Facebook Pixel Sportdog.gr | Ματσάρα στο «Μπομπονέρα»: Στο 2-2 Μπόκα και Ρίβερ - Ανοιχτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-11 22:57:00

Ματσάρα στο «Μπομπονέρα»: Στο 2-2 Μπόκα και Ρίβερ - Ανοιχτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Ματσάρα στο «Μπομπονέρα»: Στο 2-2 Μπόκα και Ρίβερ - Ανοιχτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Superclasico... όνομα και πράγμα!

Ισόπαλες 2-2 αναδείχτηκαν Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ στον πρώτο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, που διεξήχθη στο "Λα Μπομπονέρα" και πλέον ο τίτλος θα κριθεί στη ρεβάνς, όπου θυμίζουμε, δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας, θα έχουμε παράταση.

Η Ρίβερ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 6' ο Μαρτίνες έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Ρόσι απέκρουσε εντυπωσιακά για την Μπόκα, ενώ το ίδιο έκανε σε κεφαλιά του Μπορέ στο 16'.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και παρότι δεν είχαν μεγάλες στιγμές, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Άμπιλα στο 34'. Ο 28χρονος άσος έκανε το σουτ, ο Αρμάνι απέκρουσε και στο "ριμπάουντ" ο παίκτης της Μπόκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με νέο σουτ.

Η απάντηση της Ρίβερ ήταν άμεση και ήρθε μερικά δευτερόλεπτα μετά! Στο 35' ο Πράτο μπήκε στην περιοχή από δεξιά, από πάσα του Πίτι Μαρτίνες, έκανε το πλασέ και ισοφάρισε σε 1-1 την αναμέτρηση.

Το ματς είχε εκπληκτικό ρυθμό, με την Ρίβερ να φτάνει μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 40' με τον Μπορέ, όμως η Μπόκα ήταν αυτή που έφτασε στο 2-1 με τον Μπενεντέτο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου δεν ήταν το ίδιο καλή με του πρώτου, όμως ο τελικός είχε ένταση και ένα γκολ από τη Ρίβερ στο 61', αλλά με τη βοήθεια του αντιπάλου! Ο Πίτι Μαρτίνες εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ισκιερδός και πήγε στα δίχτυα.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι δύο ομάδες στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο άλλο γκολ και έμειναν στο 2-2, το οποίο άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό της 24ης Νοέμβρη στο "Μονουμεντάλ", αφού τα εκτός έδρας γκολ δεν ισχύουν. 

Οι συνθέσεις:

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Ρόσι, Χάρα (83' λ. τρ. Μπουφαρίνι), Ισκιερδός, Μαγκαλάν, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πέρες, Βίγια (72' Τέβες), Άμπιλα, Παβόν (27' Μπενεντέτο).

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Αρμάνι, Μοντιέλ, Μαϊδάνα, Λ. Μαρτίνες (58' Νάτσο Φερνάνες), Πινόλα, Κάσκο, Παλάσιος, Ε. Πέρες (75' Σουκουλίνι), Π. Μαρτίνες (77' Κιντέρο), Μπορέ, Πράτο.

Δείτε τα γκολ του τελικού και στη συνέχεια όλα τα highlights:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags