Νέλσον Ολιβέιρα λοιπόν. Αυτός είναι πλέον ο Νο1 στόχος της ΑΕΚ για την κορυφή της επίθεση της. Ακόμη ένας Πορτογάλος για τον Μιγκέλ Καρντόσο (και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα…), ένας Πορτογάλος με μπόλικο ελληνικό παρελθόν (δύο καλοκαίρια είχε τουλάχιστον εξεταστεί από τον Ολυμπιακό, πρωτόπαιξε στην εθνική Πορτογαλίας με τον Πάουλο Μπέντο εκλέκτορα, ενώ αγωνίστηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, πριν όμως εμπλακεί σε αυτήν ο Βαγγέλης Μαρινάκης).

Τα δεδομένα της υπόθεσης λοιπόν του 28χρονου επιθετικού. Δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου στη Νόριτς, η οποία όμως μετά την περυσινή αγορά του Τέεμου Πούκι δεν τον είχε στα πλάνα της. Δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου στο πρώτο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε και στο δεύτερο παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρέντινγκ. Οι «βασιλικοί» θα ήθελαν να συζητήσουν με τα «καναρίνια» για την αγορά του, ωστόσο το κόλλημα προέκυψε από την άνοδο της Νόριτς στην Πρέμιερσιπ, γεγονός που αυτομάτως συνεπάγεται και μια αύξηση στις απολαβές του Ολιβέιρα, οι οποίες πλέον ξεπερνάνε τα 1,6 εκατ. ευρώ. Ποσό που δεν μπορεί να διαθέσει η Ρέντινγκ, αλλά παράλληλα, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να διαθέσει και η ΑΕΚ.

Η προσπάθεια της Ενωσης είναι να αποκτήσει τον Ολιβέιρα ελεύθερο, με τον ίδιο να λύνει το συμβόλαιο του με τη Νόριτς (προφανώς εισπράττοντας μια αποζημίωση) και εν συνεχεία να τον κάνει δικό της, προσφέροντας του ένα ποσό που θα κυμαίνεται – όπως είχε αποκαλύψει πριν μέρες ο sportdog – από το 1 εκατ. ευρώ ως το 1,3 ετησίως. Το ακριβές ύψος του προφανώς θα εξαρτηθεί και από τις απαιτήσεις του Πορτογάλου (ο οποίος δεν φαίνεται να έχει βρει κάτι αξιόλογο ή έστω κοντά στις τρέχουσες απολαβές του στην Αγγλία) αλλά και από το ποσό που θα εισπράξει ως αποζημίωση για τη λύση του συμβολαίου του με τη Νόριτς.

Η προσπάθεια λοιπόν γίνεται για την ΑΕΚ, είναι σοβαρή και πλέον τα πάντα θα εξαρτηθούν από την τύχη που θα έχει η πλευρά του Ολιβέιρα – ο οποίος φέρεται να είναι σύμφωνος να έρθει στην Ελλάδα – στις συζητήσεις με τον αγγλικό σύλλογο προκειμένου να μείνει ελεύθερος, αφού διαφορετικά, δύσκολα θα μπει η ΑΕΚ σε συζητήσεις για την αγορά του.