Μιγκέλ Καρντόσο - ΑΕΚ: Μιλώντας μετά το φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Λαμία, ο Μιγκέλ Καρντόσο αναφέρθηκε στην εικόνα της Ένωσης ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός στόπερ.

«Δείξαμε επιμονή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν λέμε επιμονή εννοούμε ότι προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε για διάρκεια μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες μπήκαν και έδειξαν ότι θέλουν εφαρμόσουν αυτά που ζητάμε. Παρά τις απουσίες, παρά το ότι χρειάστηκαν να παίξουν κάποιοι παίκτες σε άλλες θέσεις απ’ αυτές που συνηθίζουν, είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας», είπε αρχικά ο Πορτογάλος.

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το αν θα είναι έτοιμη η ΑΕΚ στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι στις 8 Αυγούστου. Αυτό που κάνουμε είναι να «πιέζουμε» τους παίκτες για να αφομοιώσουν αυτά που τους ζητάμε. Για να το κάνουμε αυτό τους δείχνουμε κάποια hightlight που έχουν πετύχει, απ’ αυτά που τους ζητάμε».

Για το γκολ με τη Λαμία: «Αυτό που κατάφερε η ομάδα ήταν να παίξει ένα καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και στο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Φυσικά και στο γκολ έμεινα ικανοποιημένος. Η Λαμία μας έκανε μία άμυνα που δεν είχαμε συνηθίσει από προηγούμενους αντιπάλους. Ηταν μια πολύ καλή δοκιμαστική μέρα. Αυτό το παιχνίδι μας βοήθησε πολύ προπονητικά».

Για το αν χρειάζεται στόπερ η ΑΕΚ: «Σήμερα χρειάστηκε να δημιουργήσουμε έναν παίκτη να παίξει σε αυτή τη θέση. Ο Λόπες έπαιξε καλά, αλλά δεν προορίζεται για εκεί. Ο Βράνιες έχει μια μικρή ενόχληση. Σε 2-3 ημέρες πιστεύω θα είναι έτοιμος. Ο Οικονόμου σε μία εβδομάδα θα μπει κανονικά. Τον Τσιγκρίνσκι θα πρέπει να τον διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο ώστε η εμφάνισή του και στις προπονήσεις και στους αγώνες ώστε να είναι όπως τον θέλουμε. Αναλύουμε τα δεδομένα και τα στατιστικά της αγοράς για να δούμε τι θα κάνουμε».