Ολυμπιακός - Φιορίν Ντουρμισάι: Ο Αντώνης Μανίκας τον αποθεώνει στο sportdog!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Φιορίν Ντουρμισάι στο sportdog ο Αντώνης Μανίκας, ο άνθρωπος που τον πίστεψε από νεαρή ηλικία και τον στήριξε στον Πανιώνιο.

Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του παίκτη, στη νοοτροπία του στο γήπεδο αλλά και στον χαρακτήρα του, σχολίασε ότι τον είχε πιστέψει πολύ και ο Ζαμάνης και συμπλήρωσε ότι σε μια μεγαλύτερη ομάδα μπορεί να δείξει ακόμα περισσότερα στοιχεία.

Αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού (μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησε ότι έχει κλείσει στους Περαιώτες), συμπληρώνοντας ότι ο Ντουρμισάι είναι καλύτερος από τον Χασάν σε ορισμένους τομείς του παιχνιδιού του.

"Η οικογένειά του ήταν στη Ρόδο, είχαμε ακούσει κάποια καλά λόγια, αλλά το παιδί είχε έρθει μόνο του. Από εκεί και πέρα πήρε την πορεία του. Δεν είχε γίνει κάποιο σκάουτινγκ όμως, ήταν στις επιλογές των παιδιών του Ερασιτέχνη. Είχε καλά σωματικά προσόντα, αξιοποιήθηκε από τον Τερεζόπουλο που ήταν τότε στις υποδομές και όταν βρέθηκε ο Τερεζόπουλος στην πρώτη ομάδα, τον πήρε μαζί του. Τον πίστεψε, του δώσαμε ευκαιρίες, αλλά επειδή η ομάδα είχε πολλά προβλήματα τότε, θεωρήθηκε σωστό να στηριχτούμε σε έμπειρους επιθετικούς όπως ήταν ο Ανσαριφάρντ", ήταν το αρχικό σχόλιο του Α. Μανίκα στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη συμβολή του Νίκου Ζαμάνη στην εξέλιξη της καριέρας του Ντουρμισάι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση-σταθμός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό!



"Υπήρξε μια περίοδος απογοήτευσης για το παιδί όταν βγήκε λίγο εκτός, ακριβώς γιατί η ομάδα έπρεπε να στηριχτεί σε έμπειρους παίκτες. Αν δεν είχε δοθεί στην Καλλιθέα δανεικός και στη Λαμία, θα μπορούσε να είχε χαθεί το ταλέντο του. Σε αυτό το σημείο ήταν που είχε βοηθήσει πολύ και ο Νίκος Ζαμάνης, καθώς τον πίστευε πολύ και είχε παρέμβει ώστε να πάει κάπου για να παίξει και να μην χαθεί".

Πώς ήταν ο χαρακτήρας του;

"Τρομερό παιδί, πολύ αγαπητός, δουλευταράς, χαμηλών τόνων, κάθε χρόνο παρουσιαζόταν και καλύτερος. Με τη δουλειά του και με την προσπάθεια που έχει κάνει, "επιβίωσε" από τους δανεισμούς. Γιατί είναι γεγονός ότι δημιουργούν μια ανασφάλεια οι δανεισμοί σε έναν παίκτη. Αλλά στη Λαμία και την Καλλιθέα κατάφερε να δείξει το ταλέντο του και να επιστρέψει πιο δυνατός".

Αγωνιστικά τι είχατε ξεχωρίσει σε εκείνον και πώς βλέπετε την εξέλιξή του μέχρι σήμερα;

"Στην αρχή είχε την πίεση που έχουν τα παιδιά που το μέλλον τους είναι συνυφασμένο με το ποδόσφαιρο. Βελτιώθηκε σε όλα, είχε μια πίεση όταν ήταν μικρότερος που του έβγαινε αρνητικά. Σιγά-σιγά όμως πιστεύει πιο πολύ στις δυνατότητές του και αυτή τη στιγμή είναι ένας πολύ καλός κυνηγός, ικανός, δυνατός, που το μεγάλο του προσόν είναι ότι δεν φοβάται, έχει αγωνιστικότητα, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και έχει βελτιώσει τις υποδοχές του στην μπάλα. Το μέλλον είναι βέβαιο ότι του ανήκει".

Πιστεύετε ότι μπορεί να καταφέρει σε ομάδα μεγαλύτερη από τον Πανιώνιο;

"Θεωρώ ότι μπορεί να καταξιωθεί σε μια μεγάλη ομάδα, με καλύτερους συμπαίκτες θα δώσει περισσότερα. Στον Πανιώνιο είναι αναγκασμένος να έχει και το αμυντικό παιχνίδι στο μυαλό του, ενώ σε μια μεγάλη ομάδα θα έχει άλλον ρόλο".

Το όνομά του, σήμερα, συνδέθηκε ξανά με τον Ολυμπιακό, με παράλληλη μάλιστα παρουσία του Χασάν στο Λιμάνι. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Χασάν, αλλά θεωρώ ότι ο Ντουρμισάι είναι περισσότερο κινητικός. Νομίζω ότι έχει δυνατότητες να καθιερωθεί, είναι καλύτερος από τον Χασάν σε κάποια σημεία".