Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανάβει τα αίματα ο Καζαντζόγλου: «Μέσα, έξω, με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό»! Άποψη-έκπληξη για Μιραλάς
| 2018-02-04 11:30:00

Ανάβει τα αίματα ο Καζαντζόγλου: «Μέσα, έξω, με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό»! Άποψη-έκπληξη για Μιραλάς

του Γιώργου Κτενά
Ανάβει τα αίματα ο Καζαντζόγλου: «Μέσα, έξω, με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό»! Άποψη-έκπληξη για Μιραλάς

Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο sportdog.gr για το ντέρμπι.

Την άποψη ότι η ΑΕΚ έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια εξέφρασε ο Σταύρος Καζαντζόγλου, μιλώντας στο sportdog.gr ενόψει του σημερινού μεγάλου αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, τόνισε πως και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα Χιμένεθ σε περίπτωση ήττας.

Όσον αφορά τους παίκτες-κλειδιά του ντέρμπι ο κορυφαίος "κιτρινόμαυρος" ρεπόρτερ εξέφρασε την άποψη ότι ο τεχνικός της Ένωσης θα καταφέρει να περιορίσει τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος, όμως, γρήγορα θα πάρει μπροστά γιατί είναι μεγάλος παίκτης!

Σταύρο, αν η ΑΕΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό φαίνεται ότι θα τον αφήσει, μετά από χρόνια, σε τροχιά μακριά από το πρωτάθλημα και θα παλέψει με τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο. Πώς περιμένεις το παιχνίδι με τους Πειραιώτες;

Είναι κλισέ σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυναμική που του δίνει το Καραϊσκάκης. Θεωρώ πάντως, πως η ΑΕΚ του έχει πάρει τον αέρα. Τα τελευταία χρόνια τον έχει νικήσει μέσα και έξω με κάθε τρόπο και σε κάθε διοργάνωση. Ακόμα και στο πρόσφατο ματς κυπέλλου, δεν ενθουσίασε, αλλά κατάφερε να μη χάσει. Θεωρώ πως αυτό είναι που θα συμβεί και την Κυριακή. Εάν μάλιστα επιβάλει τον ρυθμό του στη μεσαία γραμμή με Σιμόες και Γαλανόπουλο, πιστεύω πως έχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει

Πώς περιμένεις να παίξει ο Χιμένεθ εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο; Από την άποψη ότι η Ένωση έχει ένα καλό σερί στην έδρα των Ερυθρόλευκων και σε αυτό το ματς πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη.

 Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη, αλλά δεν καταστρέφεται και με ισοπαλία. Εκτιμώ πως ο Χιμένεθ θα επιχειρήσει να παίξει κλειστά, να διαφυλάξει τα νώτα του και να χτυπήσει την ευάλωτη άμυνα του Ολυμπιακού στην κόντρα. Η ΑΕΚ έχει παραδοσιακά τρόπους να σκοράρει. Διαθέτει πολλές και καλές επιλογές, είναι στη δική της ευχέρεια το παιχνίδι.

Σε περίπτωση ήττας για την ΑΕΚ περιμένεις εξελίξεις στην ομάδα με την παρουσία του  Χιμένεθ;

 Είναι κωμικό να συζητάμε κάτι τέτοιο για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ελλάδα την τρέχουσα περίοδο. Η ΑΕΚ είναι μέσα και στους τρεις στόχους της, πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι δεν μπορεί να ζει και να πεθαίνει από ένα αποτέλεσμα. Εκτιμώ πως ο Χιμένεθ έχει ωριμάσει από το πρώτο πέρασμα του και δεν θα πάει με λογικές όσα πάνε και όσα έρθουν. Είναι πλεονέκτημα για την ΑΕΚ η γνώση του πρωταθλήματος και η ικανότητα που έχει ο Χιμένεθ στον πάγκο.

Ποια είναι η 11άδα που περιμένεις να παρατάξει ο Χιμένεθ; Από τον Ολυμπιακό ποιον φοβάσαι; Ίσως τον Μιραλάς, που φαίνεται ότι περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι για να ξεμπουκώσει και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

 Πολλά θα κριθούν από το σχήμα που τελικώς θα επιλέξει. Εκτιμώ πως θα πάει ξανά με 4-2-3-1, ώστε να μην αφήσει ακάλυπτα τα άκρα του. Το θέμα είναι η ΑΕΚ να βρει λύσεις στο κέντρο και μπροστά. Στην άμυνα παίζεται μια θέση μεταξύ Βράνιες και Λαμπρόπουλου, αλλά το πραγματικό ενδιαφέρον είναι πως θα επιλέξει να παίξει και να πλαισιώσει Λιβάγια και Αραούχο. Ο Μιραλάς ψάχνει ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά εκτιμώ πως η ΑΕΚ με οργάνωση και καθαρό μυαλό, δεν θα του επιτρέψει να φανεί. Θα βρει ματς στο μέλλον να ξεμπουκώσει.

Πιο δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι θεωρείς ότι θα είναι για την ΑΕΚ αυτό εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο ή εκείνο εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Κάθε πράγμα στον καιρό του. Με πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, το ματς της Τούμπας είναι πολύ μακρινό. Για την ΑΕΚ επείγει το Καραϊσκάκης. Αυτό είναι ο πρώτος στόχος, για να μείνει μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος και να μην ανοίξει παραπάνω η ψαλίδα.

Στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι η ΑΕΚ ενισχύθηκε σε θέσεις που πονούσε και έκανε εκπληκτικό φινάλε με την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ, με πολύ δυνατό δίδυμο αριστερών μπακ. Ποια είναι η άποψή σου για τις μεταγραφές της ομάδας;

Νομίζω πως έγιναν ξανά, όπως και το καλοκαίρι, έγκαιρες και σωστές κινήσεις. Βλέπω μια δυσαρέσκεια για τον Μοράν, αλλά δεν θέλω να τον κρίνω ακόμα. Θέλει χρόνο προσαρμογής, παίζει σε νευραλγική θέση, με χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Μασούντ και ο Χουλτ μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις. Συνολικά εάν δει κάποιος τις προσθαφαιρέσεις, θεωρώ πως η ΑΕΚ είναι σαφώς πιο ενισχυμένη από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags