Με τον τρόπο που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν, ξεκίνησε την καινούρια η Μπαρτσελόνα, με την κατάκτηση ενός τίτλου. Οι Μπλαουγκράνα μάτωσαν, αλλά επικράτησαν 3-2 της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε βάρος της το ισπανικό super cup με πρωταγωνιστή για ακόμα μία φορά τον Λέο Μέσι ο οποίος στις δύο αναμετρήσεις πέτυχε τρία γκολ και έδωσε δύο ασίστ. Αυτή ήταν η τρίτη κούπα μέσα στο 2011 για το σύνολο του Γκουαρδιόλα. ενώ για τον Μέσι η τέταρτη καθώς έχει στο βιογραφικό του την Χρυσή Μπάλα.

Δυνατά η Ρεάλ, γκολ η Μπάρτσα

Ο Γκουαρδιόλα επέλεξε του 11 που είχε χρησιμοποιήσει στον τελικό του Champions League κόντρα στην Γιουνάιτεντ, ενώ ο Μουρίνιο είχε μία αλλαγή από το ματς την Κυριακής (14/08). με τον Κοεντράο να είναι βασικό αντί του Μαρσέλο.
Οπως και στο πρώτο ματς, η Βασίλισσα μπήκε πολύ επιθετικά στον αγώνα, έκανε φάση μόλις στο 1' με τον Βαλδές να αποκρούει το σουτ του Ρονάλντο, είχε την κατοχή και είχε μεταφέρει τον αγώνα στο μισό των Καταλανών. Το κακό για τους Μερένχες ήταν ότι το παιχνίδι είχε ακόμα ένα κοινό με το προηγούμενο καθώς η Μπαρτσελόνα στην πρώτη της ευκαιρία σκόραρε και αυτό έγινε στο 15' όταν μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Μέσι, που απέφυγε τον Κεντίρα, και πάσα ο Ινιέστα νίκησε με σκαφτό πλασέ τον Κασίγιας για το 1-0.

Απάντηση με Ρονάλντο

Η απάντηση της Ρεάλ ήταν άμεση καθώς στο 20' πρώτα απείλησε με τον Μπενζεμά που από την μικρή περιοχή δεν έπιασε καλά το σουτ και στη συνέχεια και μετά από κόρνερ, ο Γάλλος έκανε σέντρα-σουτ, Ράμος και Ρονάλντο πετάχτηκαν, η μπάλα πήγε στα δίχτυα, οι Μπλαουγκράνα διαμαρτυρήθηκαν, όμως το γκολ μέτρησε και χρεώθηκε στον Πορτογάλο, που σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του μέσα στο «Καμπ Νόου».

Deja vu με Μέσι!

Ο ρυθμός στη συνέχεια έγινε τρελός. Με την Ρεάλ να αγγίζει το 1-2, όμως ο Βαλδές βρήκε τη μπάλα στον κεραυνό του Κριστιάνο Ρονάλντο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά, η ομάδα του Μουρίνιο βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του Οζίλ μέσα από την περιοχή απέκρουσε ξανά ο Καταλανός τερματοφύλακας και εκεί τελείωσαν οι καλές φάσεις για την Ρεάλ στο πρώτο μέρος, αφού η Μπαρτσελόνα πίεσε πολύ και έκλεισε τους Μαδριλένους στα τελευταλια λεπτά, Στο 37' ο Μέσι έκανε μεγάλο σπριντ και βρέθηκε μόνος στα πλάγια με τον Κασίγιας, ο οποίος τον νίκησε, όμως δεν έγινε το ίδιο στην εκπνοή, όταν και είχαμε deja vu. Οπως και στο πρώτο ματς ο Μέσι χτύπησε στο 45' και έδωσε προβάδισμα στους Καταλανούς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αργεντινός έπαιξε το «1-2» με τον Πικέ ο οποίος του γύρισε τη μπάλα με τακουνάκι και από κοντά πλάσαρε τον Κασίγιας για το 2-1.
 
Φουλ επίθεση από Μουρίνιο

Στο ημίχρονο ο Μουρίνιο εβγαλε τον Κεντίρα και πέρασε στη θέση του τον Μαρσέλο, μένοντας με μοναδικό κόφτη τον Τσάμπι Αλόνσο, επιλέγοντας ένα πολύ επιθετικό σχήμα. Το οποίο όμως δεν έμελλε να δουλέψει, αφού η Ρεάλ δεν έκλεβε μπάλες και δεν μπορούσε να πάρει την κατοχή και να προωθήσει το παιχνίδι μπροστά. Συνέπεια αυτού ήταν στο πρώτο μέρος να μην δημιουργούνται φάσεις και η πρώτη να έρχεται στο 66' από πλευράς Μπαρτσελόνα. Μετά από ωραία προσπάθεια του Ινιέστα και πάσα στον Μέσι, ο Αργεντινός έκανε σουτ μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει ο Κασίγιας.

Κόρνερ, κόρνερ, κόρνερ και γκολ!

Ηταν αυτό που μάλλον χρειαζόταν η Ρεάλ, η οποία αμέσως μετά βρέθηκε μέσα σε δύο λεπτά δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 69' μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε για βολέ στον Μπενζεμά, όμως η προσπάθεια του Γάλλου πέρασε άουτ και στο 70' ξανά μετά από κόρνερ ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά ολομόναχος από έστειλε τη μπάλα άουτ. τελικά το γκολ ήρθε στο 83' από τι άλλο; Από κόρνερ! Ο Κακά, που πέρασε στο ματς σαν αλλαγή, ήταν ο εκτελεστής, ο Πέπε πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μπενζεμά, ο οποίος με αριστερό πλασέ έστειλε στο σκορ στο 2-2!

Ξανά Μέσι, ξανά κούπα

Το φουλ επιθετικό σχήμα της Ρεάλ έμελλε να την προδώσει στο 88' καθώς κανείς δεν μπόρεσε να κόψει την επίθεση της Μπαρτσελόνα λίγο πριν το τέλος. Μετά από συνδυασμό Φάμπρεγας, Μέσι και Αντριάνο, ο Αργεντινός με τρομερό βολέ τίναξε τα δίχτυα του Κασίγιας χαρίζονας στην Μπάρτσα τη νίκη (3-2) και την πρώτη κούπα της σεζόν. Μετά το γκολ, τα λίγα λεπτά που απέμεναν έγιναν... πολλά καθώς ο Μαρσέλο με δολοφονικό τάκλιν πηγεμ να κόψει τη μπάλα στον Φάμπρεγας πριν καλά καλά εγκατασταθεί στην Βαρκελώνη! ο Βραζιλιάνος είχε απευθείας κόκκινη, ακολούθησαν απίστευτες στιγμές με τον Μουρίνιο να τραβάει το αυτί βοηθού της Μπαρτσελόνα και το ματς να λήγει στο 98'.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αμπιντάλ, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς (86' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (83' Φάμπρεγας), Μέσι, Βίγια (73' Αντριάνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Κοεντράο, Καρβάλιο, Πέπε, Κεντίρα (46' Μαρσέλο), Αλόνσο, Οζίλ (78' Κακά), Ντι Μαρία (64' Ιγουαΐν), Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Πηγή: gazzetta.gr

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης: