Facebook Pixel Καλά το ΠΑΣ, καλύτερα θα ΠΑΣ;
| 2011-09-11 22:28:00

Καλά το ΠΑΣ, καλύτερα θα ΠΑΣ;

Καλά το ΠΑΣ, καλύτερα θα ΠΑΣ;

Δύο στα δύο ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα, 3-1 τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ με τρία δοκάρια. Πλέον, η αγωνία μεταφέρεται στα διοικητικά. Τι θα πει για το μέλλον ο Βγενό, που δεν πήγε γήπεδο;

Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ. Τα τέρματα των «πρασίνων» σημείωσαν ο Σαριέγκι στο 7', ο Τοτσέ στο 44' και ο Λέτο στο 75', ενώ οι Γιαννιώτες είχαν μειώσει προσωρινά με τον Μπακαγιόκο μετά από... ασίστ του Βύντρα στο 69'. Εκτός από τα γκολ, το «τριφύλλι» είχε και τρία δοκάρια. Σε καλή ημέρα για τον ΠΑΟ ήταν ο Λέτο, ο οποίος μπορεί να... ταλαιπώρησε κάποιες φορές την μπάλα, ωστόσο όταν χρειάστηκε έδειξε σοβαρότητα και «καθάρισε» το ματς με ένα υπέροχο τέρμα.

Το ενδιαφέρον πλέον για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, μεταφέρεται στις διοικητικές εξελίξεις και στην συνέντευξη Τύπου του Βγενόπουλου, η οποία είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας (13.00).

Ο ΠΑΟ την ουσία, ο ΠΑΣ τις φάσεις...

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και μόλις στο πέντε έφτασε μία... ανάσα από το γκολ, όταν το δυνατό σουτ του Ζέκα τράνταξε το δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ. Αυτή η φάση ουσιαστικά... προανήγγειλε τι θα ακολουθούσε, καθώς δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ. Στο 9' ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων... κοιμήθηκαν και ο Σαριέγκι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ αυτό όμως μάλλον καθησύχασε υπερβολικά τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, με αποτέλεσμα τα επόμενα είκοσι λεπτά να ανήκουν στον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες βγήκαν αμέσως στην επίθεση και με τον Μπακαγιόκο να... ταλαιπωρεί τον Ιωαννίδη, είχαν κάποιες καλές στιγμές, με καλύτερες όλων το δυνατό σουτ του Ιβοριανού επιθετικού στο 13' που έφυγε λίγο άουτ και την κεφαλιά του Μπεσέρα στο 34'.

Από το 35' και μετά όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι ρυθμούς, οι «πράσινοι» περιόρισαν τα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και τελικά στο 44' έφτασαν και στο γκολ. Ο Τοτσέ έπαιξε το 1-2 με τον Κλέιτον, ο Βραζιλιάνος έβγαλε τον Ισπανό τετ α τετ με εξαιρετική κάθετη και αυτός δεν δυσκολεύτηκε με ωραίο πλασέ να κάνει το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, όπου το «τριφύλλι» με μέτρια εμφάνιση πέτυχε εύκολα δύο γκολ.

Ασίστ Βύντρα... Μπακαγιόκο γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ορεξάτος και στο 49' έχασε μία καλή ευκαιρία, όταν ο Φεγκρούς απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του γύρισμα συμπαίκτη του και στη συνέχεια ο Τοτσέ από κοντά πλάσαρε άουτ. Στα επόμενα λεπτά το «τριφύλλι» συνέχισε να πιέζει ψηλά και στο 66' είχε άλλη μία εξαιρετική στιγμή, όταν ο Κλέιτον πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλό του, έκανε και το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Και ενώ όλα έδειχναν πως το «τριφύλλι» θα έφτανε εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο άγχος στη νίκη, στο 69' τα πράγματα μπερδεύτηκαν. Ο Βύντρα γύρισε από τη μεσαία γραμμή λανθασμένα την μπάλα πίσω, έβγαλε τετ α τετ τον Μπακαγιόκο, ο οποίος ντρίπλαρε τον Κοτσόλη και με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Μία, δύο, τρεις και... γκολάρα!

Το γκολ αυτό έβαλε τον ΠΑΣ ξανά στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Σεμπάστιαν Λέτο σε εκείνο το σημείο αποφάσισε να αλλάξει τακτική, να παίξει λίγο πιο ομαδικά και ουσιαστικά να γίνει ο κορυφαίος του γηπέδου. Μέχρι τότε ήταν καλός, αλλά σε πολλές φάσεις... ταλαιπωρούσε την μπάλα. Ο Αργεντινός λοιπόν με μία φοβερή ενέργεια στο 74', σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι (σ.σ. το τρίτο των «πρασίνων» στο παιχνίδι), ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, με άλλη μία ωραία κίνηση και ένα σουτ... φωτοβολίδα, έκανε το 3-1 και «καθάρισε» το ματς! Κάπου εκεί τέλειωσε και το ματς. Στις καθυστερήσεις βέβαια, είχαμε ακόμα δύο καλές στιγμές του Καραγκούνη και ένα δοκάρι για τον ΠΑΣ με τον Μπακαγιόκο, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 7' Σαριέγκι, 44' Τοτσέ, 75' Λέτο - 69' Μπακαγιόκο

ΔΟΚΑΡΙΑ: 5' Ζέκα, 66' Κλέιτον, 74' Λέτο – 95' Μπακαγιόκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Κατσουράνης, 74' Καραγκούνης - 38' Ντε Βινσέντι, 49' Πάντος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ζέκα, Κλέιτον (73' Καραγκούνης), Κουίνσι (79' Μαυρίας), Λέτο, Τοτσέ (84' Τοτσέ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς (59' Κηπουρός), Πάντος, Λίλα (21' Μιχαήλ),Κώτσιος, Μπουζίντ, Κεϊτά (67' Τζάνης), Πατσατζόγλου, Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Μπακαγιόκο.


Το Live του sportdog:

96' Δοκάρι για τον ΠΑΣ. Σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακαγιόκο με κοντινή κεφαλιά πετυχαίνει το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη

94' Ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Δυνατό σουτ του Μπακαγιόκο, πέφτει και αποκρούει ο Κοτσόλης

93' Νέο ωραίο σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ

92' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης κάνει πολύ ωραία το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κηπουρός όμως διώχνει εντυπωσιακά.

84' Τρίτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Πετρόπουλο στη θέση του Τοτσέ


79' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαυρίς στην θέση του Κουίνσι

75' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο και πάλι γυρίζει με πλάτη στον αντίπαλο και με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 3-1. Πραγματικά υπέροχο γκολ

75'
Κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη

74' Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Φοβερή ενέργεια του Λέτο, ο Αργεντινός γυρίζει με πλάτη στο τέρμα, κάνει και το σουτ, όμως η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι

69' Γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βύντρα γυρνάει λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω και βγάζει τετ α τετ τον Μπακαγιόκο, ο οποίος περνάει τον Κοτσόλη και κάνει το 2-1 με πλασέ.

67' Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΣ με τον Τζάνη στη θέση του Κεϊτά.

66' Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Ο Κλέιτον κάνει εξαιρετική ενέργεια, περνάει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο αμυντικό, επιχειρεί και το σουτ, όμως η μπάλα τραντάζει το δοκάρι.

65' Ο Λέτο για ακόμα μία φορά...αγνοεί τους συμπαίκτες του, κάνει το σουτ και στέλνει την μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

61' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεσέρα από αρκετά μέτρα μακρυά, ο Κοτσόλης διώχνει με τις γροθιές σε κόρνερ.

59'
Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Φεγκρούς τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Κηπουρός

55' Ο Μπουμσόνγκ κάνει την βαθιά μπαλιά, ο Φεγκρούς βγαίνει έξω από την περιοχή και διώχνει με το κεφάλι, όμως η μπάλα πάει στον Λέτο. Αυτός κάνει χωρίς δύναμη το σουτ και ο Πάντος διώχνει προ κενής εστίας.

49' Καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κλέιτον κάνει την μπάλα και ο Κώτσιος με κεφαλιά παραλίγο να στείλει την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Ο Φεγρκούς πέφτει στη γωνία του και απομακρύνει, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Τοτσέ από πλάγια θέση και πιεζόμενος πλασάρει άουτ.

49' Κίτρινη κάρτα στον Πάντο

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45 + 1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου

44' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετική κάθετη του Κλέιτον στον Τοτσέ, αυτός βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Φεγκρούς και με ωραίο πλασέ κάνει το 2-0

39' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.
Από εκτέλεση κόρνερ του Λέτο ο Μπουμσόνγκ παίρνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό και φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο

38' Kίτρινη κάρτα στον Ντε Βινσέντι


34' Ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Σέντρα του Πάντου, ο Μπεσέρα παίρνει την κεφαλιά προ του Βύντρα, όμως η μπάλα φεύγει πάνω από την εστία του «τριφυλλιού».

31' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη για διαμαρτυρία

28' Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπεσέρα, διώχνει δύσκολα ξανά σε κόρνερ ο Κοτσόλης

25' Ωραία κίνηση και σουτ του Κουίνσι, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο πορτιέτο του ΠΑΣ

21' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Λίλα τραυματίστηκε και στην θέση του πέρασε ο Μιχαήλ

18' Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ιωαννίδης από τον Μπακαγιόκο

14' Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Μετά από ωραία συνεργασία ο Πατσατζόγλου μπαίνει με την μπάλα στην περιοχή, το σουτ του όμως είναι... χλιαρό και ο Κοτσόλης μπλοκάρει

13' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Κεϊτά βρίσκει πολύ ωραία τον Μπακαγιόκο, αυτός επιχειρεί το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από την εστία.

9' Ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Φάουλ του Μπεσέρα από αριστερά, ο Κοτσόλης απέκρουσε ασταθώς σε κόρνερ.


7' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα του ΠΑΣ... κοιμήθηκε και ο Σαριέγκι με κοντινή προβολή έκανε το 1-0!

5' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζέκα κάνει το δυνατό σουτ, ο Φεγκρούς ακουμπάει λίγο την μπάλα και τη στέλνει στο δοκάρι

4'
Σουτ του Γεωργίου μέσα στην περιοχή, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Κοτσόλης

2'
Δυνατά ξεκίνησε  ο ΠΑΣ, κέρδισε και το πρώτο κόρνερ που πέρασε
ανεκμετάλλευτο

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Τοτσέ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Κατσουράνης, Κλέιτον.

Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Ντε Βισέντι, Γεωργίου, Μπουζίντ, Κεϊτά, Πατσατζόγλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags