Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: Ο Φραν Βέλεθ στη λίστα των Ερυθρόλευκων!
| 2019-03-23 13:10:00

"Παίρνει top στόπερ ο Ολυμπιακός - Καλύτερος από Σισέ - Δεν παίζει κουτουρού - Είναι ψυχάρα"

του Γιώργου Κτενά
"Παίρνει top στόπερ ο Ολυμπιακός - Καλύτερος από Σισέ - Δεν παίζει κουτουρού - Είναι ψυχάρα"

"Ξέρει μπάλα για χαφ. Κανείς δεν το κάνει αυτό στην Ελλάδα".

Ολυμπιακός - Άρης: Ο Φραν Βέλεθ στη λίστα των Ερυθρόλευκων!

Μέσα στους 2-3 καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος είναι ο Φ. Βέλεθ και, σε κάθε περίπτωση, καλύτερος από όλους τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Ο παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής των Κίτρινων, αναφέρθηκε ακόμα στα στοιχεία που κάνουν τον Ισπανό να ξεχωρίζει, δίνοντας βαρύτητα στο γεγονός ότι ξέρει μπάλα αλλά και ότι καταθέτει σε κάθε αγώνα την ψυχή του μέσα στο γήπεδο.

"Ο Βέλεθ είναι μέσα στους 2-3 καλύτερους σέντερ μπακ στην Ελλάδα. Είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αν και δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Δεν βαράει τυχαία την μπάλα, δεν τη διώχνει όπου να 'ναι και τη βγάζει πολύ καλά από την άμυνα. Ξέρει μπάλα για χαφ και όχι απλώς για σέντερ μπακ", ήταν η αρχική τοποθέτηση του πεπειραμένου προπονητή στο sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Πειραιά το έμαθαν; Τεράστια κίνηση Ιβάν - Ξεχνάνε τον τίτλο οι ΠΑΟΚτσήδες - Μετράνε αντίστροφα



Ποια άλλα στοιχεία τον κάνουν να ξεχωρίζει και υποστηρίζετε ότι είναι μέσα στους 2-3 καλύτερους σέντερ μπακ στη Σούπερ Λιγκ.

"Το καλύτερο στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες στην Ελλάδα, είναι ότι κατεβάζει όμορφα την μπάλα. Κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό, ο Σισέ για παράδειγμα, μια και ο Βέλεθ φαίνεται ότι απασχολεί τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω".

Θα μπορούσε να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

"Το γεγονός ότι αποκρούει καλά την μπάλα και είναι ψυχωμένος, είναι σημαντικό στοιχείο για μια μεγάλη ομάδα. Παρατηρούμε, άλλωστε, ότι τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες ομάδες επιλέγουν αμυντικούς που γνωρίζουν μπάλα και δεν παίζουν κουτουρού. Θεωρώ ότι είναι καλύτερος από όλους τους αμυντικούς που έχει τώρα ο Ολυμπιακός, κι αυτό ακριβώς επειδή ξέρει να διαχειριστεί την μπάλα στα πόδια του. Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν ξέρουν να κατεβάσουν ωραία την μπάλα, είναι μέτριοι σε ποιότητα".

Ως αμυντικό που ξέρει μπάλα, άλλωστε, μας τον είχε συστήσει και ο Πάκο Ερέρα που τον είχε φέρει στον Άρη.

"Μα νομίζω ότι έπαιζε και ως αμυντικός χαφ, άσχετα αν του ταιριάζει καλύτερα να παίζει ως στόπερ. Είναι και ψυχάρα, δεν είναι κρύος παίκτης, παίζει με την ψυχή του σε όλα τα ματς. Κι αυτό είναι κάτι που φτιάχνεται, το έχεις ή δεν το έχεις. Συνδυάζει πολλά θετικά στοιχεία, για αυτό είναι σημαντικός παίκτης".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags