ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Γνωστή και ιδιαίτερα διαδεδομένη η τακτική του «μπασίματος» μιας ομάδας σε μεταγραφικές υποθέσεις μιας άλλης. Με διάφορα κίνητρα. Είτε γιατί όντως ενδιαφέρεται για έναν ποδοσφαιριστή, είτε γιατί με αυτό το «μπάσιμο» μπορεί να οδηγήσει σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις των αντιπάλων, αυξάνοντας – για παράδειγμα – την τιμή του όλου deal.

Και στο φετινό καλοκαίρι υπάρχουν τέτοια παραδείγματα – και πολλά μάλιστα – όπως φαίνεται όμως ίσως να βρισκόμαστε ενώπιον σε ένα ακόμη. Η σημειολογία εδώ των… πρωτοσέλιδων, είναι αυτή που προσθέτει…αλατοπίπερο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Γνωστό εδώ και τρεις μέρες το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Πορτογάλο επιθετικό, Νέλσον Ολιβέιρα.

Του έχει κατατεθεί μια συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους της Ενωσης, οι άνθρωποι της οποίας έχουν διαμηνύσει πως δεν μπορούν να περιμένουν πολύ τις αποφάσεις του Πορτογάλου φουνταριστού, ξεκαθαρίζοντας πως θέλουν τουλάχιστον μια απάντηση αναφορικά με το αν θέλει ή όχι να έρθει στην Αθήνα ως το πολύ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Και ενώ εύλογα, αυτές τις μέρες, οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ολιβέιρα μονοπωλούσαν το πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ» - πάντα ενημερωμένης σε θέματα ΑΕΚ – στο σημερινό, αυτές περιορίζονται σε ένα «χτύπημα», πολύ μικρό, με τον κάθε άλλο παρά… τονωτικό τίτλο: «Αναμονής συνέχει για τον Ολιβέιρα». 

Την ίδια ώρα, στην Metrosport, εφημερίδας δηλαδή που γνωρίζει αρκετά καλά τα του ΠΑΟΚ, σε μια αράδα στο πρωτοσέλιδο της, καταγράφεται, απλώς, χωρίς περαιτέρω σχόλια το: «Προτάθηκε στον ΠΑΟΚ ο Νέλσον Ολιβέιρα». Νέτα – σκέτα. Σπάνια μια πρόταση για ποδοσφαιριστή και ειδικά όταν αυτή δεν μοιάζει ικανή να δικαιολογηθεί, γίνεται αναφορά απλή στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας. Συνήθως, καταλαμβάνει περισσότερο χώρο και έκταση. 

Η συγκεκριμένη μετρημένη αναφορά, «δείχνει» πράγματα. Ο ΠΑΟΚ, δεδομένα πλέον μετά την άφιξη του Αμπέλ Φερέιρα, ψάχνει έναν επιθετικό προκειμένου να πλαισιώσει το ντουέτο των Σβιντέρσκι – Ακπόμ, οπότε μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως από τις δεκάδες των δεκάδων περιπτώσεων που εξετάζουν οι πρωταθλητές, η συγκεκριμένη εφημερίδα επιλέγει να «χτυπήσει» - απλά, χωρίς τις καθιερωμένες «φανφάρες» - ένα όνομα που εδώ και δύο μέρες μονοπωλεί το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Και την ίδια στιγμή, στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, η αναφορά στον Ολιβέιρα… ελαχιστοποιείται. Τυχαίο; Μια μάχη «δικεφάλων» για χάρη του Ολιβέιρα, ή ένα μπάσιμο του ΠΑΟΚ προκειμένου να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ στην προσπάθεια της να ντύσει στα «κιτρινόμαυρα» τον Πορτογάλο; Οι επόμενες μέρες – και τα… πρωτοσέλιδα που έπονται – θα απαντήσουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμίζει το ταμείο του ΠΑΟ! Ποιος Δημήτρης; Αυτός "βάζει" 2 εκατ. - "Κλείβει" το 1 εκατ. η...