Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρουκέτες πριν το ντέρμπι: «Τι Πλατανιάς, τι Ολυμπιακός, το ίδιο είναι» - «Όχι άλλο Μπακάκη»!
| 2018-02-04 13:00:00

Ρουκέτες πριν το ντέρμπι: «Τι Πλατανιάς, τι Ολυμπιακός, το ίδιο είναι» - «Όχι άλλο Μπακάκη»!

του Γιώργου Κτενά
Ρουκέτες πριν το ντέρμπι: «Τι Πλατανιάς, τι Ολυμπιακός, το ίδιο είναι» - «Όχι άλλο Μπακάκη»!

Θρύλος της ΑΕΚ σε μία πολύ καυτή συνέντευξη.

Εξαφανισμένοι από τον Ολυμπιακό παραμένουν παίκτες που συμμετείχαν στην 11άδα του στη μεγάλη αναροπή που έκανε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έναντι των Ερυθρόλευκων, ενδεικτικό του πόσο σημαντικά παιχνίδια είναι τα ντέρμπι, όπως σχολίασε στο sportdog.gr ο Αντώνης Μήνου.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με αφορμή το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, αλλά και στο πώς περιμένει να παίξει ο Χιμένεθ.

Μίλησε, ακόμα για τον Μιραλάς και το γεγονός ότι δεν περιμένει να κάνει πράγματα και θαύματα στο πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια στον Νίκλας Χουλτ, τονίζοντας ότι επιτέλους ήρθε η ώρα για τον Μιχάλη Μπακάκη να παίξει στην κανονική του πλευρά.

Παράλληλα, τόνισε πως για την ΑΕΚ είτε παίζει με τον Πλατανιά, είτε παίζει με τον Ολυμπιακό, ο σκοπός της είναι ο ίδιος, δηλαδή η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

«Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει κριθεί κάτι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο ντέρμπι. Ίσως δημιουργήσει εσωτερικά ζητήματα στην ομάδα που θα χάσει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Είναι ακόμα νωρίς, υπάρχουν πολλά παιχνίδια και οι ομάδες χάνουν βαθμούς εκεί που δεν το περιμένουν. Σε έδρες που μπορεί να φαντάζουν εύκολες. Περισσότερο θεωρώ ότι το ντέρμπι θα επιβεβαιώσει κάποια πράγματα για τη δύναμη κάθε ομάδας. Ήδη ο Ολυμπιακός φέτος αντιμετωπίζει ισχυρή αντίσταση από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Φέτος το πρωτάθλημα έχει εντελώς διαφορετική μορφή με ο,τι είχαμε συνηθίσει», ήταν το αρχικό σχόλιο του παλαίμαχου άσου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το πώς περιμένει να παίξει ο Χιμένεθ στο Φάληρο:

«Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάθε ομάδα μπαίνει στο γήπεδο για να μην δεχτεί εύκολα κάποιο γκολ, κάτι που θα την κάνει να κυνηγάει το σκορ, και μετά για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει ένα γκολ. Η ΑΕΚ διαθέτει καλή ισορροπία όσον αφορά την αμυντική και μεσοεπιθετική συμπεριφορά της και αυτό θα την βοηθήσει. Οδηγός για την ομάδα μπορεί να είναι το παιχνίδι του Κυπέλλου και θεωρώ ότι η τακτική που θα ακολουθήσει δεν θα είναι διαφορετική».

Ποια 11άδα δηλαδή περιμένετε να χρησιμοποιήσει ο Χιμένεθ και ποιον παίκτη από τον Ολυμπιακό θεωρείτε ότι πρέπει να προσέξει; Για παράδειγμα τον Μιραλάς, που έχει έρθει για τα μεγάλα παιχνίδια;

«Δεν μπορώ να εντοπίσω ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα παίξουν, αλλά πιστεύω ότι η 11άδα δεν θα έχει αλλαγές και δεν ενδείκνυται να έχει αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου. Αλλά αυτό που έχει φέτος η ΑΕΚ είναι ότι διαθέτει κατά κάποιο τρόπο έναν σταθερό κορμό, που της δίνει καλή παρουσία. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι ομάδα που σε κάθε παιχνίδι έχει 2-3 αλλαγές σε πρόσωπα της 11άδας. Έχει αλλάξει ήδη 3 προπονητές και είναι λογικό οι παίκτες να μην έχουν αφομοιώσει ακόμα τι θέλει ο νέος προπονητής. Όσον αφορά τον Μιραλάς, είναι αναμφίβολα παίκτης ποιότητας αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τη ροή σε ένα πρωτάθλημα. Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και αυτό είναι σίγουρο, αλλά δεν θα κάνει πράγματα και θαύματα γιατί ήταν για καιρό εκτός αγώνων στην προηγούμενη ομάδα του».

Καθοριστικό παιχνίδι για την ΑΕΚ και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος θεωρείτε ότι είναι εκείνο εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο ή εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

«Είτε παίξει εναντίον του Πλατανιά η ΑΕΚ είτε εναντίον του Ολυμπιακού, η νίκη θα της δώσει 3 βαθμούς. Αλλά στα ντέρμπι δημιουργείται κλίμα πόλωσης του κόσμου, που θέλει να δει την ομάδα του να κερδίζει. Είδατε τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός μετά την ανατροπή από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, υπάρχουν παίκτες του Ολυμπιακού που δεν έχουν παίξει ακόμα μετά από εκείνο το παιχνίδι. Πολλές φορές δίνει ψυχολογική δύναμη η νίκη που είναι το ίδιο σημαντική με τη συγκομιδή βαθμών, άσχετα αν τώρα ενδιαφέρουν και τα δύο την ΑΕΚ. Τόσο εναντίον του Ολυμπιακού όσο και εναντίον του ΠΑΟΚ θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να παίξει για δύο αποτελέσματα, αρκεί να μην έχει απώλειες στα υπόλοιπα παιχνίδια της».

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε σε θέσεις που έπρεπε να το κάνεις και έκανε φοβερό φινάλε με την απόκτηση του Χουλτ. Πώς σχολιάζετε τις κινήσεις της ομάδας;

«Το θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ το γνωρίζουν καλύτερα όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Όσοι είμαστε απέξω και βλέπουμε την ομάδα μόνο τις Κυριακές στους αγώνες, μπορεί να θεωρούσαμε, για παράδειγμα, ότι ήθελε ενίσχυση η αριστερή άκρη της άμυνας. Γιατί βλέπαμε τον Μπακάκη που έπαιζε με ανάποδο πόδι από εκεί, αλλά τώρα να χρειάζεται ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας να μεταφερθεί στα δεξιά της άμυνας που επίσης υπάρχει ένας πολύ καλός παίκτης. Βέβαια οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ είναι πολλές σε Ελλάδα και Ευρώπη και είναι καλό που ενισχύθηκε. Για τον Χουλτ δεν έχω να πω πολλά, έχει την εμπειρία, γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για την ΑΕΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags