Την άμεση ενεργοποίηση της ποινής που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός από το διαιτητικό δικαστήριο αναμένεται να ζητήσει η πλευρά του Γενς Βέμερ. Οι πράσινοι είχαν ένα μικρό χρονικό περιθώριο για να έρθουν σε επαφή με την εκπροσώπηση του Γερμανού ώστε να διευθετήσουν το θέμα της εξόφλησης των χρωστούμενων που έχουν επιδικαστεί, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Έτσι στην προγραμματισμένη εκδίκαση του αιτήματος του Γερμανού για ενεργοποίηση της ποινής όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά και ο παίκτης θα δικαιωθεί. Η απόφαση, μάλιστα, αναμένεται αν όχι σήμερα, λογικά την Πέμπτη. Αυτό σημαίνει πως από το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός θα έχει περιθώριο τριών ημερών για να συνάψει συμφωνία με τον παίκτη.

Αν δεν συμβεί αυτό τότε θα επικυρωθεί η αφαίρεση τριών βαθμών μέχρις ότου τον εξοφλήσει πλήρως. Αυτη όμως δεν είναι η μόνη ανοικτή υπόθεση που αφορά τον Παναθηναϊκό.

Τρέχουν και άλλες στις οποίες θεωρείται δεδομένο, ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί, εκτός και αν η διοίκηση καλύψει τις υποχρεώσεις της. Γιατί στις τρεις αφαιρέσεις προβλέπεται αυτόματα υποβιβασμός. Η φωτιά έχει ζώσει το οικοδόμημα του Τριφυλλιού.