Facebook Pixel Sportdog.gr | Έβγαλε την... αγγαρεία η ΑΕΚ - Υποβιβάστηκε η Κέρκυρα
| 2018-04-29 20:51:00

Έβγαλε την... αγγαρεία η ΑΕΚ - Υποβιβάστηκε η Κέρκυρα

Sportdog Team
Έβγαλε την... αγγαρεία η ΑΕΚ - Υποβιβάστηκε η Κέρκυρα

Έμειναν στο 0-0 οι δύο ομάδες σε παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ πήγε στην Κέρκυρα με πολλές απουσίες και το... μυαλό της στην φιέστα της περασμένης εβδομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μένοντας στο 0-0 με την τοπική ομάδα, η οποία είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Πάντως, ο βαθμός δεν έφτανε στην Κέρκυρα, η οποία υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά τη νίκη της Λαμίας επί του ΠΑΣ Γιάννινα,

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα δεν διεκδίκησε… δάφνες ποιότητας, αφού οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ήταν ελάχιστες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη τελική της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 27’ και ήταν ένα σουτ του Γκάλο, που δεν ανησύχησε τον Κουτζαβασίλη. Στο 32’ ο Λόπες διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε χέρι του Σπίνουλα, όμως ο διαιτητής έδειξε σωστά φάουλ εκτός περιοχής, ενώ στο 43’ ο Μασούντ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, αλλά άργησε και δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, καθώς ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός. Πάντως, η Κέρκυρα ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, με τον Παμλίδη να σουτάρει να σουτάρει από κοντά και τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή μετά το 80’ και είχε ορισμένες μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 86’ ο Κουτζαβασίλης έκανε την απόκρουση του αγώνα σε εξ’ επαφής προσπάθεια του Γιακουμάκη μετά από παράλληλο γύρισμα του Λόπες, ενώ στο 86’ ξανά ο Γιακουμάκης δεν έπιασε καλά το σουτ από πλεονεκτική θέση και ο γκολκίπερ της Κέρκυρας απέκρουσε. Η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 87’, με τον Μπακασέτα να πιάνει ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά να βρίσκει ξανά σε ετοιμότητα τον Κουτζαβασίλη. Η Κέρκυρα έφτασε μια ανάσα από τη νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το σουτ του Κόντου κατέληξε στο δοκάρι!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φώτης Κουτζαβασίλης κράτησε το μηδέν για την Κέρκυρα, πραγματοποιώντας δύο πολύ σπουδαίες επεμβάσεις.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε την Κέρκυρα με σύστημα 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κουτζαβασίλη, με τους Γρομητσάρη, Ιωάννη και Αντέτζο να αποτελούν την τριάδα των στόπερ, τον Αναστασίου να καλύπτει την αριστερή πλευρά και τον Σπίνουλα τη δεξιά. Στον άξονα έπαιξαν ο Κρητικός με τον Αρτυματά, ο Παμλίδης δεξί χαφ, ο Ζορμπάς αριστερό και ο Μυτίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατέβασε την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές και σχήμα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Τσιντώτας και άμυνα με Γκάλο, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο και Λόπες από δεξιά προς αριστερά. Ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν ο Γαλανόπουλος και ο Σιμόες, με τον Αϊντάρεβιτς μπροστά τους ως «δεκάρι». Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής κινήθηκε ο Μασούντ, στο αριστερό ο Λιβάγια και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης.

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Κόντου στο 92’ δεν επέτρεψε στην Κέρκυρα να πανηγυρίσει μια νίκη γοήτρου απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής Νεοφυτιάδης υπέδειξε σωστά φάουλ και όχι πέναλτι στο χέρι του Σπίνουλα στο 32’, όμως ο βοηθός του έχασε τη φάση του 56’ σταματώντας λανθασμένα με οφσάιντ τον Λόπες.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ δεν φάνηκε να… καίγεται για τη νίκη, ωστόσο θα μπορούσε να την πάρει με τις ευκαιρίες που έφτιαξε στο τέλος. Όσο για την Κέρκυρα, τα έδωσε όλα, όμως ακόμα κι αν έπαιρνε τη νίκη τίποτα δεν θα άλλαζε, αφού δεν μπορούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Αναστασίου, Παυλίδης (69' Μενσά), Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (66' Κόντος), Μυτίδης (90+ Τουράμ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο (77' Μάνταλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (66' Μπακάκης), Αϊντάρεβιτς (60' Μπακασέτας), Λιβάγια, Γιακουμάκης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags