ΠΑΟΚ - Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Και να λοιπόν που χωρίς να φαίνεται από το πουθενά πως θα… αρπάξει, η μεγαλύτερη φωτιά που θα μπορούσε να ξεσπάσει στον ΠΑΟΚ, ξέσπασε. Η Αλ Ιτιχάντ κατέθεσε πρόταση ισόποση της ρήτρας του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, ύψους δηλαδή 10 εκατ. ευρώ και «χρυσώνει» τον Σέρβο φουνταριστό προκειμένου να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, η πρόταση του σαουδαραβικού συλλόγου στον «Πρίγιο» είναι για συμβόλαιο 4,5 χρόνων και συνολικές απολαβές μεγαλύτερες των 20 εκατ. ευρώ! Χρήματα που… κολάζουν ακόμη και άγιο και κατά πως φαίνεται είναι ικανά να αναιρέσουν όλους τους λόγους «αγάπης» και πίστης που ξεστόμιζε ο αρχισκόρερ του ΠΑΟΚ σε προηγούμενες δηλώσεις του, αλλά και να διαψεύσουν τη σιγουριά που έβγαινε από το στρατόπεδο των Κυπελλούχων πως ο Πρίγιοβιτς δεν πρόκειται να φύγει αυτόν τον Ιανουάριο.

Και η αλήθεια είναι πως είχαν, συνδυαστικά, πείσει την κοινή γνώμη πως ο Πρίγιοβιτς τελικά δεν θα συγκινούνταν από τα πετροδόλαρα, θα έβγαζε τη χρονιά στην Τούμπα και τότε, το καλοκαίρι, θα διεκδικούσε -πιθανότατα και με τις «ευλογίες» του ΠΑΟΚ- μια μεταγραφή στην Αγγλία, όπου και αποτελεί τον μεγάλο του (ποδοσφαιρικό) καημό.

Είπαμε όμως. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά και έχουν φέρει πλέον σε πολύ δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο Πρίγιοβιτς φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνει η πλευρά του διεθνή Σέρβου, ο οποίος όμως παραδέχεται πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Αλ Ιτιχάντ και πλέον εξετάζει πολύ σοβαρά την πλουσιοπάροχη πρόταση της.

Σε κάθε περίπτωση, η… μπάλα (για ακόμη μια φορά, έστω και εκτός γηπέδου) στα πόδια του Πρίγιοβιτς είναι. Εχει να επιλέξει μπροστά σε ένα συμβόλαιο… ζωών (και όχι μόνο μιας ζωής) και την προοπτική της παραμονής στην Τούμπα και της διεκδίκησης ενός τίτλου και πιθανώς της παραμονής του στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό προσκήνιο με μια καλοκαιρινή μεταγραφή σε προηγμένο πρωτάθλημα.

Το τι θα κάνει, θα το μάθουμε τα επόμενα 24ωρα, το δεδομένο πάντως είναι πως οι επιλογές για αντίδραση εκ μέρους του ΠΑΟΚ είναι περιορισμένες. Ακόμη και αν μπει νωρίτερα σε εφαρμογή του πλάνου της προσφοράς νέου συμβολαίου στον Πρίγιοβιτς (που θα τον καθιστούσε τον πλέον ακριβοπληρωμένο του ρόστερ, με απολαβές +2 εκατ. ευρώ), αυτό μοιάζει με… ψίχουλα σε σχέση με την πρόταση της Αλ Ιτιχάντ, οπότε μάλλον πιο συνετό μοιάζει εκ μέρους των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος πέραν της όποιας ψυχολογικής και μόνο πίεσης μπορούν να ασκήσουν στον Πρίγιοβιτς, να προετοιμαστούν όχι μόνο για την ενδεχόμενη τεράστια απώλεια της φυγής του 1ου σκόρερ, αλλά κυρίως για την αντικατάσταση του. Δύσκολη αποστολή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Χαμός» με Γιώργο Σαββίδη και Γιαννακόπουλο - Το «like» που τρέλανε κόσμο - «Φωτιά» στο Instagram