Ολυμπιακός - Ματιέ Βαλμπουενά: Ως έναν παίκτη ψυχολογίας, που μπορεί στον Ολυμπιακό να κάνει τη διαφορά ακόμα και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια παρά την ηλικία του, χαρακτήρισε τον Ματιέ Βαλμπουενά ο Θοδωρής Χρονόπουλος, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο sportdog πριν από λίγο καιρό για τον Γάλλο άσο, καθώς είχε βρεθεί ξανά τότε το όνομά του στο προσκήνιο.

Ο καλός συνάδελφος, που γνωρίζει άριστα το τουρκικό πρωτάθλημα και παρακολουθεί τη θητεία του Γάλλου άσου στη Φενέρ, σχολίασε ακόμα ότι ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μπορεί να συνεργαστεί άριστα με τους Φορτούνη και Λάζαρο στην 11άδα.

Διαβάστε τι μας είχε πει:

Θοδωρή, το όνομα του Ματιέ Βαλμπουενά συνδέθηκε ξανά με τον Ολυμπιακό. Πώς είναι η αγωνιστική παρουσία του Γάλλου άσου φέτος;

"Η φετινή χρονιά για τον Βαλμπουενά, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, κάτι που είχε φανεί πώς θα εξελιχθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ταίριαξε ποτέ με τον Φιλίπ Κοκού, που ξεκίνησε την σεζόν στον πάγκο της Φενέρ και του ζητούσε επίμονα να απλοποιήσει τον τρόπο που αγωνίζεται. Δεν τα βρήκαν ποτέ, με αποτέλεσμα στον διάστημα που ο Ολλανδός έμεινε στο τιμόνι της, ο Βαλμπουενά να χρησιμοποιείται κυρίως ως αλλαγή.

Το καλύτερο του διάστημα φέτος ήταν τον μήνα Νοέμβριο, όταν και υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού Έρβιν Κούμαν, μετακινήθηκε από το άκρο, σε θέση πίσω από τον επιθετικό. Ανέλαβε από αυτή την θέση να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του, αλλά και πάλι αν και έδειχνε εμφανώς βελτιωμένος, η γενικότερα κακή εικόνα των «καναρινιών» δεν του επέτρεψε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Από τον Δεκέμβριο που ανέλαβε ο Ερσούν Γιανάλ, δείχνει μια προτίμηση στον Εκίτσι για τη θέση πίσω από τον επιθετικό, με αποτέλεσμα ο Βαλμπουενά να αγωνίζεται ξανά είτε στο αριστερό άκρο, είτε να μένει στον πάγκο".



Αν έρθει στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην 11άδα, στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα;

"Ο Βαλμπουενά έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ότι είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να τον κρατήσει ευχαριστημένο, τότε θεωρώ ότι παρά την ηλικία του, μπορεί να κάνει την διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα ευρωπαϊκά ματς. Η ποιότητα του, άλλωστε, είναι αδιαμφισβήτητη"

Τι μπορεί να δώσει με την παρουσία του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού; Ποιους παίκτες θα μπορούσε να αξιοποιήσει στην 11άδα, ποιος θα έμενε εκτός για να παίξει εκείνος;

"Τα δυνατά σημεία του Βαλμπουενά είναι η πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση, η καλή του σέντρα, αλλά και η διεισδυτικότητά του. Μπορεί να παίξει τόσο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, όσο και πίσω από τον επιθετικό. Στον Ολυμπιακό μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Μπορεί για παράδειγμα να παίξει αριστερά, αντί του Ποντένσε και μαζί με τους Φορτούνη και Λάζαρο, να δημιουργήσουν μια τριάδα στα χαφ που θα διαθέτει πολύ καλή τεχνική και θα δίνει μεγάλη ευελιξία στον Πέδρο Μαρτίνς, αφού και οι τρεις μπορούν να αλλάξουν θέσεις μεταξύ τους. Ανάλογα με τις προθέσεις του Πορτογάλου, θα μπορούσε να αγωνιστεί και αντί του Φορτούνη είτε από την αρχή, είτε να τον αντικαταστήσει στην εξέλιξη του ματς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τρελάθηκε" ο Χελάκης με πρώην παίκτη του Ολυμπιακού - Γι' αυτό αποθέωσε τον Αναστασιάδη!