Τις χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις των μεγάλων ομάδων σχολίασε στο sportdog.gr ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε, ότι οι προσθήκες τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν μπορούν να αποδώσουν εκτός από περιπτώσεις παικτών που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, όπως ο Μασούντ και ο Χουλτ στην ΑΕΚ. Δεν έχει όμως την ίδια άποψη για τον Χατζισαφί στον Ολυμπιακό. Παράλληλα αναφέρθηκε στο κοουτσάρισμα των προπονητών ξεχωρίζοντας τον Χιμένεθ, ενώ χαρακτήρισε παράλογη την απομάκρυνση Λεμονή. Στο τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε έκανε την πρόβλεψή του για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και την υπόθεση του τίτλου.

Ποια είναι η άποψή σας για τις μεταγραφές των μεγάλων τον Ιανουάριο;

«Οι μεταγραφές που γίνονται τώρα πολύ λίγο βοηθούν τις ομάδες. Οι ξένοι που έρχονται χρειάζονται χρόνο προσαρμογής που δεν υπάρχει. Όταν θα είναι έτοιμοι θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Εννοώ, ότι μπορεί η ομάδα τους να έχει μείνει εκτός στόχου, λόγω αποτελεσμάτων. Οι ξένοι δεν θα βοηθήσουν. Κάποιοι Έλληνες θα δώσουν πράγματα ή αυτοί που έχουν γνώση του πρωταθλήματος, όπως ο Μασούντ και ο Χουλτ που πήγαν στην ΑΕΚ.

Για τον Χατζισαφί έχω την αίσθηση, ότι δεν θα πάρει τη θέση του Κούτρη. Ο τελευταίος τα καταφέρνει προς το παρόν. Θα παίξει δεύτερο ρόλο ο Ιρανός, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Μόνο έτσι θα μείνει έξω ο Κούτρης. Ο Μιραλάς είναι επηρεασμένος από τον μέτριο Ολυμπιακό. Χρειάζεται κάποιον ποδοσφαιριστή κοντά του για να τον τροφοδοτεί και να τον αξιοποιεί. Ο Ολυμπιακός όμως έχει συνεχόμενες αλλαγές σε πρόσωπα στην ενδεκάδα, όποτε αλλάζει προπονητή. Αυτό δεν επιτρέπει την ύπαρξη χημείας και σταθερότητας. Έτσι περνάει ο Μιραλάς μία περιπέτεια. Δεν είναι ο παίκτης που ξέραμε.

Κάτσε και Μυστακίδης είμαι σίγουρος, ότι θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Όχι ότι είναι οι καλύτεροι παίκτες που υπάρχουν, αλλά είναι νέα παιδιά και έχουν δίψα να παίξουν. Έχω την εντύπωση, ότι είναι καλή η κίνηση από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Ο Αζεβέδο έχει αξία. Έπαιξε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και τον θυμάμαι. Είναι πολύ καλός επιθετικά. Έχει καλό αριστερό πόδι. Την κατευθύνει τη μπάλα εκεί που θέλει. Το αγωνιστικό κενό,η αποχή η μεγάλη και τα πολλά κιλά θα τον επηρεάσουν. Μπορεί να μην καταφέρει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Τον Μουλέν δεν τον ξέρω καλά, εύχομαι όμως ο ΠΑΟΚ να έχει βρει κατάλληλο αντικαταστάτη του Τσίμιροτ. Μακάρι να είναι ικανός και να βοηθήσει. Ο Μιχόγεβιτς είναι νέο παιδί και έχω την αίσθηση, ότι είναι μεταγραφή σαν παρακαταθήκη. Είναι μία κίνηση για το μέλλον. Λόγω της ηλικίας του αντιλαμβάνομαι, ότι δεν θα θέλουν να τον επιβαρύνουν».

Πως σας φαίνεται το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής;

«Το πρωτάθλημα δείχνει πιο ενδιαφέρον. Οι φίλαθλοι τριών ομάδων, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού αγωνιούν για τον τίτλο, όταν πέρσι, την ίδια εποχή μόνο αυτοί της ομάδας του Πειραιά ήταν σε... ευφορία. Μόνο αυτοί ήταν ικανοποιημένοι, γιατί είχαν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Τώρα όμως βλέπουμε διαφορετική εικόνα, περισσότερο συναρπαστική. Το γεγονός βέβαια ότι βλέπουμε πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι έχει ανέβει και το επίπεδο. Το έκανε πιο αγωνιστικό αλλά το επίπεδο δεν το ανέβασε. Η γνώμη μου είναι, ότι οι ομάδες είναι μέτριες. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε, ότι είχαμε πολύ καλύτερες ομάδες τα τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρχαν καλύτερα συγκροτήματα πριν 10 χρόνια και ας μη διεκδικούσαν το πρωτάθλημα».

Ποιους προπονητές ξεχωρίζετε για το κοουτσάρισμα και την εικόνα της δουλειάς τους μέσα στο γήπεδο;

«Αν σταθούμε στις τρεις διεκδικήτριες ομάδες, θα έλεγα, ότι ο σταθερότερος είναι ο Χιμένεθ, μετά ο Λουτσέσκου και τελευταίος ο Γκαρθία που αντικατέστησε τον Λεμονή. Ο Ολυμπιακός άλλαξε μέχρι στιγμής δύο φορές προπονητή. Οπότε δεν μπορούμε να σταθούμε στον Ισπανό, γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα του προπονητή του. Για την ΑΕΚ όμως μπορούμε να το πούμε αυτό. Η εικόνα της ομάδας είναι απόρροια της δουλειάς του Σεβιγιάνου. Δείχνει σημεία καλής προσπάθειας και καλές ιδέες. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ πέρασε μεγάλες δυσκολίες, αλλά σιγά σιγά βρήκε σταθερό κορμό, απόδοση και έχει την ομάδα του πρώτη. Όσον αφορά τον Ουζουνίδη, δεν θα τον κρίνω στον φετινό Παναθηναϊκό. Έχει άλλα προβλήματα και δεν επιτρέπουν να φανεί η δουλειά του. Ο προπονητής αυτός κάνει περισσότερες δουλειές άλλου ρόλου. Ας τον αφήσουμε εκτός κριτικής προς το παρόν. Περνάει άλλη περιπέτεια, έξω από τις δυνατότητές του».

Εκπλαγήκατε με την απομάκρυνση του Λεμονή από τον Ολυμπιακό; Γιατί ο έμπειρος τεχνικός συμμάζεψε καποια πράγματα και έφερε την ομάδα του στην κορυφή πριν φύγει...

«Τη θεώρησα παράλογη την απομάκρυνση. Δεν κατάλαβα για ποιον λόγο έγινε. Εγώ βέβαια δεν είμαι μέσα εκεί,για να ξέρω τι συμβαίνει. Ως τρίτος βλέποντας τα πράγματα από μακριά, διέκρινα ότι ο Ολυμπιακός είχε βρει τον δρόμο του με τον Λεμονή. Τώρα ο νέος προπονητής φέρνει καινούργιες ιδέες. Και πάλι χρειάζεται προσαρμογή και χρόνο. Αυτός όμως δεν υπάρχει, ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στον Παναθηναϊκό, ούτε στην ΑΕΚ».

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ;

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θεωρώ ότι είναι ακόμα πιο βαρυσήμαντο για τον Ολυμπιακό, καθώς έχει το ντέρμπι στην έδρα του. Η ΑΕΚ μπορεί να ήταν ευχαριστημένη με την ισοπαλία. Δεν το λέω αυτό επειδή δεν μπορεί να κερδίσει, αλλά λόγω ότι παίξει εκτός έδρας. Εγώ θα πόνταρα το “Χ”».

Το πρωτάθλημα που θα παιχτεί;

«Το πρωτάθλημα θα παιχτεί μέσα στην Τούμπα. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει και τα δύο ντέρμπι τότε θα πάρει τον τίτλο. Άρα είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ. Έχει και τα δύο ματς μέσα στο σπίτι του...».