Facebook Pixel ΠΑΟΚ: «Δε χρειάζεται τα 10 "μύρια" - Αυτό θα πει ο Σαββίδης στον Πρίγιοβιτς - Ούτε ο Σουάρες»
| 2019-01-07 14:18:00

«Δε χρειάζεται τα 10 "μύρια" - Αυτό θα πει ο Ιβάν στον Πρίγιοβιτς - Ούτε ο Σουάρες - Φοβάμαι ότι...»

του Γιώργου Κτενά
«Δε χρειάζεται τα 10 "μύρια" - Αυτό θα πει ο Ιβάν στον Πρίγιοβιτς - Ούτε ο Σουάρες - Φοβάμαι ότι...»

Συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ο Στέλιος Γρηγοριάδης στο Sportdog.

ΠΑΟΚ: Στους Ακπόμ και Καρέλη βλέπει τη λύση για να καλυφθεί το κενό του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ο Στέλιος Γρηγοριάδης, όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.

Ο δημοσιογράφος που ασχολείται με τον ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, έκανε λόγο για οικονομικό deal που συμφέρει τον Δικέφαλο, αλλά αγωνιστικά η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Ανέλυσε τον φόβο του σχετικά με την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στην επαφή που θα έχει ο Σαββίδης με τον Σέρβο επιθετικό, ενώ «αποκάλυψε» τι θα πει ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ στον Πρίγιοβιτς στη συνάντησή τους. 

«Αναμενόμενο ότι θα γινόταν κάποια στιγμή. Η ρήτρα του ήταν πολύ χαμηλή, όταν ακόμα και οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ έχουν καλές ρήτρες. Βέβαια όταν είχε υπογραφεί, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα βρεθεί ομάδα για να δώσει 10 εκατ. ευρώ. Αλλά με την εξέλιξη που είχε ο Πρίγιοβιτς, ήταν αναμενόμενο. Σημειώνω, όμως, ότι δεν εμφανίστηκε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα για να καλύψει τη ρήτρα του. Κι αυτό έχει τη σημασία του. Δεν λέω να έρθει η Μπαρτσελόνα για να πάρει τον Πρίγιοβιτς, αλλά είναι διαφορετικό να δίνει τα χρήματα της ρήτρας του η Σεββίλη και διαφορετικό να το κάνει η Αλ Ιτιχάντ», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Είναι δύσκολη η θέση του Σαββίδη, ο οποίος προφανώς δεν έχει ανάγκη αυτά τα 10 εκατ. ευρώ. Αλλά, επίσης, δεν έχει ανάγκη τα όποια επιπλέον σκεφτεί να δώσει στον Πρίγιοβιτς για να τον κρατήσει. Ακόμα κι όλα να του τα δώσει, όσα του προσφέρει η Αλ Ιτιχάντ, θα υπάρξει χαώδης διαφορά στις αμοιβές στα αποδυτήρια. Κάτι που θα δημιουργήσει ζήτημα. Θεωρώ ότι ο Σαββίδης θα του χτυπήσει φιλικά την πλάτη και θα του πει ότι η πόρτα του ΠΑΟΚ θα είναι ανοιχτή για όποτε το θελήσει. Αυτό βλέπω, ένα φιλικό τέλος».

Το deal είναι ικανοποιητικό οικονομικά για τον ΠΑΟΚ, αλλά στο αγωνιστικό σκέλος τι γίνεται;

«Πιστεύω κι εγώ ότι είναι επικερδές το deal για τον Δικέφαλο, γιατί αποκτήθηκε με πολύ λιγότερα χρήματα. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, θα τον δώσει υποχρεωτικά, δεν είναι ότι θέλει να τον δώσει. Δεν είναι θέμα επιλογής του Δικέφαλου. Όταν ο ΠΑΟΚ είχε επιλογή, τον κράτησε. Αγωνιστικά δεν είναι ωφέλιμη η αποχώρησή του, γιατί βρισκόμαστε στη μέση μιας προσπάθειας για την κατάκτηση του νταμπλ. Η ομάδα θα μείνει χωρίς τον σκόρερ της. Θα μπορούσε να έβγαινε πρώτα η χρονιά και έπειτα να γινόταν η μεταγραφή. Γιατί το προσεχές καλοκαίρι να είχε ανέβει κι άλλο η τιμή του, ενώ πιθανότατα να υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Αλλά σε κάποιον που του δίνουν 25 εκατ. ευρώ χωρίς τα τρελά μπόνους, πώς μπορείς να τον πείσεις ότι να μείνει έξι μήνες ακόμα στο ρόστερ; Κι αν σε έξι μήνες δεν υπάρχει αυτή η πρόταση;».

«Ακόμα κι αν έρθει ο Σουάρες...»

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντικατάστατης του; Μπορεί να δοθεί λύση από τους Ακπόμ και Καρέλη; 

«Κανένας δεν μπορεί να είναι αντικαταστάτης, ακόμα κι αν έρθει ο Σουάρες ή ο Ζλάταν. Γιατί θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής ακόμα και οι καλύτεροι. Δεν είναι τόσο εύκολο να καταλάβει άμεσα τι σημαίνει ΠΑΟΚ, τι σημαίνει Τούμπα, τι σημαίνει Νέα Μεσημβρία, τις είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα, τι είναι ο Ατρόμητος. Αν το δούμε μακροπρόθεσμα, πολλές μπορεί να είναι οι λύσεις. Αλλά θεωρώ ότι τώρα δεν περισσεύουν παικταράδες, κάποια ομάδα τους έχει. Το καλοκαίρι θα αποκτηθεί αυτός ο παικταράς. Οπότε η λύση θα δοθεί, πιστεύω, εκ των έσω. Αυτούς φρόντισε να έχει ο ΠΑΟΚ πίσω από τον Πρίγιοβιτς, με αυτούς θα πορευτεί. Αλλά παίκτης που θα βάζει 1 γκολ κάθε 2,5 τελικές προσπάθειες ή ακόμα και χωρίς να παίρνει πάσα από τους συμπαίκτες του, δεν είναι εύκολο να βρεθεί».

«Υπάρχει φόβος για το πρωτάθλημα»

Φοβάστε για το πρωτάθλημα; Αν μπορεί να προκύψει πρόβλημα μετά από την αποχώρηση του καλύτερου σκόρερ της ομάδας. 

«Σαφώς και μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Το ίδιο φοβόμουν, βέβαια, ακόμα και με την παρουσία του Πρίγιοβιτς. Γιατί ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, κάτι που δεν κάνει τώρα. Δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πρωτάθλημα, γιατί οι νίκες δεν θα έρχονται πάντα με κακές εμφανίσεις. Ούτε με τη βοήθεια της τύχης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες από τον ΠΑΟΚ. Αλλά έτσι όπως το πηγαίνουμε, το πρωτάθλημα θα το κερδίσει ο λιγότερο κακός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δε μασάει τίποτα ο Σαββίδης - Γι’ αυτόν τα... σκάει και στον ΠΑΟ - Τρελά λεφτά για αντι-Πρίγιοβιτς


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags