Οι θετικές εξελίξεις για την «επόμενη μέρα» του Παναθηναϊκού φαίνεται πως βρίσκονται προ των πυλών, καθώς στο χθεσινό ραντεβού του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν οι δύο άνδρες έφτασαν ακόμα πιο κοντά στην οριστική συμφωνία για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Ταϊλανδός επενδυτής παρουσιάζεται ήδη να «τρέχει» τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και πως τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να αναλάβει δράση και ο Αβραάμ Γκραντ, ο οποίος αναμένεται να έχει τη γενική εποπτεία για τα πάντα στο Τριφύλλι.

«Στον αέρα» Νταμπίζας-Δώνης

Από την άλλη, βέβαια, θα πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις της νέας διοίκησης, όταν αυτή προκύψει και επίσημα, σχετικά με τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν σημαντικά πόστα στην ΠΑΕ. Για παράδειγμα, δεν είναι σίγουρο ότι ο Νίκος Νταμπίζας θα δεχθεί να συνεργαστεί με τον Αβραάμ Γκραντ, αφού ο δεύτερος αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο για όλα.

Την ίδια στιγμή, ανατροπή μπορεί να υπάρξει και στο θέμα της πρόσληψης του Γιώργου Δώνη, παρότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς ο Ταϊλανδός επενδυτής φέρεται να ζήτησε από τον Γιάννη Αλαφούζο να «παγώσει» το θέμα του προπονητή. Μπορεί γενικότερα να υπάρχει καλή άποψη για τον Έλληνα τεχνικό, ωστόσο δεν αποκλείεται να εξεταστούν άλλες λύσεις για τον πάγκο από τη «νέα τάξη» στην ομάδα.  

Εκτόξευση με… Ταϊλανδό φορ;

Στο μεταξύ, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ παρουσιάζεται να έκανε ήδη την πρώτη του εισήγηση για μεταγραφή, όσον αφορά τον ένα παίκτη άνω των 23 ετών που έχει δικαίωμα να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός για τη νέα σεζόν. Όπως λέγεται, ο Ταϊλανδός πρότεινε να γίνει κίνηση για τη μεταγραφή ενός φορ και, μάλιστα, από την... πατρίδα του! Κάτι που, βεβαίως, δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά των οπαδών της ομάδας, που προφανώς περιμένουν πιο… ηχηρές κινήσεις από τη νέα διοίκηση που ετοιμάζει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, μία επένδυση εκατομμυρίων.

Γιαννακόπουλος και «Αthens Alive»

Παράλληλα, όσον αφορά το θέμα του γηπέδου, είναι πολύ πιθανό, όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε άλλα ρεπορτάζ, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να επιδιώξει συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική του «Athens Alive» και το ενδεχόμενο μια ευρύτερης συνεργασίας. 

Πάντως, παρόλο που βγήκαν θετικά μηνύματα από την πρόσφατη συνάντηση του ισχυρού άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ με τον πρωθυπουργό, ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για οριστικές εξελίξεις. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την επένδυση στο ΟΑΚΑ, αλλά ακόμα απαιτείται πολύς χρόνος μέχρι να μπορέσει να εγκριθεί το έργο και, φυσικά, προχωρήσει στη φάση της υλοποίησης.