Παναθηναϊκός - Superleague: Γιατί έχει «καθίσει» η ομάδα του Γιώργου Δώνη!
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με την καταπόνηση βασικών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Προφανώς η αιτία βρίσκεται στην κακή εικόνα του «τριφυλλιού» στα τελευταία του ματς. Ενδεικτικό άλλωστε της ισχύος ενός τέτοιου προβλήματος είναι και το γεγονός πως ο Γιώργος Δώνης, για μια πολύ σπάνια φορά στη σεζόν, έδωσε δεύτερο ρεπό στην ίδια εβδομάδα στους παίκτες του. Προφανές το ζητούμενο, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφόρτιση και πνευματικά και σωματικά.
Ειδικά σε αυτούς που έχουν τραβήξει «κουπί». Μέχρι στιγμής, στην κορυφή με 1671 λεπτά σε αγώνες πρωταθλήματος, βρίσκεται ο Σωκράτης Διούδης. Δεύτερος βρίσκεται με 1635 λεπτά ο Γιάννης Μπουζούκης και ακολουθούν με 1620 ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο Εμιλιάνο Ινσούα με 1595, με 1560 ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με 1496 ο Δημήτρης Κουρμπέλης και με 1500 ο Φάνης Μαυρομάτης.
Στη σχετική λίστα δεν υπολογίζουμε τα ματς του Κυπέλλου, όπου στα περισσότερα, πέραν των δύο τελευταίων με τη Λαμία (τα οποία επέτειναν την επιβάρυνση, αφού οι «πράσινοι» - όπως βέβαια όλες οι ομάδες… - έδωσαν επτά παιχνίδια σε διάστημα 23 μερών, από 10 Ιανουαρίου ως 3 Φεβρουαρίου), δεν έπαιξαν οι βασικοί, ή τουλάχιστον ο Γιώργος Δώνης είχε τη δυνατότητα να κάνει rotation, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής.
Αυτό που σίγουρα πρέπει να καταγραφεί, χωρίς επ’ ουδενί να αποτελεί δικαιολογία, είναι πως σε σχέση με πέρυσι, τα νούμερα όλων των προαναφερθέντων, αλλά και των υπολοίπων του ρόστερ, είναι αισθητά μεγαλύτερα. Δεν θα σας κουράσουμε με σχετικές συγκρίσεις, ωστόσο όντως, στις περιπτώσεις για παράδειγμα των Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη (για τους οποίους κακά τα ψέματα γίνεται όλη η κουβέντα) η διαφορά είναι τεράστια. Και μιλάμε για τους δύο παίκτες, που μαζί με τον ευπαθή σε τραυματισμούς Κουρμπέλη, είναι αυτοί από τα πόδια των οποίων περνάνε σχεδόν όλες οι επιθετικές ενέργειες των «πρασίνων».
Προφανώς, η επιβάρυνση ήταν κάτι το αναμενόμενο. Δεν γίνεται το επιτελείο του Παναθηναϊκού να μην το περίμενε, αφού μόνο η ματιά στο καλεντάρι του Ιανουαρίου (με την επιβάρυνση της εμβόλιμης αγωνιστικής) αρκούσε για να έχει «ρυθμιστεί» καλύτερα ένα κατάλληλο πρόγραμμα αγωγής και προπόνησης προκειμένου να «βγει» όσο το δυνατόν με λιγότερες απώλειες. Φυσικά, με τις περιορισμένες επιλογές που υπάρχουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, κάτι τέτοιο, ακόμη και να γίνει σωστά και όπως προβλέπεται, θα «φανεί», θα δείξει στο γήπεδο. Όπως και συμβαίνει.
Από εδώ και πέρα όμως, στον Παναθηναϊκό έμειναν 10 παιχνίδια σε τρεις μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ένα την εβδομάδα δηλαδή. Εφεξής λοιπόν θα φανεί αν το πρόβλημα, ή έστω η αναμενόμενη, φυσιολογική κάμψη από το επιβαρυμένο πρόγραμμα ήταν κάτι το περιστασιακό ή οι αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού.