Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποια λεφτά; Γιατί «τρελάθηκε» ο Χιμένεθ με Τίγρη και τι φοβερό απαίτησε - Έγινε κρούση σε Ουζουνίδη;
| 2018-05-25 10:30:00

Ποια λεφτά; Γιατί «τρελάθηκε» ο Χιμένεθ με Τίγρη και τι φοβερό απαίτησε - Έγινε κρούση σε Ουζουνίδη;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ποια λεφτά; Γιατί «τρελάθηκε» ο Χιμένεθ με Τίγρη και τι φοβερό απαίτησε - Έγινε κρούση σε Ουζουνίδη;

Λάζαρος και… Βενγκέρ «διώχνουν» τον Μανόλο; Όλο το ρεπορτάζ εδώ!

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει στις τάξεις της ΑΕΚ σχετικά με την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ. Ένα θέμα, βεβαίως, που ανέδειξε πρώτο το sportdog.gr από την περασμένη Τετάρτη, όταν αποκαλύψαμε τις φήμες που ανέφεραν ότι το μέλλον του Ισπανού τεχνικού «παίζεται» από τη στιγμή που δεν έχει επισημοποιηθεί η συμφωνία του με την Ένωση.

Και η επιβεβαίωση ήρθε μία μέρα αργότερα, όταν όλες οι εφημερίδες έδωσαν έμφαση στο γεγονός πως ακόμα ο 54χρονος τεχνικός δεν έχει απαντήσει θετικά στη διοίκηση, ενώ η πανηγυρική δικαίωση του ρεπορτάζ του sportdog.gr ήρθε τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν διέρρευσαν οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού σε ραδιόφωνο της πατρίδας του, όπου τόνισε ξεκάθαρα ότι ακόμα δε γνωρίζει αν θα παραμείνει στην ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, φυσικά, που είχε γίνει ήδη γνωστό στην Ισπανία ότι η Λας Πάλμας έχει κάνει νέα κρούση στον Μανόλο Χιμένεθ και περιμένει την απάντησή του.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς έχουν, πλέον, τα δεδομένα. Το ενδιαφέρον της Λας Πάλμας ισχύει, αλλά ενδεχομένως να μη… συγκινεί τον Μανόλο Χιμένεθ. Το πιο πιθανό είναι ο Ισπανός τεχνικός να «χρησιμοποιεί» τη Λας Πάλμας για πιέσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προκειμένου να πάρει αυτά που ζητάει. Μία κίνηση, βεβαίως, που εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο, καθώς η ισπανική ομάδα με ζόρι ξεπερνάει το μισό της πρότασης που έχει στα χέρια του ο 54χρονος κόουτς από την ΑΕΚ (του προτάθηκε αύξηση της τάξης του 10%-15% σε αποδοχές 380.000 ευρώ).

Πάντως, το βασικό «κόλλημα» του Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι το οικονομικό, αν και από την πρώτη στιγμή σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Ισπανός περίμενε να ακούσει κάτι καλύτερο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα, αρχικά ήθελε να ζητήσει για τον ίδιο τις αποδοχές που έπαιρνε μαζί με το τιμ του, ήτοι 600.000 ευρώ, αλλά τελικά δεν το έκανε για να μην «κοντράρει» τον Τίγρη. Σίγουρα παίζει ρόλο ότι ο Ισπανός δεν πήρε όσα θα ήθελε, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, ούτε φαίνεται ικανή από μόνη της να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Πρόταση αλά Λάζαρου

Το μεγάλο πρόβλημα για τον 54χρονο κόουτς είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του. Του προτάθηκε μονοετές συμβόλαιο, κάτι που το θεώρησε «unfair» μετά από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν. Μάλιστα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν αποκλείεται να συνδύασε αυτή την πρόταση που του έγινε με την πρόταση που είχε γίνει στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, όταν το αφεντικό της ομάδας είχε δικαιολογήσει το μονοετές συμβόλαιο γιατί, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, «δεν τον πίστευε τόσο πολύ»! Είναι πολύ πιθανό, δηλαδή, ο Ισπανός προπονητής να θεώρησε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν τον εμπιστεύεται και γι’ αυτό δεν του πρότεινε μεγάλο συμβόλαιο, όπως έκανε και με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Θέλει να γίνει «Βενγκέρ»

Παράλληλα, ο Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε να πάρει έναν πιο ενεργό ρόλο στις μεταγραφές. Αν είναι, δηλαδή, κάτι σαν μάνατζερ αγγλικού τύπου, όπου εκτός από το αγωνιστικό τμήμα, θα οργανώνει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό, όπως έκανε, για παράδειγμα, επί χρόνια στην Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ. Βεβαίως, από τη διοίκηση δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μία τέτοια πρόταση, από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Ισπανός έχει αποδείξει με παλαιότερες εισηγήσεις του πως δεν έχει και το καλύτερο «μάτι» (π.χ. Ερίκ Μοράν). Από την άλλη, στην ΑΕΚ έχουν δεχτεί ο Μανόλο Χιμένεθ να κάνει τις προτάσεις του για την ενίσχυση του ρόστερ, αν και πάλι είναι σχετικά αβέβαιο ποιες απ' αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν, από την άποψη ότι οι περισσότερες είναι πέρα από τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.  

Χαμένοι και οι δύο

Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον, υπάρχει ο κίνδυνος στην ΑΕΚ να βρεθούν προ δυσάρεστων καταστάσεων. Κι αν οδηγηθεί σε «ναυάγιο» η υπόθεση του Μανόλο Χιμένεθ, σίγουρα το επικοινωνιακό πλήγμα θα είναι πολύ μεγάλο. Το ίδιο ισχύει, βεβαίως, και για τον Ισπανό τεχνικό, καθώς, η Λας Πάλμας δεν έχει σε καμία περίπτωση τις προοπτικές της Ένωσης.

Καμία κρούση σε Ουζουνίδη

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία κρούση προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη από πλευράς της ΑΕΚ. Όπως σας έχουμε αποκαλύψει, ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί πάντα μια εναλλακτική λύση του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, ωστόσο ακόμα δεν τον έχει ενοχλήσει κανένας από την Ένωση. Κάτι που, ενδεχομένως, να σημαίνει ότι στην ΑΕΚ θέλουν να κρατήσουν τον Μανόλο Χιμένεθ και πιστεύουν ότι στο τέλος θα πάρουν το «ναι» από τον Ισπανό…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags