Facebook Pixel «Τίποτα δεν έκανε η ΑΕΚ, ποιον να φοβηθώ;» - Sportdog.gr
| 2018-02-07 13:45:00

Κόκκινες βόμβες: «Τίποτα η ΑΕΚ, ποιον να φοβηθώ;» - «Tρελό αν ο Γκαρσία...» - «Μη μας βρίσουν...»!

του Γιώργου Κτενά
Κόκκινες βόμβες: «Τίποτα η ΑΕΚ, ποιον να φοβηθώ;» - «Tρελό αν ο Γκαρσία...» - «Μη μας βρίσουν...»!

Ερυθρόλευκος ρεπόρτερ σε μια συνέντευξη-κόλαση. 

Να μη στραπατσάρει την εικόνα του στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αν αποκλειστεί από την ΑΕΚ στη ρεβάνς Κυπέλλου, θέλει από τον Ολυμπιακό ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που καλύπτει το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, αναφέρθηκε ακόμα στο πώς περιμένει αγωνιστικά το ντέρμπι με την Ένωση, αλλά και σε πρόσωπα της 11άδας του Ολυμπιακού.

Σχολίασε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Όσκαρ Γκαρσία από τον πάγκο των Πειραιωτών και, τέλος, τις παραδοχές λαθών που έχουν γίνει στον Ολυμπιακό τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

«Η ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ είναι ένα από τα πιο απρόβλεπτα ματς, αυτό το κλισέ που λέμε ότι στα ντέρμπι όλα γίνονται. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει και με το παραπάνω. Προηγήθηκε το ντέρμπι για το πρωτάθλημα, το οποίο τραυμάτισε ψυχολογικά και ουσιαστικά τον Ολυμπιακό και έγινε αουτσάιντερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από εκεί που μπορούσε να ήταν φαβορί.

Ενδεχόμενη τιμωρία, μάλιστα, θα μπορούσε να τραυματίσει περισσότερο τον Ολυμπιακό. Αν υποθέσουμε ότι αυτό το πρωτάθλημα δύσκολα θα το κατακτήσει ο Ολυμπιακός, ο ρεαλιστικότερος στόχος του είναι το Κύπελλο. Και είναι ευκαιρία να δώσει χαρά στον κόσμο του, καθώς δεν το έχει κάνει φέτος αν αφαιρέσουμε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στην αρχή της σεζόν. Γιατί και στα ντέρμπι, φέτος, φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr, που στη συνέχεια συμπλήρωσε για το πώς περιμένει να παίξει ο Όσκαρ Γκαρσία εναντίον της ΑΕΚ: 

«Η λογική λέει ότι θα δούμε αλλαγές, πέρα από πρόσωπα ίσως ο προπονητής επιλέξει και άλλη διάταξη. Περιμένω να βρεθεί ως "δεκάρι" ή στα φτερά ο Μάριν, ο Μιραλάς επίσης αναμένεται να επιστρέψει στα φτερά, ενώ και ο Ανσαριφάρντ πηγαίνει για βασικός. Αναγκαστικά δεν θα παίξει ο Μποτία και μένει να δούμε ποιος θα κάνει δίδυμο με τον Σισέ».

«Τίποτα ιδιαίτερο η ΑΕΚ»​

Υπάρχει κάποιος παίκτης από την 11άδα της ΑΕΚ που φοβάσαι;

«Δεν φοβάμαι καποιον ιδιαίτερα. Τόσο ο Λάζαρος, όσο και οι δύο μπροστινοί της ΑΕΚ που είναι επικίνδυνοι, αντιμετωπίστηκαν καλά από από τον Ολυμπιακό. Κλειδί για την ΑΕΚ είναι ο Σιμόες, αλλά αν ο Ολυμπιακός είναι όπως πρέπει, με καλή ψυχολογία και δυνάμεις, δεν θα φοβηθεί την ΑΕΚ. Η Ένωση κέρδισε ένα ματς στο πρωτάθλημα χωρίς να κάνει τίποτα ιδιαίτερο, ενώ και στο Κύπελλο δεν έκανε τίποτα, δεν τρόμαξε με την απόδοσή της δηλαδή τον Ολυμπιακό. Λόγω των κραυγαλέων λαθών του Ολυμπιακού κέρδισε».

«Αδιανόητο αν ο Γκαρσία...»

Θεωρείς ότι μπορεί να υπάρξει θέμα με την παραμονή του Γκαρσία στην ομάδα, αν το αποτέλεσμα στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν είναι θετικό για τον Ολυμπιακό;

«Δεν βλέπω τέτοια προοπτική, αν και πάντα παίζει ρόλο ο τρόπος σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή η εικόνα της ομάδας. Είναι αδιανόητο έναν μήνα μετά που ήρθε στην Ελλάδα, και χωρίς να έχει καμία επαφή με το πρωτάθλημα της χώρας, ακόμα και το να συζητάμε ότι μπορεί να τον διώξει. Στον Ολυμπιακό μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι δεν εκτίμησε σωστά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, άποψη που είναι λογική και σεβαστή. Αλλά να φτάσουμε να λέμε ότι θα είναι σε σοβαρή κρίση αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από την ΑΕΚ, δεν μου ακούγεται και πολύ ποδοσφαιρικό.

Βέβαια, φέτος ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλά μη ποδοσφαιρικά πράγματα, ενώ και οι αλλαγές προπονητών είναι στην ουσία παραδοχή λάθους. Ο Γκαρσία έχει μόλις έναν μήνα στην ομάδα. Αν κρίνεται σε αυτό το διάστημα ότι είναι ανεπαρκής, δε νομίζω ότι είναι σωστό. Γιατί από όσα βγαίνουν από του Ρέντη, πρόκειται για έναν εργατικό προπονητή, με μοντέρνες ιδέες, που θέλει πολλή δουλειά και από τους παίκτες του. Η εικόνα που υπάρχει, δηλαδή, είναι πολύ καλή. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα».

«Μη μας χλευάσουν...»

Τι περιμένεις από τον Ολυμπιακό αν χάσει τον στόχο του Κυπέλλου;

«Για εμένα είναι σημαντικό ο Ολυμπιακός ό,τι κι αν γίνει, να έχει καλή εικόνα μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο απευκταίο σενάριο για την ομάδα αν αποκλειστεί από την ΑΕΚ, είναι ότι θα μείνει εκτός στόχων από τις αρχές Φλεβάρη. Το σημαντικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ο Ολυμπιακός να μη στραπατσάρει την εικόνα του. Αν είναι να χάσει το πρωτάθλημα, να το χάσει. Αλλά να το κάνει ολυμπιακά, ως αυτό που είναι: η πιο σημαντική και δημοφιλής ομάδα της χώρας κατά εμένα, που δεν επιτρέπεται να γίνεται αντικείμενο χλευασμού και να κατεβάζει ρολά. Ακόμα κι αν το χάσει, να μείνει εντός πρωταθλήματος και να μην πετάξει λευκή πετσέτα».  
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags