ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Τι και αν ήταν κακός; Τι και αν ο ΠΑΣ ισοφάρισε στη μία και μοναδική του ευκαιρία με τον Μάνο (που ήταν σε θέση οφσάιντ); Τι και αν έχασε πέναλτι και στη συνέχεια ο διαιτητής Φωτιάδης δεν του έδωσε λανθασμένα τρίτο πέναλτι; Ο Δικέφαλος νίκησε 2-1 με γκολ του Σφιντέρσκι στο 87’ και πλέον… φωνάζει σε όλους πως δεν θα γκελάρει με τίποτα ούτε φυσικά θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα!

Ο Πολωνός λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και τον κράτησε σε απόσταση ασφαλείας από τον Ολυμπιακό (+11 με ματς παραπάνω), ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο 37’ με εύστοχο πέναλτι ο Πέλκας. Ο Μάνος είχε ισοφαρίσει στο 52’ και στη συνέχεια ακολούθησε ένα θρίλερ μέχρι να έρθει το γκολ στο φινάλε.

Πλέον, ο Δικέφαλος με την ψυχολογία στα ύψη πηγαίνει στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με ΑΕΚ (την Κυριακή στο ΟΑΚΑ) και Ολυμπιακό τη μεθεπόμενη αγωνιστική στην Τούμπα, χωρίς άγχος!



Ο ΠΑΟΚ όπως συνηθίζει φέτος σε όλα του τα εντός έδρας παιχνίδια, μπήκε φορτσάτος πίεσε από τα πρώτα λεπτά για το γρήγορο γκολ. Οι «ασπρόμαυροι» έκλεισαν στην περιοχή του τον ΠΑΣ και ξεκίνησαν το… σφυροκόπημα, ενώ στο τρίτο λεπτό ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» σε τράβηγμα του Λίλα στον Κρέσπο εντός περιοχής. Στο πρώτο 20λεπτο ο Δικέφαλος κυριαρχούσε απόλυτα στο γήπεδο, πατούσε συνεχώς περιοχή και όλες οι φάσεις… μύριζαν γκολ.

Η καλύτερη του στιγμή σημειώθηκε στο 21’, όταν ο Μπίσεσβαρ άλλαξε με τον Γιαννούλη ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά προς το ύψος του πέναλτι για τον Μίσιτς, ωστόσο ο Κροάτης σούταρε άουτ! Μετά από αυτή τη φάση πάντως ο ρυθμός του ματς έπεσε εντυπωσιακά, οι φιλοξενούμενοι «μπλόκαραν» τον ΠΑΟΚ και η ώρα κυλούσε χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Στο 37’ όμως μετά από λάθος στην άμυνα των Ιωαννίνων, ο ταχύτατος Άκπομ πετάχτηκε στην κόντρα, ο Ευαγγέλου δεν τον πρόλαβε και με ένα… ανόητο τάκλιν τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Ο Φωτιάδης έδειξε πέναλτι και ο Πέλκας με εξαιρετική εκτέλεση έγραψε το 1-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε με τον ίδιο ράθυμο ρυθμό και το… πλήρωσε, καθώς στο 52’ στην κόντρα δέχθηκε γκολ. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Μάνος, που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, δέχθηκε την μπάλα και την πέρασε πάνω από τον Πασχαλάκη για το 1-1!

Το γκολ αυτό έβαλε… φωτιά στην Τούμπα και υποχρέωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ανακατέψει την τράπουλα. Στο 59’ πέρασε τον Ζαμπά αντί του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 68’ ο Σφιντέρσκι πέρασε στη θέση του Λημνιού για να παίξουν οι Θεσσαλονικείς με δύο φορ, κίνηση που τελικά δικαίωσε τον Ρουμάνο κόους.

Ο ΠΑΟΚ από το 60’ και μετά έπαιζε στο μισό γήπεδο τους Γιαννιώτες, οι οποίοι πάντως δεν είχαν πρόβλημα να σταματούν τις επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ ο Βελλίδης έλεγχε εύκολα όλες τις σέντρες. Στο 62’ πάντως ο Μαουρίσιο έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν σούταρε ψηλά άουτ όντας ελεύθερος εντός περιοχής, ενώ στο 75’ ο Άκπομ πήρε το πέναλτι από τράβηγμα του Λίλα, αλλά ο Βελλίδης έπεσε σωστά απέκρουσε την εκτέλεσή του.

Στο τελευταίο τέταρτο το ματς… έγινε ροντέο, καθώς ο ΠΑΟΚ πίεζε πάρα πολύ, αλλά ο ΠΑΣ έδιωχνε την μπάλα μακριά από την περιοχή του, χωρίς όμως να την κρατάει. Ο Φωτιάδης μάλιστα στο 78’ δεν έδωσε πέναλτι σε νέο τράβηγμα στον Λίλα, ωστόσο η λύτρωσε ήρθε στο 87’. Ο Ελ Καντουρί που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, έκανε το γέμισμα, ο Μάτος με κεφαλιά έφερε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο αμαρκάριστος Σφιντέρσκι με δυνατό σουτ και τον Βελλίδη εκτός θέσης, έγραψε το τελικό 2-1 και έγινε ο… ήρωας της βραδιάς, ίσως και της χρονιάς!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Σφιντέρσκι μπήκε αλλαγή, πέτυχε το χρυσό γκολ στο 87’ και έγινε ο ήρωας της βραδιάς. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο!

Η ΦΑΣΗ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το γκολ στο 87’ Ο Ελ Καντουρί γέμισε, ο Μάτος πανέξυπνα έφερε τη μπάλα στη μικρή περιοχή με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να μπλοκάρει ο Βελλίδης και ο Σφιντέρσκι έγραψε το 2-1.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Φωτιάδης έδωσε δύο σωστά πέναλτι στον ΠΑΟΚ, όμως έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι στον Βαρέλα στο 78’, με το ματς στο 1-1. Λανθασμένα δεν σταμάτησε για οφσάιντ στον Μάνο το γκολ του ΠΑΣ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Απέναντι σε μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος κινδύνεψε να πετάξει δύο βαθμούς, όμως γλίτωσε στο τέλος και πλέον πάει χαλαρός στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ίσως στην Τούμπα να έχουμε… φιέστα τίτλου μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τους Πειραιώτες!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τεράστια λάθη στο σημερινό ματς, όμως όχι μόνο δεν το πλήρωσε, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε κιόλας με την επιλογή του να παίξει με δύο φορ. Έχει… άστρο ο Ρουμάνος, όπως και ο ΠΑΟΚ που τρέχει πλέον με «χίλια» για τον τίτλο.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης ΕΔΩ



 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74' Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59' Ζαμπά), Λημνιός (68' Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74' Πάντελιτς), Γιάκος, Κρίζμαν (85' Παμλίδης), Μάνος.