Facebook Pixel Sportdog.gr | Άλμα παραμονής από την Κέρκυρα, νίκησε στον… τελικό τον Πλατανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-01-27 16:54:00

Άλμα παραμονής από την Κέρκυρα, νίκησε στον… τελικό τον Πλατανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Άλμα παραμονής από την Κέρκυρα, νίκησε στον… τελικό τον Πλατανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη με 2-0, άφησαν στον πάτο τους Κρητικούς.

Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της Κέρκυρας, καθώς οι Νησιώτες μετά από έξι σερί ήττες και 11 αγωνιστικές χωρίς νίκη, πήραν το τρίποντα στο ντέρμπι παραμονής με τον Πλατανιά, καθώς επικράτησαν 2-0 και έφτασαν τους 14 πόντους, αφήνοντας τελευταίους τους Κρητικούς με 9.

Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν ο Τουράμ με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Ντουαλά στο 75’.

Όσον αφορά τη διακύμανση του ματς, η Κέρκυρα ήταν καλύτερα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και παρότι δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, ήταν αυτή που ήλεγχε τον ρυθμό. Στο 40’ και στο 45’ έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο πρώτα η κεφαλιά του Τουράμ και μετά το πλασέ του Επστάιν, σταμάτησαν στο δοκάρι. Τελικά, το γκολ για τους Νησιώτες ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κλάιτς γκρέμισε μέσα στην περιοχή τον Ντουαλά, ο διαιτητής έδωσε σωστά και πέναλτι και ο Τουράμ από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ήταν μπροστά στο σκορ, η Κέρκυρα συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, τη στιγμή που ο Πλατανιάς αδυνατούσε να βρει τον Πετρόπουλο που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης. Έτσι λοιπόν στο 75’ μετά από λάθος του Στάμου, ο Παμλίδης έκλεψε την μπάλα και με τακουνάκι έδωσε μέσα στην περιοχή στον Ντουαλά, που δεν δυσκολεύτηκε αμαρκάριστος από κοντά να γράψει το 2-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς στα επόμενα λεπτά η μόνη ομάδα που απείλησε ήταν η Κέρκυρα, η οποία έπαιζε και με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του Βάντερσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 81’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Τουράμ, παρότι αγωνίζεται εμφανώς με παραπάνω κιλά, βοήθησε αρκετά την Κέρκυρα, ήταν μέσα σε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ενώ άνοιξε και το σκορ με πέναλτι στο 45’. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο του φετινό γκολ!

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, καθώς ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που… σκότωσε τον Πλατανιά.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστό το πέναλτι, σωστή και η απόφαση του Ευαγγέλου για την κόκκινη στο 81’ στον Βάντερσον.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η άφιξη του Μαντζουράκη στον πάγκο της Κέρκυρας συνδυάστηκε με… εξάποντο, καθώς οι Νησιώτες όχι μόνο επέστρεψαν στις νίκες, αλλά κατάφεραν να πάρουν βαθιά ανάσα και να αφήσουν πίσω τους τον Πλατανιά. Οι Νησιώτες έχουν πλέον 14 πόντους και περιμένουν ευχάριστα από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (παίζουν με Απόλλωνα και Λαμία), ενώ άφησαν τους Κρητικούς στην τελευταία θέση με 9 βαθμούς.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Η Κέρκυρα, η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος στις τελευταίες αγωνιστικές, κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι και πήραν πολύ εύκολα τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Με τέτοιες εμφανίσεις ο Πλατανιάς, δεν αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ το 1-0 ΕΔΩ το 2-0

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags