αποκαλύπτοντας μάλιστα το κίνητρό του.

Τέλος, μίλησε για τους παίκτες του Ολυμπιακού που αναμένεται να του αρέσουν λόγω του στιλ στο παιχνίδι τους και σχολίασε την σκέψη των ερυθρόλευκων με τον Τάκη Λεμονή

«Πρόκειται για προπονητή που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι της σχολής της Μπαρτσελόνα, θέλει κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία και πίεση ψηλά. Θυμίζει τον Βαλβέρδε, αλλά έχει δουλέψει και σε άλλες χώρες και έχει βάλει στο παιχνίδι του κι άλλα στοιχεία, έχει εναλλακτικές στο παιχνίδι του. Θέλει οι ποδοσφαιριστές του να διασκεδάζουν με αυτό που κάνουν στον αγωνιστικό χώρο», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου για τον προπονητή που συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό τα τελευταία 24ωρα και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον χαρακτήρα του:

«Δεν έχει γραφτεί ποτέ κάτι αρνητικό για εκείνον, είναι επικοινωνιακός και όχι παλιάς κοπής προπονητής. Τρόπον τινά είναι μαθητής του Κρόιφ, οπότε του αρέσει ο διάλογος. Υπήρξε και ο ίδιος ποδοσφαιριστής και αυτό παίζει τον ρόλο του στη προσέγγιση που κάνει προς τους παίκτες του, δηλαδή είναι συζητήσιμος».

Mπορεί ο Γκαρσία να σταθεί σε ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού, με τις απαιτήσεις και την πίεση που υπάρχουν στο Λιμάνι;

«Φυσικά μπορεί. Έχει κάνει σε χαμηλότερο επίπεδο πρωταθλητισμό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, όταν κατέκτησε μετά από δέκα χρόνια το πρωτάθλημα, ενώ πήρε δύο διαδοχικά νταμπλ με τη Σάλτσμπουργκ. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι κάτι που θα τον τρομάξει, μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Υπάρχει και το κίνητρο ότι δεν είχε καλή παρουσία στη Σεντ Ετιέν και αναμένεται να θέλει να δώσει απαντήσεις, να ρεφάρει την εικόνα που είχε στη Γαλλία». 

Με βάση το ρόστερ που έχει τώρα ο Ολυμπιακός, πώς περιμένεις να παίξει στην Ελλάδα;

«Είμαι βέβαιος ότι θα πάρει ρίσκα σε αρκετά ματς. Σίγουρα θα του αρέσουν παίκτες τύπου Ομάρ, Φορτούνη και Οφόε, αν ο Βέλγος συνεχίσει τελικά στον Ολυμπιακό. Θέλει παίκτες που να ξέρουν τι να κάνουν με την μπάλα στα πόδια, να μην έχουν μόνο αμυντικό προσανατολισμό. Δεν υποστηρίζω ότι παίζει φουλ επίθεση και ξεχνάει την άμυνα, αλλά έχει το μυαλό του στο επιθετικό ποδόσφαιρο».

Πώς σχολιάζεις την πιθανότητα να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην αιφνιδιαστική αντικατάσταση του Τάκη Λεμονή;

«Δεν είναι ακόμα οριστικό, δεν έχουμε κάποια δεδομένη εικόνα για την αντικατάστασή του. Από όσο μπορώ να γνωρίζω στον Ολυμπιακό υπήρχε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα, αλλά όχι για το ποδόσφαιρο. Για αυτό ενδέχεται να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή. Στον Ολυμπιακό διαπίστωσαν φέτος ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και ψάχνουν έναν τρόπο, πέρα από την ενίσχυση του ρόστερ, για να κάνουν ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα προκειμένου να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να πάρει το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags