Νύχτα μαγική και ονειρεμένη ήταν η κυριακάτικη για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ξάνθη, καθώς οι Πειραιώτες έπαιξαν σε μεγάλα διαστήματα του ματς άκρως χορταστικό και μοντέρνο ποδόσφαιρο, κάνοντας την ερυθρόλευκη κερκίδα να... παραληρεί.

Καθόλου τυχαία, όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι με τη λήξη του αγώνα και εκτός από τον Κέβιν Μιραλάς, τον Σίλβιο Προτό και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αποθέωσε και έναν ακόμα πρωταγωνιστή της 9ης συνεχόμενης νίκης του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Οσκαρ Γκαρθία, ο οποίος άκουσε ρυθμικά το όνομά του για πρώτη φορά από την ερυθρόλευκη κερκίδα και ανταπέδωσε, δείχνοντας ξεκάθαρα την ευχαρίστηση αλλά και την ευγνωμοσύνη του.

Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα μόλις ξεκίνησε στο Λιμάνι και έχει ονοματεπώνυμο. Ακούει σε αυτό του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος παραμένει «άσφαιρος» σε τρία ματς στον Πειραιά, παρά το γεγονός ότι είναι μέσα σε πολλές φάσεις και κυνηγάει μετά... μανίας το γκολ. Όμως, δεν του «κάθεται»! Απαντες στον Ολυμπιακό προσπαθούν να μην τον πάρει «από κάτω» τον Βέλγο από την... κακοδαιμονία του, ενώ έξυπνα σημειώνουν κάποιοι πως θα είναι «έγκλημα» από τον Οσκαρ Γκαρθία αν αποφασίσει να αφήσει σύντομα σε κάποια ματς στον πάγκο τον Βέλγο για να «καθαρίσει το μυαλό του».  

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Μιραλάς έχει πολλή μεγάλη δίψα να σκοράρει ξανά σε ελληνικό έδαφος και να ξεκινήσει να κάνει... απόσβεση του τεράστιου όγκου χρημάτων που δαπανήθηκαν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την απόκτησή του από την Εβερτον. Αυτό φαίνεται πως του δημιουργεί έξτρα άγχος και πίεση στην τελική προσπάθεια, με σαφές δείγμα της «συνθήκης» αυτής να αποτελεί το ανεπανάληπτο τετ α τετ που έχασε στο 43' του ματς με την Ξάνθη, απέναντι από τον Ζίφκοβιτς.

Είναι σαφές ότι ο Μιραλάς έχει τεράστιο άγχος να δείξει αμέσως πράγματα στον προπονητή του, στη διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και ταυτόχρονα, να επιστρέψει στα γκολ έπειτα από σχεδόν 10 γεμάτους μήνες επιθετικής «ανομβρίας» (για τελευταία φορά σκόραρε στις 28 Μαρτίου του 2017, σε φιλικό ματς εθνικών ομάδων Ρωσίας - Βελγίου).

Γι' αυτό και από το Λιμάνι προσπαθούν όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να τον ηρεμήσουν και να τον καθησυχάσουν. Περιμένουν και πιστεύουν πως είναι θέμα χρόνου να... ξεμπουκώσει και να αρχίσει να «πυροβολεί» αδιακρίτως, όπως έκανε στις καλές του σεζόν στον Πειραιά.

Μάλιστα, τα στοιχήματα ήδη «πέφτουν» πως η αλλαγή θα ξεκινήσει από το ματς Κυπέλου με την ΑΕΚ, με τον Μιραλάς να απολαμβάνει προς το παρόν το ψυχολογικό «μασάζ» που του γίνεται απ' όλους στο Λιμάνι.