Facebook Pixel Sportdog.gr | «Η τελευταία ευκαιρία του Μέσι – Δύο Μουντιάλ ξεχωρίζω - Θα έκανε μεγάλα πράγματα ο Φαν Μπάστεν»
| 2018-06-14 11:54:00

«Η τελευταία ευκαιρία του Μέσι – Δύο Μουντιάλ ξεχωρίζω - Θα έκανε μεγάλα πράγματα ο Φαν Μπάστεν»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Η τελευταία ευκαιρία του Μέσι – Δύο Μουντιάλ ξεχωρίζω  - Θα έκανε μεγάλα πράγματα ο Φαν Μπάστεν»

Ο Κριστόφ Βαζέχα μιλά στο sportdog για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Ως τελευταία ευκαιρία του Λιονέλ Μέσι να οδηγήσει την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ βλέπει τη διοργάνωση της Ρωσίας ο Κριστόφ Βαζέχα. Ο παλιός Πολωνός επιθετικός του Παναθηναϊκού μίλησε στο sportdog.gr για το παγκόσμιο κύπελλο, μοιράστηκε τις αναμνήσεις που έχει από παλαιότερα τουρνουά και κατέθεσε την εκτίμησή του για την πορεία του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της πατρίδας του. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιο Μουντιάλ θυμάσαι περισσότερο;

«Ήμουν μικρό παιδί. Θυμάμαι του 1974 και του 1982 σε Γερμανία και Ισπανία αντίστοιχα. Ήταν χαρακτηριστικές διοργανώσεις για μένα, γιατί η Πολωνία κατέκτησε και τις δύο φορές την τρίτη θέση».

Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις από την ιστορία των Μουντιάλ;

«Πέρασαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Για μένα ο Μαραντόνα είναι αξεπέραστος ανάμεσά τους».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που θεωρείς ότι αδικήθηκε μη κατακτώντας τον τίτλο;

«Θεωρώ ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που ήταν πολύ άτυχος. Τραυματίστηκε νωρίς στην καριέρα του. Θα έκανε μεγάλα πράγματα με την Ολλανδία. Αυτός είναι ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Εγώ που έπαιζε ως επιθετικός, αυτούς τους παίκτες ξεχώριζα. Ήταν φοβερά απλός και συνάμα ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς δεν προχώρησε».

Ποιά ομάδα θεωρείς ως ισχυρότερη, για να πάρει το Μουντιάλ της Ρωσίας;

«Οι Γερμανοί φτάνουν πάντα στους τέσσερις. Είναι κλασική δύναμη. Για μένα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Μέσι να κάνει κάτι με την Αργεντινή, η οποία προκρίθηκε πολύ δύσκολα στο Μουντιάλ. Στη Ρωσία πιστεύω, ότι θα κάνει καλό τουρνουά και θα φτάσει ψηλά».

Ποια είναι η εκτίμησή σου για την εθνική Πολωνίας; Ο 8ος όμιλος με Σενεγάλη, Κολομβία και Ιαπωνία φαίνεται βατός εκ πρώτης όψεως...

«Αυτό με ανησυχεί. Όλοι λένε για εύκολο όμιλο, κάτι που για μένα δεν ισχύει. Έχουμε εμπειρία από τέτοιους ομίλους. Και στη Νότιο Κορέα πάλι λέγαμε ότι θα περνούσαμε εύκολα και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Δεν ξέρω αν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Έχουμε καλή ομάδα όμωςς. Έχουμε παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί, έχουν ποιότητα. Υπάρχει ο Λεβαντόφσκι, ο Γκλικ, έχουμε καλές μονάδες, οι οποίες μας οδήγησαν εύκολα στο Μουντιάλ. Άλλο πράγμα όμως είναι τα προκριματικά και άλλο η κύρια διοργάνωση. Είμαι όμως αισιόδοξος, ότι θα περάσει στην επόμενη φάση, έχει τις δυνατότητες».

Ποιος θα ξεχωρίσει σε αυτή τη διοργάνωση;

«Τόσες φορές ο Μέσι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Πρέπει να τα δώσει όλα για να ξεχωρίσει και να δείξει, ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο με την Αργεντινή σε μεγάλα τουρνουά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags