Ο Ολυμπιακός με ένα ακόμα… θαύμα και γκολ του Βούκοβιτς στο 93’, πήρε «χρυσό» τρίποντο στο Περιστέρι νικώντας τον Ατρόμητο με ανατροπή και σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Κουλούρη στο 43’, όμως ο Καμαρά είχε φέρει το ματς στα ίσια στο 49’.

Με 10 αγωνίστηκαν από το 58’ οι γηπεδούχοι, καθώς αποβλήθηκε ο Μπουσούλατζιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες για οφσάιντ στο γκολ νίκης του Βούκοβιτς, όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη φάση.

Η νίκη αυτή λοιπόν πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Ερυθρολεύκους, καθώς έφτασαν στο -6 από τον ΠΑΟΚ και παρέμειναν στο... κυνήγι του πρωταθλήματος!

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι από τα πρώτα δευτερόλεπτα, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο γήπεδο φουριόζος και να χάνει σημαντική ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Καμαρά να πλασάρει απελπιστικά άουτ από εξαιρετική θέση. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 7’ μετά από ασίστ του Ποντένσε ο Μάνος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης παρά την καλή του κίνηση εντός περιοχής, δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά την φάση.

Κάπου εκεί όμως ξεκίνησαν και οι φωνές για την διαιτησία, καθώς στο 13’ ο Ενσικουλού έπεσε στο έδαφος εντός περιοχής μετά από μαρκάρισμα του Γκιλιέρμε (δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ) με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός πάντως συνέχισε να έχει την κατοχή και στο 20’ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Μάνο να αστοχεί από κοντά με σουτ στην κίνηση, ενώ στο 35’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι, σε χτύπημα του Γιαννούλη εκτός φάσης στον Ποντένσε μέσα στην περιοχή.

Οι Πειραιώτες πάντως έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 36’, με τον Τοροσίδη να στέλνει άουτ την μπάλα με κεφαλιά ολομόναχος από κοντά, ενώ στο 43’ έγινε το 1-0 για τον Ατρόμητο. Ο Μπρούνο από δεξιά γύρισε εντός περιοχής στον Μπουσούλατζιτς, ο Βόσνιος έκανε το σουτ προ του Βούκοβιτς, ο Ζοζέ Σα απομάκρυνε αρχικά κι ο Κουλούρης με προβολή έγραψε το 1-0. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για την συγκεκριμένη φάση, καθώς θεωρούν πως υπήρξε έμμεσο (δείτε ΒΙΝΤΕΟ) στην αρχή, έπειτα από κοντρόλ που έκανε ο Σάκιτς εντός περιοχής, καθώς ο Μέγερι μπλόκαρε την μπάλα. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος και στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησε να ισοφαρίσει πολύ νωρίς. Στο 49’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, που είχε αντικαταστήσει στην ανάπαυλα τον Νάτχο, ο Καμαρά βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά ολομόναχος έγραψε το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε έξτρα κίνητρο στους Πειραιώτες, ενώ στο 58’ ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μπουσούλατζιτς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι στο 62’ έχασαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία, όταν ο Μάντσον έκανε το σουτ, ο Ζοζέ Σα απέκρουσε, όμως ο Κουλούρης δεν μπόρεσε από κοντά να βάλει την προβολή.

Από το 65’ και μετά ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε και κάποιες καλές ευκαιρίες, όπως το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 68’ και το σου του ίδιου παίκτη στο 74’. Οι Πειραιώτες έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 85’, όταν ο Φορτούνης βρήκε ωραία τον Μάνο μέσα στην περιοχή, όμως ο Μέγιερι τον σταμάτησε και πάλι, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 93’.

Στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα έφτασε στον Βούκοβιτς και αυτός με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-2!
 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί οι Βούκοβιτς και Καμαρά να ήταν οι σκόρερ της μεγάλης ανατροπής του Ολυμπιακού, ωστόσο ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Φορτούνης. Ο Έλληνας άσος μπήκε αλλαγή στο 45’, έφταιξε και τα δύο γκολ, απείλησε με δικές του φάσεις και έβγαλε τουλάχιστον δύο ακόμα… έτοιμα γκολ στον Μάνο.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Βούκοβιτς στο 93’ έκρινε το ματς. Ο Σέρβος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με κεφαλιά έδωσε το τρίποντο στον Ολυμπιακό και… λυτρώθηκε για το αυτογκόλ με τον ΠΑΟΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Μπάχαλο τα έκανε ο Ευαγγέλου, με συνέπεια να φωνάζουν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι και για έμμεσο στο γκολ του Ατρομήτου, ενώ οι Περιστεριώτες διαμαρτύρονται επίσης για ένα πέναλτι, αλλά και για το γκολ του Βούκοβιτς που ίσως είναι οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός πήρε ένα χρυσό τρίποντο και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Μείωσε στο -6 από τον ΠΑΟΚ, ενώ και η εμφάνισή του συνολικά ήταν αρκετά καλή.


Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (3-4-3): Μέγερι, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Γιαννούλης (80’ Νάτσος), Μπρούνο (71’ Μανούσος), Κουλούρης, Ενσικουλού (61’ Ούμπιδες).

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ναουέλ (73’ Φετφατζίδης), Νάτχο (46’ Φορτούνης), Ποντένσε (76’ Γκερέρο), Μάνος.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης